Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще се учат още бензиновите мотори...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Не ми отговори, защо няма "Тезис 4.0 Multijet" с 300к.с., примерно ?! Пазарна ниша е, когато изобщо няма модел "Тезис", ОБАЧЕ на пазара има "Тезис" и той е с пиклив двигател, два пъти по-слаб от конкуренцията Не искаме ли модела да се продава колкото "БМВ", "Мерцедес" или "Ауди"???

Коментар

Kuku написа:
      Не искаме ли модела да се продава колкото "БМВ", "Мерцедес" или "Ауди"???
      Според мен тези модели не са приоритет на групировката, а колите клас А, Б и С, друго обяснение нямам.
      SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Nino написа:
        Kuku написа:
        Не искаме ли модела да се продава колкото "БМВ", "Мерцедес" или "Ауди"???
        Според мен тези модели не са приоритет на групировката, а колите клас А, Б и С, друго обяснение нямам.
        Подкрепям Аз също смятам, че един ТЕЗИС е много по-луксозен от някой пиклив немски кофтор, но ... ТЕЗИС или 166 никога няма да бъдат приети и признати за луксозни коли, за съжаление. Няма смисъл да се наливат излишни пари. Много повече ще се спечели от продажбата на 10 бр. Пунто или Епсилон, отколкото от 1 ТЕЗИС - той струва колкото 10бр. клас А Италянците имат отговор на немските каруци S-клас, А8 и 7-ма серия. Наказателя се нарича КУАТРОПОРТЕ Кики, не се ядосвай От един отбор сме всички тук и защитаваме една кауза Бензин/Дизел, всеки си има предпочитания Карал съм бензинови коли, сега карам дизелови - въпрос на вкус, сметки и т.н. Харесва ми дизела заради тягата. Вече не съм на 20г., за да скачам на всеки светофар Сега съм си харесал 166 след фейслифта - 2.4 JTD/175к.с. Спираме много акциза Не са малко пари Харесва ми и Либра-та, много е джиджена от вътре Но бих се хвърлил и на едно ново Браво В крайна сметка - ИТАЛЯНКА :D
        http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
        Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
        FIAT Punto 02' 1.9 JTD
        FIAT Punto 99' 1.7 TD

Коментар

Kuku написа:
          ВО, аз не случайно казах "НЕ МОЖЕ ЛИ" - нито аз, нито ти, нито който и да било от този форум е присъствал дори на трибуната на "24 Часа на ЛьоМан", та да твърди със сигурност, какво, как и защо е станало!МОЖЕ да е станало всичко и е достатъчно веднъж в състезанието да се допусне грешка, за да се обърне всичко с главата надолу - няма нужда 24 часа да се греши нон-стоп - една грешка на втория час и край... ......
          Е добре тогава. За това изключих грешките на пилота. Може всички добри да са сгрешили - всеки греши, така е!Ама защо както ти сам каза, че турбо бензин ако се сравнява с турбо дизел, направо става смешна гледката - това с гледката го прибавих аз, за да се израза нещо от "два пъти по-добър". Защо като е толкова по-добър, бърз нали е бензин, турбо и т.н. не е направил такъв двигател максималната скорост на пистата?Ето за това ако има отговор - то ще има де ама ...? Нали не може да се сравняват, направо единия "издухва" другия без проблем...ама от това твърдение остават само приказките, без доводи.п.п.Говорим за технологии и вървене.Някъде (за който израз съжалявам, че нямам линк) четох за сравнението на двата вида двигатели - бензин и дизел и твърдението, че за вървене трябват конски сили, които се изкарвали с обороти.Ами там разбиха твърдението. Както знаем конски сили няма (има ама е само производна). Има обороти и въртящ момент.Запалените фенове викат ето обороти и имаш конски сили, ама съвсем забравят за въртящия момент.Експеримента, който бяха направили:Две коли с почти идентични двигатели. Около 3000см3 Бензин турбо и Дизел турбо."Изгъзиха" ги до краен предел. Дизела смачка бензина във всяко отношение. Факт - огромен въртящ момент, който бензина не можа да го компенсира с турбото и обороти, поради конструктивни ограничение -детонации и т.н.Дизела брутално го "надуха" с огромно количество въздух. Не помня порядъка ама беше в десетки атмосфери (примерно на 20атм)Единствения проблем беше да издържи за пробата скоростната кутия на дизела Бензиновия двигател падна много позорно и издържа приблизително 3 пъти по-малко километри. Тези километри са от порядъка на 10-20км - говорим за супер крайности.Та това е показател на горната форума, където всеки пропуска, че двата варианта за конски сили са или обороти, или въртящ момент - друго няма.За обикновените коли по улицата - при едно много добро издуване на дизел се получава много голям въртящ момент, а от там много проблеми със скоростната кутия.На "пазара" почти е невъзможно да се открие скоростна кутия, която да издържи този огромен въртящ момент (възможно е ама самите пари са непосилни за феновете - "рейцъри" :D ) За това се предпочита бензин, обороти - евтино е!
          A20DTH ЖТД ама не баш
          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Щото турбото помага при бензина само на малолитражните двигатели, не го търси про 3000 кубика и нагоре, това е цялата истина.За големите кубатури си трябва атмосферка, там бензина отнася дизела като камаз цинкова кофа.
            N.Y. State of Mind

Коментар

sachma написа:
              Щото турбото помага при бензина само на малолитражните двигатели, не го търси про 3000 кубика и нагоре, това е цялата истина.За големите кубатури си трябва атмосферка, там бензина отнася дизела като камаз цинкова кофа.
              Ето някой да каже, че няма смисъл от турбо - пречило (няма смисъл) - леле п.п.Както се спомена, че щели сме да се изпокараме - аз не мисля така.... Не сме някой ФВ Голф клуб....А и съм на мнението на един много уважаван от мен лектор:"Има три типа хораПърви тип - Такъв, който не знае и не знае, че не знае - той е глупав и ти трябва да се пазиш от него.Втори тип - Такъв, който знае и не знае, че знае - той е заспал и ти трябва да го събудиш.Трети тип - Такъв, който знае и знае, че знае - той е мъдър и ти трябва да се учиш от него"Та за мен това си важи в краен предел:Първи тип - Пропускам и въобще не се пробвам да обяснявам.Втори тип - Добре е да стане спор, за да се научи нещо все пак (темата в която пиша - може и да се научи нещо ново - като пример ).Трети тип - Търся такива хора, възхищавам им се и се стрема да извлека максимума от това.
              A20DTH ЖТД ама не баш
              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

sachma написа:
                SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Като си толкова отворен дръпни твоята бравичка с едно браво хгт дет 0-100 ги прай за ни повече, ни по-малко от 8 сек., да не говорим че и ако висока скорост искаш, и там ще те бие.Аз мисля, че на 400м. ще останеш поне 5 коли назад, от 2000 кубиков бензин с 1.9 кубиков дизел.Има и още нещо-при това състезание поради икономичността на дизеловото ауди е влизало поне 10 пъти ПО-МАЛКОза презареждане, а знаеш ли колко време отнема да се напълнят двойните резервояри на бензина???Щот ако сравниш най-добрите обиколки на дизела и бензиновите двигатели във въпросното състезание, да не се учудиш ако видиш, че дизела е дал по-слаби времена...преди да говориш наизуст че дизела е смачкал бензина не е лошо да провериш някои факти от самото състезание!
                  N.Y. State of Mind

Коментар

Що се хабите да спорите на тема бенз или нафта, не мога да разбера Колегата го е казал най-добре...
                    kiro_of_the_day написа:
                    И без технологии бензина е по-доброто гориво! Махни турбото от технологиите на дизелите и им гледай сеира!
                    ... па после 4 страници разсъждения по темата.Бих добавил, че нафтата само за отопление е става
                    Bravo 1.6 16v

Коментар

BO написа:
                      sachma написа:
                      Ето някой да каже, че няма смисъл от турбо - пречило (няма смисъл) - леле
                      Не че пречи, но не може да достигне такава мощност при 3000 и нагоре кубика при бензина, колкото карбураторите.Неслучайно най-мощните бензинови коли са с карбуратори, обикновено по два.И още нещо-научи се да четеш, а не да си интепретираш думите ми-казах не го търси, а не че пречило или нямало смисъл от него.По-горе съм ти обяснил защо
                      N.Y. State of Mind

Коментар

Защо в центровете на големите градове (а даже в някои и в кварталите им дори) не се допускат дизелови автомобили? Напр. Солун, Атина... А в същото време в Англия има данъчни облекчения за хората, минали на газ. И в разработката на дизеловите двигатели са наляти сигурно 10 пъти повече пари, отколкото в бензиновите. И защо дизелът не се развърти на 7000оборота примерно ?! Ами ако им махнем турбините, кво стаа? (Подвижна нафтова печка, може би...?)
                        - '06 FIAT Grande Punto 1.9 Multijet 130ps -

Коментар

sachma написа:
                          Защо не го обясниш това на другарите от Мерцедес Няма смисъл да слагат на 5 литров мотор компресор Всичко е въпрос на концепция, както се изрази по-горе Нино Ама Вие сте се захапали с тия дизели и бензини
                          http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
                          Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
                          FIAT Punto 02' 1.9 JTD
                          FIAT Punto 99' 1.7 TD

Коментар

sachma написа:
                            Като си толкова отворен дръпни твоята бравичка с едно браво хгт дет 0-100 ги прай за ни повече, ни по-малко от 8 сек., да не говорим че и ако висока скорост искаш, и там ще те бие.Аз мисля, че на 400м. ще останеш поне 5 коли назад, от 2000 кубиков бензин с 1.9 кубиков дизел.Има и още нещо-при това състезание поради икономичността на дизеловото ауди е влизало поне 10 пъти ПО-МАЛКОза презареждане, а знаеш ли колко време отнема да се напълнят двойните резервояри на бензина???Щот ако сравниш най-добрите обиколки на дизела и бензиновите двигатели във въпросното състезание, да не се учудиш ако видиш, че дизела е дал по-слаби времена...преди да говориш наизуст че дизела е смачкал бензина не е лошо да провериш някои факти от самото състезание!
                            Кой е слезнал под 3:26?
                            A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

вижте сега, като искаш да си икономичен с прилична динамика - - - ДИЗЕЛкато искаш перфектната динамика, истината си е в бензина, като говоря за двигатели 2.0 нагоре, всичко по-малко е толкова неефективно, 1.4, 1.6, дори някои 1.8 се правят да са икономични, но не са в сравнение с 1.9 турбо нафта....ако искам бегачка, еми никога няма да си взема дизел, ще си търся 2.0 бензин, че и повече ако има, ама ако искама да имам динамиката на 1.6, 1.8, еми кво ме бърка да си взема дизел, хем харчи по-малко, хем върви повече...така че, като сравнявате двигатели, сравнявайте такива със сходни параметри...Ето още един пример - майка ми кара поло 1.4 МПИ - 60кс (от годините на следващото е 75кс 16кл) - този пич харчи 6 извън градско, без клима и не дотам натоварен, една идея по-лек, а и пълно не отлепя ама хич... за скоростта - макс 120, главно около 100един приятел сега си взе поло 1.4 ТДИ, ха сега де, второто е 3 цилиндъра и е 75кс, върви на пушка на клима и пълно до горе, а разхода - 5.5 до 6 при скорост - 110-120 минимум и към 150 на магистралата все пак за абарт и спортните купета не е имало дизелови двгта, равни на 2.0 20В или на Купето, например, по онова време де, сега даже излиза 635д от БМВ ти представяш ли си - 3 литра дизел е двг-то - с 280кс, истината е една!!! ДИЗЕЛА ДОГОНИ БЕНЗИНА, НЕ Е ОБРАТНОТОи скоро даже ще го мине... това също е сигурно, защото има БИОДИЗЕЛ, а етанола, не се е наложил...доколкото знам метани и газови фабрично са много малко и изобщо не се усъвършенстват, това е защото няма хляб там... както се казва - ЩЕ ПОЖИВЕЕМ, ЩЕ ВИДИМ дидииии, батко, 5 мнения докато си напиша моето
                              A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
                              e30 forever!

Коментар

ВЕХ, всички видове газ не се усъвършенстват, защото много хора нямат изгода от това, не защото няма хляб Поинтересувай се за количеството на залежи от природен газ и прочие, в сравнение с петрола и ще видиш, че някои неща не са такива, каквито изглеждат

Коментар

Working...
                                X