Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво държите в колата си постоянно?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Tornado написа:
    Разкарвам си и аз около 100 кг багаж с мен.1.Сандък с инструменти от всякакво естество.2.Вериги за сняг и буксирно въже задължително.3.Малка брадвичка.4.80 см дълъг и 20 мм дебел алуминиев кабел за побойници.5.Походни столове 2 бр.6.Картите са винаги в колата.7.Фенер начелник за главата.8.3-4 литра минерална вода.9.Масло за двиг 1 литър.10 Спирачна течност 1 шишенце Bosh11.Стария ангренажен и пистов ремък задължително в багажника.12.Парче брезент за постилане.13.Два триъгълника.Общо взето е това иначе на никъде не тръгвам без фотоапарат с резервни батерии и лаптопа.О забравих и големия нож до седалката ми.
    Абе човече ти като на мисия тръгваш . То не че не си е мисия да караш по бг пътищата - особенно твоя маршрут през шипка зимата :D
    Punto SX 1.1 55

Коментар

Не го нося на гръб ,че да ми тежи.Относно горивото не вярвам да ме натовари с повече от 0,5литра на 100 км.
      Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
      Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Карта на БГ, въдица, палка, презервативи и най-важното - Таблата
        M-Benz E 250 TD 150hp
        M-Benz 200d 75 hp
        Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

Офффффф... този въпрос винаги ми е бил много сложен.Наскоро поразчистих малко из багажника и сега си нося:- два крика (не знам защо :D), пластмасова кутия с инструменти, една торбичка с маркученца, гумена круша за подкачване, ел.отвертка (мерзелива работа), 2х2л бутилки с вода (от както преди 6 месеца ми прегря колата винаги имам 4 л вода ), въже за теглене, компресорче(ако изпусне някоя гума, като жената е с детето), салфатки, мокри кърпи, 8 кръшки Н1 ( от времето когато бях се вманиачил да купувам крушки ), 5 болта за джанти, 2 бр. карти, карти за игра, фонокарта.

Коментар

И аз си разкарвам много неща и се налага да ги прехвърлям от кола на кола през ден.1.Започвам задължително с 3-4 зарядни за различните телефони, жично и безжично хендс фри, които задръстват подлакътниците2.Огромно количество каталози за какво ли не, почти цялата автомобилна преса за последния месец, ежедневници, 2-3огромни класьора с документи и разни папки, които запълват мястото за краката зад шофьора3.20-30диска в чантичка, но слушам предимно радио4.Лаптопа в препълнена чанта, която тежи повече от 8-9кг пълна с всевъзможни канцеларски материали и резервни зарядни за телефоните5.Друга чанта като за лаптоп пълна също с документи, рекламки и др6.Ароматизатори в кутийка, поне два, задължително смарт кърпа, 2-3вида салфетки7.Една малка папка с копия от всички документи за всяка кола + пълномощните и така не ги забравям, но като ме спрат пада голямо търсене на точната кола8Не нося никакви инструменти, даже на знам дали има резервни гуми в някоя от колите или има само пяна9.Карти на българия, Европа и някоя европейска държава10.Вода поне 500мл, като мия колата си взимам 1.5Има още сигурно, но ако се прехвърлям на служебните взимам само лаптопа и документиЕдин малко офф топик въпрос, но не мога да разбера защо хората си държат жилетките на много странни места - по предното табло, облечени на седалките, на задната кора или на задната седалка?

Коментар

И аз като повечето освен стандартните: крик, триъгилник, аптечка, жилетка, пожарогасител си нося:1. Комплект туристически ножове-още от първата ми кола2. Инструменти-гаечни ключове, гидоре, отверки и т.н.-навик от старите руски автомобили, ако на мен не ми потрябват/ не дай си боже/ все се случва да помогна на някого3. Кабели за ток4. Буксирно въже5. Прах и сапун за измиване и разбира се Н2О6. Хендфри и зарядно за GSM-а на 12 в. разбира се 7. На дълъг път си слагам и карта на БГ иначе няма смисъл да я валям в колатаНа тази не слагам шише с масло като на руските, за сега нямам нужда.
              FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
              Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

От старата Лада и многото служебни таралясници винаги имам една 5л. тубичка с вода и въже, а като излизам на повече от 100км. от града си взимам и куфара с инструментите (вътре си имам крушки свещи и задължително тел, изолирбанд и 5ст.) Иначе имам още тол.хартия, мокри кърпички, поне 2-3 шишета с вода (наполовина пълни), защото малката винаги мъкне шишета и вече съм се отказал да я следя само от време на време спирам до някой контейнер и изхвърлям всичко.Замислил съм се да си направя и заредя една аптечка както трябва, че тези от Метро не стават за нищо. До месец ще станем четирима и трябва да сме готови за всичко.
                vital написа:
                Един малко офф топик въпрос, но не мога да разбера защо хората си държат жилетките на много странни места - по предното табло, облечени на седалките, на задната кора или на задната седалка?
                Някой ми беше казал, че полицаите се заяждали когато жилетката е в багажника, защото "Нали като спреш на пътя и в тъмното трябва без жилетка да отидеш до багажника да я вземеш" т.е. "Жилетката трябвало да бъде в купето на колата" въпреки че това е много относително.И още малко офф: Видях че продават бързоварчета за кола на 12V. Някой има ли такова и върши ли работа изобщо.
                FIAT Punto 55 S
                FIAT Doblo 1.3 Multijet

Коментар

еми и аз да напиша, първо нося си задължителните жилетка, аптечка, триъгълник и пожарогасител... до скоро носех и хендсфри, което не ползвах, за това и го махнах иначе в жабката има карти за играшвейцарско ножчедискове - един холдъркърпички - мокри и сухи, а и мокрите вече са сухи спрей - сълзотворен газкрушки резервнхимикалка и некви листчета, за лекции , не бе, не знам що....чадър и отвертка винаги имам във вратата и парцал си нося и въже за теглене и това е
                  A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
                  e30 forever!

Коментар

Освен задалжителните неща имам винаги дискове, чадър, очила, няколко списания, handsfree кърпички, гланц за устни. А и една много готина отверка с 4 сменящи се накраиника и спрей за почистване на стъклата
                    http://vbox7.com/play:9726159a

Коментар

амии Мп3 и адапторна касетка,Батерийки 3 А за мп3-то някой блузон за по студените вечери ( и не само те )м Парфюмчето на CaRolina Herrera 212 ии май тва е за друго не се сещам
                      Fiat Punto 2 1.9 Jtd HLX 2001 год. (inlove)
                      Vw Golf III Cabrio 1.9 TDI 1996 год.

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=146239

Коментар

2 vudici i takumi kum tjah cigari ,voda, fener,rogozka,plasmasovi vilici i cashi,sennik,karta i ikoni ot damsko rali Blagovestenie i kakvo li oste ne???izida, не ти ли прави впечетление, че в този форум НИКОЙ не пише на латиница (шльокавица)? Моля те, припомни си правилата.Тук се опитах да бъда "деликатен"...http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=15795&postdays=0&postorder=asc&sta rt=270Поздрави!Nino

Коментар

В мойта кола има Mp3 трансмитер, mp3 зарядно, зарядно за телефон, задължително 1,5 литра вода, химикалки, щека за билярд. В момента си возя и надуваемия дюшек и топка от морето, все да ги сваля и все забравям P.S. Честит ми 100-тен пост Иначе забравих жабката - там има една камара талони за синя зона и книжката на Bravoto
                          RIP Притежателка на горда Panda RIP
                          Bravo 1.2 16V

Коментар

Да видим...В джабката - почти нищо ненужно - химикал, тефтерче, карта на БГ, карта на София, карта на Македония, кибрит, запалка, тиксо хартиено, изолирбанд - РVC...друго май няма там.В джоба на вратата - ножче тип швейцарско, но с клещи, отверки и други екстри по него, кутия с CD-та, калъфа на панела на CD плеъра, кърпички едно пакетче.От преди 2 дни държа кутийка бонбони "кафе" - много са полезни рано сутрин, докато пътувам за работа . Бутилка вода или миринда.В пепелника традиционно си стои хендсфрито, ако не ми е на ухото.Имам си и два талисмана - едното е едно кръстче, което виси на огледалото - върви си с мен от първата кола на майка ми, до ден днешен. Другото е една плюшена (плюшена - ама друг път) играчка - дяволчето Таз, захапало една значка " I love FIAT"... до скоро стоеше залепено на едно от страничните стъкла, но сега се търкаля свободно зад перденцата В багажника - нищо излишно - кутия с инструменти, задължителните неща... Едно одеало - за всеки случай...

Коментар

Яке, гребен, очила, вода, сак с дрехи за фитнес, карта на бг и сф, карти за белот, ножче и бухалка.
                              Fiat Bravo 99г.(Goodbye) ,Citroen Xsara VTS 99г., Mercedes C 220 CDI 2000г.

Коментар

Коментар

Working...
                                X