Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво държите в колата си постоянно?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Какво държите в колата си постоянно?

Винаги съм се чудил какво държат хората в колите си... Познавам хора, които си държат кучето в колата. Интересно ще ми е да разбера какво вие държите в колите си. Нека да изключим задължителните неща - крик, резерван гума, отразителна жилетка, аптечка, триъгълник, застраховка ...Ще започна аз така: аналогова навигационна система (карта на България и няколко по-големи града), карта "100-те национални обекта", бутилка минерална вода 500 мл., голям чадър (кората над багажника), кърпички (сухи и мокри), швейцарско армейско ножче, комбинирана отверка (тип китайски комплект), бутилка масло за двигателя (остана от смяната), гъба за почистване на таблото, химикал, талони "синя зона" от София и Стара Загора, ароматизатор нямам, не искам колата ми да мирише на такси. За друго не се сещам в момента.
    Fiat Brava 1.2 SX '99 (182B2.000)
    http://fiat.comnet.bg/

Едно малко куфарче с инструменти, руски манометър за гумите, фенерче и 5ст за количките на Билла, че все нямам в джоба
    Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Винаги имам ментови бонбони, минерална вода от 500мл винаги, една монета от 1 евро, в жабката имам карта на България, сервизна книжка, слънчевите ми очила, рибарската шапка, 2 въдици в багажника, живарник, манчок, кофа 10 литрова, стойки за въдиците, празни чанти от Кауфланд, отзад е Коста (костенурка) а на задната седалка Драго ( един дракон) - те са талисманите на колата.Друго май няма
      "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
      Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

:D Наи много дьржа мене си! :D :D
        FIAT UNO 55S. Мирише бензина!
        FIAT MAREA1.6 16V

Коментар

оффффф...с риск да бъда разпнат...в колата ми, винаги, гледам да има кутия цигари......в този момент имам три кутии, две неотворени и една до някъде...едната е в жабката, другата е в подлакътника, който монтирах преди дни, а третата е в джоба на вратата на половинката........задължително мокри кърпички, шише престояла минерална вода, скрити 50 лв. на майкината си, за всеки случай и едно сладко малко кученце-играчка над огледалото за обратно виждане, подарък от дъщеря ми - нещо като талисман на колата.....и аз, разбира се.....

Коментар

Полувината офис ми е в колата
            ланчия либра 2.4 jtd 150к 2005 г--учебна

Коментар

Като изключим задулжителните ... гъба, парцалчета, препарат за стъкла, отвертка и френски гаечен ключ, няколко крушки и други дреболии и всичко това е е в куфар за инструменти. Отпреде имам пътни карти, къпчики - мокри и сухи , вода и ловен нож
              Fiat Brava SX 1.2 16V 82 h.p.

Когато целта е всичко и пътят е без значение!

Коментар

Туристически комплект кухненски прибори за четирима и роло тоалетна хартия! Бутилка 1.5 минерална вода. Освен това нужните технически флуиди за колата, въпреки че досега не ми се е налагало да доливам. (да не чуе дявола)
                VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Стандартната подвижна работилница, вода, тубичка с бензин, фенерче, запалка, дребни железни пари... ко може друго Стара кола, готова винаги за път

Коментар

в багажника имам 1 стара чанта с чифт ръкавици, компрлект гаечни ключове, старите ми свещи, крушки - всякакви... още и 1 шише 2л. вода за всеки случай + 2л. антифриз, шишенце спирачна течност и литър масло за доливане по джобовете на вратите е пълно с отверки, шестограми, клещи, миши опашки, гъба за почистване на обувки, карта на България от 50 ст. от Била / никога не си купувайте такава, щото има само градовете над 10 000 жители и не върши почти никаква работа / и др. отзад на кората имам 1 одеалце и възглавничка тип "крава" за дъщерята + седалката й от 15 до 35 кг. на огледалото имам 1 грозна баба Яга / че то красива баба Яга има ли / подарена ми от дъщерята, излязла от 1 царевични пръчки... вода - минерална, мокри кърпички, тоалетна хартия / задължително!!! /, 1-2 парцала....отпред на таблото имам еееееееееееей такава оранжева табела - Община Несебър - автомобил със специален режим на движение / това го сложих след като паяка ми вдигна колата пред работа онзи ден /
                    Fiat Punto 1.1-Синята птица
                    Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                    Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Комплект карти на България и големите градове, карта на Европа ( не че ми е потрябвала), подробна карта на София, мокри къпички, сухи салфетки (стават и за нос и за д... ), ножче, комплект инструменти, въдица и рибарка кутия, масло и спирачна течност, мултицет, ползвани свещи (но добри), чадър голям - за слънце, рогозка, бгажника е постлан с одеалце - става са всичко, препарат за табло, малка брадвичка, зимата добавям вериги и лопатка, чанти Кауфланд, зарядно за телефона ми, химикал, тефтерче, визитки, дискове и какво ли още не - просто това е моят втори дом. Вода не държа постоянно - малкия още като се качи я изпива - независимо дали е лед студена или нагрята до 50 градуса. А - да, кофичка и лопатки пластмасови на малкия. И - едно сгънато платнище от някакъв усилен зелен найлон - като товаря нещо мръсно - да си постилам багажника.Купих си преди врме от пластмасовите сгъваеми щайгички на КАуфланд и всичко съм си подредил в нея - мног е удобно.А за собствениците на Брава - под задната седалка съм сложил аптечката, триъгълника и пожарогасителя - така при пълен багажник не се налага да ровя за тях - има достатъчно място!За талисманче на скоростния лост - едно осветено дървено кръстче от Бачковския манастир.
                      Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Разкарвам си и аз около 100 кг багаж с мен.1.Сандък с инструменти от всякакво естество.2.Вериги за сняг и буксирно въже задължително.3.Малка брадвичка.4.80 см дълъг и 20 мм дебел алуминиев кабел за побойници.5.Походни столове 2 бр.6.Картите са винаги в колата.7.Фенер начелник за главата.8.3-4 литра минерална вода.9.Масло за двиг 1 литър.10 Спирачна течност 1 шишенце Bosh11.Стария ангренажен и пистов ремък задължително в багажника.12.Парче брезент за постилане.13.Два триъгълника.Общо взето е това иначе на никъде не тръгвам без фотоапарат с резервни батерии и лаптопа.О забравих и големия нож до седалката ми.
                        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Авео написа:
                          оффффф...с риск да бъда разпнат...в колата ми, винаги, гледам да има кутия цигари......в този момент имам три кутии, две неотворени и една до някъде...едната е в жабката, другата е в подлакътника, който монтирах преди дни, а третата е в джоба на вратата на половинката........задължително мокри кърпички, шише престояла минерална вода, скрити 50 лв. на майкината си, за всеки случай и едно сладко малко кученце-играчка над огледалото за обратно виждане, подарък от дъщеря ми - нещо като талисман на колата.....и аз, разбира се.....
                          да откажеш цигарите ейй ...уж си планинар а само кадиш
                          фиатче Браво 2.0

Коментар

доста от изброените неща и аз ги мъкна с мене. Преди целия багажник беше пълен с всякакви боклуци, от 2 месеца след като оправих теча в багажника и го вкарах в ред и всичко побрах в един пътен сак. Само ще допълня какво още нося и не е изброено по-горе и то му стои в жабката - закона за движение.... това ме подсеща да ходя да си купя новия закон, че този в колата е стария
                            Audi 1.8S златен талон

Коментар

Наскоро четох някаква статия, че подобен излишен багаж вдига доста разхода.Естествено, че направих инвентаризация и разкарах 90% от боклуците...има си мазета за тях!
                              SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Working...
                              X