Винаги съм се чудил какво държат хората в колите си... Познавам хора, които си държат кучето в колата. Интересно ще ми е да разбера какво вие държите в колите си. Нека да изключим задължителните неща - крик, резерван гума, отразителна жилетка, аптечка, триъгълник, застраховка ...Ще започна аз така: аналогова навигационна система (карта на България и няколко по-големи града), карта "100-те национални обекта", бутилка минерална вода 500 мл., голям чадър (кората над багажника), кърпички (сухи и мокри), швейцарско армейско ножче, комбинирана отверка (тип китайски комплект), бутилка масло за двигателя (остана от смяната), гъба за почистване на таблото, химикал, талони "синя зона" от София и Стара Загора, ароматизатор нямам, не искам колата ми да мирише на такси. За друго не се сещам в момента.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво държите в колата си постоянно?
Collapse
X
-
Винаги имам ментови бонбони, минерална вода от 500мл винаги, една монета от 1 евро, в жабката имам карта на България, сервизна книжка, слънчевите ми очила, рибарската шапка, 2 въдици в багажника, живарник, манчок, кофа 10 литрова, стойки за въдиците, празни чанти от Кауфланд, отзад е Коста (костенурка) а на задната седалка Драго ( един дракон) - те са талисманите на колата.Друго май няма"Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."
ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE
Коментар
-
Явор Митев
оффффф...с риск да бъда разпнат...в колата ми, винаги, гледам да има кутия цигари......в този момент имам три кутии, две неотворени и една до някъде...едната е в жабката, другата е в подлакътника, който монтирах преди дни, а третата е в джоба на вратата на половинката........задължително мокри кърпички, шише престояла минерална вода, скрити 50 лв. на майкината си, за всеки случай и едно сладко малко кученце-играчка над огледалото за обратно виждане, подарък от дъщеря ми - нещо като талисман на колата.....и аз, разбира се.....
Коментар
-
Като изключим задулжителните ... гъба, парцалчета, препарат за стъкла, отвертка и френски гаечен ключ, няколко крушки и други дреболии и всичко това е е в куфар за инструменти. Отпреде имам пътни карти, къпчики - мокри и сухи , вода и ловен ножFiat Brava SX 1.2 16V 82 h.p.
Когато целта е всичко и пътят е без значение!
Коментар
-
Туристически комплект кухненски прибори за четирима и роло тоалетна хартия! Бутилка 1.5 минерална вода. Освен това нужните технически флуиди за колата, въпреки че досега не ми се е налагало да доливам. (да не чуе дявола)VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
bubachko
Стандартната подвижна работилница, вода, тубичка с бензин, фенерче, запалка, дребни железни пари... ко може друго Стара кола, готова винаги за път
Коментар
-
в багажника имам 1 стара чанта с чифт ръкавици, компрлект гаечни ключове, старите ми свещи, крушки - всякакви... още и 1 шише 2л. вода за всеки случай + 2л. антифриз, шишенце спирачна течност и литър масло за доливане по джобовете на вратите е пълно с отверки, шестограми, клещи, миши опашки, гъба за почистване на обувки, карта на България от 50 ст. от Била / никога не си купувайте такава, щото има само градовете над 10 000 жители и не върши почти никаква работа / и др. отзад на кората имам 1 одеалце и възглавничка тип "крава" за дъщерята + седалката й от 15 до 35 кг. на огледалото имам 1 грозна баба Яга / че то красива баба Яга има ли / подарена ми от дъщерята, излязла от 1 царевични пръчки... вода - минерална, мокри кърпички, тоалетна хартия / задължително!!! /, 1-2 парцала....отпред на таблото имам еееееееееееей такава оранжева табела - Община Несебър - автомобил със специален режим на движение / това го сложих след като паяка ми вдигна колата пред работа онзи ден /Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
Комплект карти на България и големите градове, карта на Европа ( не че ми е потрябвала), подробна карта на София, мокри къпички, сухи салфетки (стават и за нос и за д... ), ножче, комплект инструменти, въдица и рибарка кутия, масло и спирачна течност, мултицет, ползвани свещи (но добри), чадър голям - за слънце, рогозка, бгажника е постлан с одеалце - става са всичко, препарат за табло, малка брадвичка, зимата добавям вериги и лопатка, чанти Кауфланд, зарядно за телефона ми, химикал, тефтерче, визитки, дискове и какво ли още не - просто това е моят втори дом. Вода не държа постоянно - малкия още като се качи я изпива - независимо дали е лед студена или нагрята до 50 градуса. А - да, кофичка и лопатки пластмасови на малкия. И - едно сгънато платнище от някакъв усилен зелен найлон - като товаря нещо мръсно - да си постилам багажника.Купих си преди врме от пластмасовите сгъваеми щайгички на КАуфланд и всичко съм си подредил в нея - мног е удобно.А за собствениците на Брава - под задната седалка съм сложил аптечката, триъгълника и пожарогасителя - така при пълен багажник не се налага да ровя за тях - има достатъчно място!За талисманче на скоростния лост - едно осветено дървено кръстче от Бачковския манастир.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Разкарвам си и аз около 100 кг багаж с мен.1.Сандък с инструменти от всякакво естество.2.Вериги за сняг и буксирно въже задължително.3.Малка брадвичка.4.80 см дълъг и 20 мм дебел алуминиев кабел за побойници.5.Походни столове 2 бр.6.Картите са винаги в колата.7.Фенер начелник за главата.8.3-4 литра минерална вода.9.Масло за двиг 1 литър.10 Спирачна течност 1 шишенце Bosh11.Стария ангренажен и пистов ремък задължително в багажника.12.Парче брезент за постилане.13.Два триъгълника.Общо взето е това иначе на никъде не тръгвам без фотоапарат с резервни батерии и лаптопа.О забравих и големия нож до седалката ми.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Авео написа:оффффф...с риск да бъда разпнат...в колата ми, винаги, гледам да има кутия цигари......в този момент имам три кутии, две неотворени и една до някъде...едната е в жабката, другата е в подлакътника, който монтирах преди дни, а третата е в джоба на вратата на половинката........задължително мокри кърпички, шише престояла минерална вода, скрити 50 лв. на майкината си, за всеки случай и едно сладко малко кученце-играчка над огледалото за обратно виждане, подарък от дъщеря ми - нещо като талисман на колата.....и аз, разбира се.....фиатче Браво 2.0
Коментар
-
доста от изброените неща и аз ги мъкна с мене. Преди целия багажник беше пълен с всякакви боклуци, от 2 месеца след като оправих теча в багажника и го вкарах в ред и всичко побрах в един пътен сак. Само ще допълня какво още нося и не е изброено по-горе и то му стои в жабката - закона за движение.... това ме подсеща да ходя да си купя новия закон, че този в колата е старияAudi 1.8S златен талон
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар