Аман от тежкари по пътя... Не знам вече, дали изобщо може някой да направи нещо по въпроса... Вече да си призная май няма такава опция... За какво става вупрос ли? Ето и историята:Началото на август, Варна, жега... Със жената се прибираме от Майчин дом след преглед за бебата. Зад мен постоянно на къса дистанция движи един бронзов Мерцедес с онези лесните номера (после го забелязах разбира се). На едно място пътя се стеснява, аз спирам, за да пусна един чичо със жигулката с вагонетка и тогава... Мерчо се изстрелва в насрещното, опитва се да изпревари, но отсреща иде кола и къде? опитва да влезе пред мен и ме натиска към тротоара! При зрителен контакт и мимика от моя страна "Ко праим са бре?", онзи отваря джама и ми вика "Ко са, проблем ли имаш?". Подивях. А отзад го затворили и няма как да се прибере зад мен обратно. Викам си, като бързаш - опраай се, аз си чакам чинно в колоната, да не си се правил на тарикат. Оня поизостана и точно след 10 секунди минава на една боя от мен, отнесе ми огледалото наопаки, спира до мен и ми вика: "Аз мога и така да мина, ко праим тогава?!" - отговора беше "Викаме КАТ!". Пускам си аварийките, спирам, пича мина пред мен, спря само за секунда и докато говоря с човека отсреща на 166 нашия се стрелна пак в насрещното, задмина си камарата коли чинно чакащи за светофар и замина... Онзи от 166 каза да отивам директно в КАТ и там да се оправя. Там обаче следва изненада. Понеже огледалото на Чибурака е на чупеща панта следователно няма щета и КАТ не можели нищо да направят! Пратиха ме в районното по район да подам лична жалба срещу шебека. Така и направих. И се почна чакането в 30 дневен срок, в който щели да разгледат жалбата. Снощи нещата потръгнаха за малко, но чесно да си кажа не знам до кога и до къде ще се стигне. Звънна ми един от КАТ и каза да се видим (от районното все пак го върналив КАТ), да разкажа и на него какво е станало и да видим какво правим. Видяхме се, разказах му, той извади правилника и зачете... Големия майтап беше, че едва ли не аз може да излеза виновен, че не съм дал предимство, като изпреварвана кола!!! Обясни ми колко ще е за него наказанието, колко за мен и в крайна сметка, написа акт, който се пращал по местоживеене на собственика (проверили са си го кой е и от къде е). После ако се докажело че колата е карана от варненец - връщали го обратно и тук почвали да си го дирят... В крайна сметка нямало доказуемост на цялата работа поради липса на щета и акта можел да отпадне, а можело и до съд да се стигне, кудето мен да ме изкарат клеветник!!!Говорихме си после с старшинката, колко ни е кекава системата и колко много се съмнявал да стане каквото и да било... Аз пък му казах, че колкото и да ни е кекава системата, това не ми пречи да ритам срещу нея, дреме ми дали аз или той в крайна сметка ще го отнесе, ма нали ще го разходя ту-там, ще му отнема от времето и ще го понервирам (имаше една приказка: живей за да дразниш другите). На което той яко се израдва и каза, че колкото и да нямало може би ефект от това, това бил правилния начин... И сега пак ще си чакам
. Не че ми се скапа настроението за евентуалната безнаказаност която ще е просто поредната, но старшия каза да си се боря и да не се отказвам
Та това е, както казах - ще си чакам, па да видим
Дебнете гадовете, па да видим до кога ще са безнаказани! Все някой някога ще го ковнат и то лошо...едит: В крайна сметка за това дето си говорихме и ръгахме през прозорците никой нищо не казва...

Коментар