Абе тия от 7-мо РПУ са много нагли. Днес и аз го отнесох. Идвам от младост за към УНСС и на левия завой на ОМВ светва жълто ама аз вече съм на средата. Пред мен един самосвал намаля заради релсите и почти спря (забави се 10 сек. сигурно - беше препълнен и сипеше пясък). И мизерниците застанали на 100м след спирката и ме спират. Писаха ми акт - няма оправия. Писах възражение като обясних ситуацията и ги разобличих, че стоят в засада на сянка зад дърво като при спирането ми създават предпоставка за ПТП, заради гадното място и тесния път. Сега се чудя какво да правя, имам право да обжалвам в районното в 3 дневен срок ама файда надали ще има. Със съд не ми се занимава. Възниква ми следния въпрос - знаех, че мога да не подпиша акта, но какво следва от това, дали не трябваше да откажа да го подпиша или съм постъпил правилно като съм го подписал срещу възражение. Това възражение може ли нещо да помогне в битката срещу тия олигофрени. Мамицата им мръсна. Питам ги защо стоят на сянка в засада и те ми отговарят "ми на слънце ли да стоим", викам "еми нали затова ви плащат", ония ми отговарят "плащат ни да глобяваме такива нарушители като теб". Какво нарушение бе баси, тръгнах на зелено, светна жълто, камиона ме забави и ОП, айдеееееееее ........ Някой знае ли адреса на 7-мо районно? Може и телефон, ще им разкажа играта утре!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Наглеци от 7-мо районно
Collapse
X
-
Най - добре да им беше дал 20 лв. да се почерпят момчетата, ти за какво мислиш, че са те спрели? Да пишат акт ли - не мисля... А сега следователя като чете акта и види, че търсиш под вола теле ще ти наложи по - тежката предвидена от закона санкция... Гадно е, че се получава така понякога... А ако не подпишеш акта не променя нищо значително, защото има свидетел... А каква е причината за акта ти - че си навлязъл на жълто или... че си излязал на червено от кръстовището ?!След като веднъж ме спряха точно там, затова че завивам наляво от най - дясната лента, вече гледам дали са там... и ако са, а аз вече съм в кръстовището карам направо => обратен завой и веднага завой надясно (там почти постоянно е зелено за надясно )... Yellow_Flash_Colorz_PDT_14 Yellow_Flash_Colorz_PDT_14 Yellow_Flash_Colorz_PDT_14M-Benz E 250 TD 150hp
M-Benz 200d 75 hp
Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили
Коментар
-
И мен ме изнудваха за същото и за това вчера на патриарха и раковска светва жълто една кола минава пред мен и гледам полицайката ръкомаха с палката и спирам лека полека и ме нацепиха,ни така ни така кво да правишex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT
Коментар
-
Grisha написа:И мен ме изнудваха за същото и за това вчера на патриарха и раковска светва жълто една кола минава пред мен и гледам полицайката ръкомаха с палката и спирам лека полека и ме нацепиха,ни така ни така кво да правишFiat Punto 2 1.9 Jtd HLX 2001 год. (inlove)
Vw Golf III Cabrio 1.9 TDI 1996 год.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=146239
Коментар
-
Акта е за минаване на червена светофарна уредба. Тъпия камион намали точно в средата заради едни релси разбити и излязохме 10 сек. след като светеше вече червено. Дефакто нарушение на правилника няма. Според него като си навлязъл на жълто в кръстовището ТРЯБВА ДА ИЗЛЕЗЕШ ОТ НЕГО, а не да спреш на средата. Това, че пътищата са скапани, светофарите не се изчакват, а светват кръстосано и стават мелета, камионджиите карат като за последно и т.н. МЕН КАКВО МЕ ВЪЛНУВА!Иначе не съм им мълчал, бая се карахме даже, но нищо не може да се направи. Документите са в него, бланките са в него, стоят си в колата, пишат си .....Освен да ги набия и после да вися в затвора ....
Коментар
-
И мен ме спряха пред няколко дни, само че не към студентски а към мусагеница като продължиш от същото кръстовище защото съм минал на жълто на пешеходна пътека и същата постановка, слез от колата, знаеш ли колко е акта, имаш ли други актове, а аз през цялото време мълча и чакам да почне да пише, но тоя взе че ме пусна, явно видя как дебилно реагирам и не му се пишеше. Ако ми беше написал щях да напиша възражения и след това задължително да обжалвам. Последният акт който имах по принцип трябваше да излезе с 100-200лв. глоба и 1-6 м. без книжка, но след възражение и обжалване акта беше само 10лв. без точки дори, така че те съветвам да отидеш до КАТ и да обжалваш, със сигурност ще се отрази на наказанието.Lancia Y, 1.2, 60
Коментар
-
разгледай си хуууууууубаво акта дали съдържа всичко от изброеното : Чл.42. Актът за установяване на административното нарушение трябва да съдържа:1. собственото, бащиното и фамилното име на съставителя и длъжността му;2. датата на съставяне на акта;3. датата и мястото на извършване на нарушението;4. описание на нарушението и обстоятелствата, при които е било извършено;5. законните разпоредби, които са нарушени;6. (изм.,ДВ,бр.59 от 1992 г.) собственото, бащиното и фамилното име и възрастта на нарушителя, точния му адрес, местоработата и единен граждански номер;7. (изм.,ДВ,бр.59 от 1992 г.) имената и точните адреси на свидетелите и единен граждански номер;8. обясненията или възраженията на нарушителя, ако е направил такива;виж дали са посочени ТОЧНИТЕ нарушени законови разпоредби. по принцип полицаите се научиха да пишат актове, но понякога ги домързява и пропускат реквизити. ако има нещо пропуснато - обжалваш и акта пада 100 % по същество.Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
msotiroff написа:Най - добре да им беше дал 20 лв. да се почерпят момчетата, ти за какво мислиш, че са те спрели? Да пишат акт ли - не мисля... А сега следователя като чете акта и види, че търсиш под вола теле ще ти наложи по - тежката предвидена от закона санкция... Гадно е, че се получава така понякога... А ако не подпишеш акта не променя нищо значително, защото има свидетел...
Коментар
-
msotiroff написа:Най - добре да им беше дал 20 лв. да се почерпят момчетата, ти за какво мислиш, че са те спрели? Да пишат акт ли - не мисля... А сега следователя като чете акта и види, че търсиш под вола теле ще ти наложи по - тежката предвидена от закона санкция... Гадно е, че се получава така понякога... А ако не подпишеш акта не променя нищо значително, защото има свидетел... А каква е причината за акта ти - че си навлязъл на жълто или... че си излязал на червено от кръстовището ?!След като веднъж ме спряха точно там, затова че завивам наляво от най - дясната лента, вече гледам дали са там... и ако са, а аз вече съм в кръстовището карам направо => обратен завой и веднага завой надясно (там почти постоянно е зелено за надясно )... Yellow_Flash_Colorz_PDT_14 Yellow_Flash_Colorz_PDT_14 Yellow_Flash_Colorz_PDT_14http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
FIAT Punto 99' 1.7 TD
Коментар
-
Тази сутрин рано-рано, малко преди 6ч. и аз бях в подобна ситуация.Както и да си кривя душата, жълтото светна преди да съм навлязъл в кръстовището а влязох в него с първите мигове на червеното.Не че имаше коли, нямаше никой с изключение на един полицейски луноход, които спря на светофара... Видях го но късно, с надеждата че са сотаджии. Е, не бяха.Та на следващото кръстовище (Мак Драйф, на "Евлоги Георгиев", зад НДК-то на културата ), изобщо не се зачудих като полицая ми чукна на стъклото, докато чаках зелено.И какво трябваше да кажа? Не е вярно, не минах на червено, тъмно оранжево беше Изобщо не съм се заяждал, взе документите а аз вадя телефона да звъня до офиса за да кажа че закъснявам.Пича ме пита дали ще звъня за джокер Пошегувах се че ще поръчвам пица - казах му че звъня в офиса.След минута идва, връща ми документите и каза че съм имал късмет за разлика от някой друг - извикали ги за тежко ПТП и отфучаха със запалени буркани.Та това ми даде повод за размисъл, освен че ме разсъни доста бързо - сигурно и другия е бързал? Сигурно и той е имал важна работа?И колко щях да избързам с това изтъняване на жълтото? Минута, две, 5?Смешна работа...Няма какво да се форсирате - дори на жълт сигнал, навлизатето в кръстовище е забранено!Някой да позабравили правилника май. Не че аз го знам 1:1 ама това са си канони.Знам, повечето го правим понякога но не разбирам защо трябва да се пеним, когато ни спипат?Ще докараме от 10 извора вода за да докажем че не е вярно...Човек като поема рискове, би следвало да е подготвен и за двата изхода.Не може хем душата в рая, хем...I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
donnna написа:разгледай си хуууууууубаво акта дали съдържа всичко от изброеното : Чл.42. Актът за установяване на административното нарушение трябва да съдържа:.......6. (изм.,ДВ,бр.59 от 1992 г.) собственото, бащиното и фамилното име и възрастта на нарушителя, точния му адрес, местоработата и единен граждански номер;7. (изм.,ДВ,бр.59 от 1992 г.) имената и точните адреси на свидетелите и единен граждански номер;...виж дали са посочени ТОЧНИТЕ нарушени законови разпоредби. по принцип полицаите се научиха да пишат актове, но понякога ги домързява и пропускат реквизити. ако има нещо пропуснато - обжалваш и акта пада 100 % по същество.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Esper написа:Няма какво да се форсирате - дори на жълт сигнал, навлизатето в кръстовище е забранено!Някой да позабравили правилника май. Не че аз го знам 1:1 ама това са си канони.Знам, повечето го правим понякога но не разбирам защо трябва да се пеним, когато ни спипат?Ще докараме от 10 извора вода за да докажем че не е вярно...Човек като поема рискове, би следвало да е подготвен и за двата изхода.Не може хем душата в рая, хем...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар