Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за риболовен билет...!!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за риболовен билет...!!!

Привет на компанията,имам питане - има ли някой представа как се вади риболовен билет. Какви са изискванията и колко струва. По принцип ще го вадя във Варна, но личната ми карта е в София, има ли значение това.Прерових нета, но не намерих нищо, освен че трябва да се свържа с ловно-рибарска дружина в града, но на посочените телефони, БТК отговаря че са грешни и невалидни....Моля да ми помогнете, защото жена ми ще учи за специализация няколко месеца,поради което реших да се отдам на риболов, та мисля да наобиколя де що язовири има около нас...Благодаря предварително...

хммм,Значи си бракониерствал на Паша дере ?

Коментар

Immortal написа:
      хммм,Значи си бракониерствал на Паша дере ?
      ...брейййй, ти да ме видя с въдица в ръка...тя си висеше до палатката, ама не посмях да я хвърля, щото нямам билет.... :P :P :P

Коментар

Колега в момента се занимавам и аз със същото, това което трябва да направиш е да отидеш в ловно рибарското дружество - от там би трябвало да ти издадат билет. Това, което ми казаха , че ще ми трябва е снимка, лична карта и съответно някакви пари. М/у др. трябва да знаеш, че билета е за календарна година, а не от дата до дата, т.е ако си искараш сега на 31.12.2007. ти свършва, от ловното сигорно ще ти кажата да си изкараш цял билет , от което няма смисъл защото има и билети за половин година , който съответно са по евтини. Аз вчера ходих да питам в ловнорибарския магазин тук в Стара Загора и те ме препратиха към дружеството и днес мисля да ходя.
        FIAT - TIPO 2.0i.е

Коментар

Ето това е риболовен сайт - http://fishing-mania.com/Не съм пробвал, но видях че от там може да се поръча билет онлайн - http://fishing-mania.com/bilet/Като гледам цената за година е 25 лева.

Коментар

В цялата работа обаче е замесена и държавата в лицето на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури,към Министерството на земеделието и продоволствието. Ето тук : http://www.mzgar.government.bg/NacSlujbi/IARA/Iara.htm има банковата сметка, по която се превеждат таксите за издаване и подновяване на билетите за любителски риболов, а именно: Получател: ИАРА - СофияБанка: "Хеброс"Клон: "Христо Ботев"Сметка N : 3059055705Банков код : 80075273БИН : 7302010001 Но все пак трябва да отидеш и в местното дружество...
            VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
            VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
            VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
            VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
            Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Re: Въпрос за риболовен билет...!!!

Авео написа:
              Привет на компанията,имам питане - има ли някой представа как се вади риболовен билет. Какви са изискванията и колко струва. По принцип ще го вадя във Варна, но личната ми карта е в София, има ли значение това.Прерових нета, но не намерих нищо, освен че трябва да се свържа с ловно-рибарска дружина в града, но на посочените телефони, БТК отговаря че са грешни и невалидни....Моля да ми помогнете, защото жена ми ще учи за специализация няколко месеца,поради което реших да се отдам на риболов, та мисля да наобиколя де що язовири има около нас...Благодаря предварително...
              В повечето ловно - робарски магазини предлагат тази услуга 25 лв. е билета + 5 до 10 лв. комисионна за магазина. Нужни са ти копие от лична карта и 2 снимки. Обикновено си получаваш билета до 2 дни след заявката и не се занимаваш с банкови сметки и др.подобни. Успех.
              M-Benz E 250 TD 150hp
              M-Benz 200d 75 hp
              Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

Не съм си вадил такъв билет, но ми хрумна какво бих аз направил. Пиша ти го защото е по-различно от досега предложеното. Бих отишъл в някой ловно-рибарски магазин и хуууубаво да поразпитам. Е те ако не знаят незнам кой. За Варна - около печатницата май има няколко такива...? Няма да се учудя ако и продават билети.EDIT:А, с колегата Сотиров явно сме обядвали еднаква манджа

Коментар

Аз също ще си изкарвам риболовен билет и тепърва разучавам нещата.Казаха ми, че някъде до полиграфията се намира дружеството, цената е 20 лв. (може и да е 25, не помня добре), срещу Полиграфията има и един магазин за ловно-рибарски принадлежности, утре или вдругиден ще ходя да питам там и ще пиша.

Коментар

16-17 лв е за половин година както казаха колегите отваш в ловното даваш копие от личната карта + 2бр снимки плащаш таксата и след 5 дни беше аз като си вадих отиваш и си го взимаш ПС за морето до колкото знам билет не ти трябва, билета е за реки и язовири, а има и доста платени язовири на които можеш да си правиш кефа без билет , защото на другите риба не остана вече
                    TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
                    UNO 1.0 FIRE

Коментар

За година - 25 лева, половин година е 15 лева, деца до 12 години - безплатно. Самия билет е абсолютна чекия: листче, отпечатано на цветен лазерен принтер (двустранно), да се чуди човек как да го сгъне и къде да го държи. В София се вади на бул. Хр. Ботев 29 - сградата на Агропромпроект - там сега е Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (май че на третия или на четвъртия етаж). За Варна - не мога да помогна, само отбелязвам, че тук е разпространена практиката в магазинчетата за рибарски принадлежности да събират документите на хората и (безплатно!) да изваждат билетите - виж дали и във Варна не е така.
                      ::::: Fiat Punto 1.2 ELX 188A4.000 :::::
                      ::::: Subaru Impreza III Hatchback 2.0R-MT EJ204 :::::
                      ::::: (ex) Lancia Dedra 1.8 16V LS SW 182A2.000 :::::

Коментар

Истината е съвсем друга. Колегата Авео вече два три пъти бил казал на жената, че "ходи на риба". Тя обаче се усъмнила, че няма билет и му тропнала с чехъла. Та ако може да му извадите със задна дата
                        no pain no pain

Коментар

Щях да се хвана на това, ако не го знаех, че ходи на риба с жена си

Коментар

Колега, аз изчаках да мине юни и си искарах билет за половин година - 15 лв., отидох директно в клона на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури в гр. Кърджали и за 3 - 4 мин ми го принтираха. Трябва да носиш лична карта и 2 снимки, от които май ти връщат само едната/или двете/. Няма нужда да си даваш парите на разните му магазинчета или дружества.п.с. Даже вече ме провериха 2 пъти
                            Истината е някъде там!

Коментар

Working...
                            X