След като се повозих 2 пъти на Алфа 156 2.4 JTD реших, че ще карам кола с такъв мотор и от седмица това е факт. Продадох вярната Брава 1.6 и се сдобих с Мареа седан, 2.4 JTD, 2000 г. Очарован съм от динамичните качества и икономичността на този кола - 5,5 л/100 км извънградско, около 9 л/100 км в София при неописуемо удоволствие от шофирането!Смяната на ремъци, ролки, масла и филтри ми излезе 380 лв с частите. Смятам да отида на диагностика, въпреки че колата върви много добре, но искам да знам състоянието на дебитомера, за който разбрах че е консуматив. Имах възможността да направя АБ тест с Мареа 1.9 JTD - впечатленията ми са изцяло в полза на по-големия мотор, освен като разход - 1.9 гори 4.5 извън града!Ще се се радвам ако някой колега с такъв двигател сподели впечатления или "тънкости" свързани с експлоатацията и поддръжката му.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смених Брава-та с Мареа!
Collapse
X
-
Ами Честито и безаварийна! Сега ти остават две неща да направиш - да коригираш подписа си и да пуснеш снимки на хубавицата! :DVIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
-
Честита придобивка определено си заслужава кайи какви пари ти излезна и колко е пътния данък на таз кола ? 130 коне е да знам че и аз натам мисля се мятам някфо жтд ма се чудя 1.9 или 2.4.И тва че хлх определено си е +...Някъде бях чел или някой беше казал че хлх трябва да имат ел седалка на шофер-а.На твоята какви са и екстрите?На нашата хлх 97 като цяло са пръскачки на фаровете (на 1.9 са екстра на 2.4 май серийно) 1 ърбег мултиволан абс 4 ел джама ел огледала нямаше цд чейнджър...бре като цяло ч пръскачки и отзад 2-та ел джама са ни в повече от елх изпълнението та ми е чудно за 00г ко е в повечеА и снимки чакаме
На нашата и излезна 250 лв ремъци и толки към 50лв маслото въздушен и нафтов абре към 350 кинта като цени за обслужване няма голяма разлика
Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части
Коментар
-
nasty написа:Честита придобивка определено си заслужава кайи какви пари ти излезна и колко е пътния данък на таз кола ? 130 коне е да знам че и аз натам мисля се мятам някфо жтд ма се чудя 1.9 или 2.4.И тва че хлх определено си е +...Някъде бях чел или някой беше казал че хлх трябва да имат ел седалка на шофер-а.На твоята какви са и екстрите?На нашата хлх 97 като цяло са пръскачки на фаровете (на 1.9 са екстра на 2.4 май серийно) 1 ърбег мултиволан абс 4 ел джама ел огледала нямаше цд чейнджър...бре като цяло ч пръскачки и отзад 2-та ел джама са ни в повече от елх изпълнението та ми е чудно за 00г ко е в повечеА и снимки чакаме
На нашата и излезна 250 лв ремъци и толки към 50лв маслото въздушен и нафтов абре към 350 кинта като цени за обслужване няма голяма разлика
Fiat Marea 130JTD Weekend HLX
Коментар
-
Честито! :D Много да те радва и много безаварийни километри да навъртиш. За дебитомера не знам дали е консуматив ама аз днес смених моя. Цената за клиент в Bosch е 519лв. и от там вече зависи каква отстъпка ще намериш. Иначе за нафтата V-Power от Shell, Premium Diesel от OMV и обикновена от LukOil.Fiat Brava 1.6 16V
Войната на пътя http://www.vbox7.com/play:0992d053
Коментар
-
абре те италянките по принцип са така аз пунто с пунто не съм виждал еднакво.... се нещо е малко по така иначе добре е 4 ърбег-а кожен салон...и разхода е перфектен...иначе ако си намериш касетофонче от по хубавите заспиваш обикаляй из морги и автокъщи може да изпадне.аз така в 1 автоморга в обеля на 1 браво ударено ма като питах казаха ще ни идва в автокъщата пак браво за там ще е...и в 1 автокъща питах 1 за 1 трампа тоя собственика не иска,а мареа-та беше комби тд100 хлх ма си личеше че е с удар отпред от 1000км...Та само не разбрах колко ви е пътния данък ?Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части
Коментар
-
Честита придобивка!Не съм карал брава, но аз имам Типо. Брат ми си купи Мареа 1.6 бензин преди 2-3 месеца и като карам неговата определено усещам разликата
Много ми харесва дизайна й, возията, чувството зад волана и мисля, че за парите си е страхотна кола. Голяма, удобна, същевременно достатъчно бързо ускорява, няма го усещането за тромавост както при някои други по-големи коли. Абе с една дума - супер :D 100% е по-доброто решение пред Брава.
- '06 FIAT Grande Punto 1.9 Multijet 130ps -
Коментар
-
[quote="Dzver"]nasty написа:Ми аз съм с HLX имам си ел седалка на шофьорското място, пръскачки на фаровете, кожен салон, 4 еърбега, 4 ел. стъкла, ел. огледала, АБС, мултиволан.Fiat Bravo Dynamic 1.9 Multijet '08, Mercedes A170 CDI '02
Suzuki SX4 1.9 DDIS '09, powered by FIAT
Ex: Marea 2.4 JTD 2000
Ex: Brava 1.6 1997
Ex: Puntо 1.1 1994
Коментар
-
venioid написа:Засега и аз залагам на OMW, ще пробвам и Лукоил.SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Nino написа:venioid написа:Засега и аз залагам на OMW, ще пробвам и Лукоил.
Коментар
-
Nino написа:venioid написа:Засега и аз залагам на OMW, ще пробвам и Лукоил.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар