Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смених Брава-та с Мареа!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Смених Брава-та с Мареа!

След като се повозих 2 пъти на Алфа 156 2.4 JTD реших, че ще карам кола с такъв мотор и от седмица това е факт. Продадох вярната Брава 1.6 и се сдобих с Мареа седан, 2.4 JTD, 2000 г. Очарован съм от динамичните качества и икономичността на този кола - 5,5 л/100 км извънградско, около 9 л/100 км в София при неописуемо удоволствие от шофирането!Смяната на ремъци, ролки, масла и филтри ми излезе 380 лв с частите. Смятам да отида на диагностика, въпреки че колата върви много добре, но искам да знам състоянието на дебитомера, за който разбрах че е консуматив. Имах възможността да направя АБ тест с Мареа 1.9 JTD - впечатленията ми са изцяло в полза на по-големия мотор, освен като разход - 1.9 гори 4.5 извън града!Ще се се радвам ако някой колега с такъв двигател сподели впечатления или "тънкости" свързани с експлоатацията и поддръжката му.
    Fiat Bravo Dynamic 1.9 Multijet '08, Mercedes A170 CDI '02
    Suzuki SX4 1.9 DDIS '09, powered by FIAT
    Ex: Marea 2.4 JTD 2000
    Ex: Brava 1.6 1997
    Ex: Puntо 1.1 1994

Ами Честито и безаварийна! Сега ти остават две неща да направиш - да коригираш подписа си и да пуснеш снимки на хубавицата! :D
    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
    Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

За подписа - благодаря, коригиран е. Снимки по-късно. Сега споделете откъде зареждате гориво за "печките" си.

Коментар

Аз само в ОМВ... не виждам алтернатива за съжаление
        FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

Честита придобивка определено си заслужава кайи какви пари ти излезна и колко е пътния данък на таз кола ? 130 коне е да знам че и аз натам мисля се мятам някфо жтд ма се чудя 1.9 или 2.4.И тва че хлх определено си е +...Някъде бях чел или някой беше казал че хлх трябва да имат ел седалка на шофер-а.На твоята какви са и екстрите?На нашата хлх 97 като цяло са пръскачки на фаровете (на 1.9 са екстра на 2.4 май серийно) 1 ърбег мултиволан абс 4 ел джама ел огледала нямаше цд чейнджър...бре като цяло ч пръскачки и отзад 2-та ел джама са ни в повече от елх изпълнението та ми е чудно за 00г ко е в повече А и снимки чакаме На нашата и излезна 250 лв ремъци и толки към 50лв маслото въздушен и нафтов абре към 350 кинта като цени за обслужване няма голяма разлика
          Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
          Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
          Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

nasty написа:
            Честита придобивка определено си заслужава кайи какви пари ти излезна и колко е пътния данък на таз кола ? 130 коне е да знам че и аз натам мисля се мятам някфо жтд ма се чудя 1.9 или 2.4.И тва че хлх определено си е +...Някъде бях чел или някой беше казал че хлх трябва да имат ел седалка на шофер-а.На твоята какви са и екстрите?На нашата хлх 97 като цяло са пръскачки на фаровете (на 1.9 са екстра на 2.4 май серийно) 1 ърбег мултиволан абс 4 ел джама ел огледала нямаше цд чейнджър...бре като цяло ч пръскачки и отзад 2-та ел джама са ни в повече от елх изпълнението та ми е чудно за 00г ко е в повече А и снимки чакаме На нашата и излезна 250 лв ремъци и толки към 50лв маслото въздушен и нафтов абре към 350 кинта като цени за обслужване няма голяма разлика
            Ми аз съм с HLX имам си ел седалка на шофьорското място, пръскачки на фаровете, кожен салон, 4 еърбега, 4 ел. стъкла, ел. огледала, АБС, мултиволан(ама е сменена музиката и волана е за украса)... това е май като екстри. Иначе даде разход точно 6.04/100 извънградско, с включен климатик и каране по магистралата 130-160, а по пътя след магистралата до бургас- колкото може(без самоубийствени изпреварвания), но пак със 100-120 се караше понеже нямаше движение. А да ви кажа, имам чувството че тия HLX нямат една с една еднакви, досега все някакви разлики намирам. Моята е 10.1999г. предполагам с тия от 2000г няма разлика. А горивото е от "Петрол".
            Fiat Marea 130JTD Weekend HLX

Коментар

Честито! :D Много да те радва и много безаварийни километри да навъртиш. За дебитомера не знам дали е консуматив ама аз днес смених моя. Цената за клиент в Bosch е 519лв. и от там вече зависи каква отстъпка ще намериш. Иначе за нафтата V-Power от Shell, Premium Diesel от OMV и обикновена от LukOil.
              Fiat Brava 1.6 16V
              Войната на пътя http://www.vbox7.com/play:0992d053

Коментар

абре те италянките по принцип са така аз пунто с пунто не съм виждал еднакво.... се нещо е малко по така иначе добре е 4 ърбег-а кожен салон...и разхода е перфектен...иначе ако си намериш касетофонче от по хубавите заспиваш обикаляй из морги и автокъщи може да изпадне.аз така в 1 автоморга в обеля на 1 браво ударено ма като питах казаха ще ни идва в автокъщата пак браво за там ще е...и в 1 автокъща питах 1 за 1 трампа тоя собственика не иска,а мареа-та беше комби тд100 хлх ма си личеше че е с удар отпред от 1000км...Та само не разбрах колко ви е пътния данък ?
                Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
                Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
                Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

Честита придобивка! Не съм карал брава, но аз имам Типо. Брат ми си купи Мареа 1.6 бензин преди 2-3 месеца и като карам неговата определено усещам разликата Много ми харесва дизайна й, возията, чувството зад волана и мисля, че за парите си е страхотна кола. Голяма, удобна, същевременно достатъчно бързо ускорява, няма го усещането за тромавост както при някои други по-големи коли. Абе с една дума - супер :D 100% е по-доброто решение пред Брава.
                  - '06 FIAT Grande Punto 1.9 Multijet 130ps -

Коментар

Пътния данък на 1.9JTD 105hp е 128лв.
                    Fiat BRAVO 1.9JTD 105hp 1999
                    182B4.000

Коментар

[quote="Dzver"]
                      nasty написа:
                      Ми аз съм с HLX имам си ел седалка на шофьорското място, пръскачки на фаровете, кожен салон, 4 еърбега, 4 ел. стъкла, ел. огледала, АБС, мултиволан.
                      Това са екстрите и при мен, Бравата ми беше ELX, Мареата е в пъти по-обзаведена. Засега и аз залагам на OMW, ще пробвам и Лукоил. За дебитомера посочвате много солени цени - мой познат е сменял наскоро при Бобо и по негова препоръка е сложил някакъв китайски за ~160 лв, който бил доста добър заместител на оригинала.

Коментар

venioid написа:
                        Засега и аз залагам на OMW, ще пробвам и Лукоил.
                        Горещо не ти препоръчвам лукойлската нафта.На два пъти брах големи ядове с нея.За да си спокоен зареждай на OMV и ЕКО-КИНИТРОН,в последно време чувам добри отзиви и за румънската верига РОМ-ПЕТРОЛ.От Шел и Лукойл бягай далеч.
                        SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Nino написа:
                          venioid написа:
                          Горещо не ти препоръчвам лукойлската нафта.На два пъти брах големи ядове с нея.За да си спокоен зареждай на OMV и ЕКО-КИНИТРОН,в последно време чувам добри отзиви и за румънската верига РОМ-ПЕТРОЛ.От Шел и Лукойл бягай далеч.
                          Снощи сипах догоре нафта от Лукойл (нали си имам карта за 5 ст. отстъпка) и мисля събота и неделя да я изгоря цялата. Ще кажа как се е държала колата.Все пак няма по-добра нафта от Премиум дизел на ОМВ. Може да е по-скъпа, но си струва.П.С. До снощи бях с Премиум, но реших да дам пореден шанс на Лукойл. Все пак от Лук нафтата ми е 1,77 лв., а от ОМВ е 2,02 лв.

Коментар

E де, премиума го гледах последно на 1.97...2.02 е цена от миналата седмица.Ми то иначе и на 1.30-1.35 се намира, ама дали си струва?!
                            SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Nino написа:
                              venioid написа:
                              На същото мнение съм и поддържам твърдението за OMW и ЕКО-КИНИТРОН.Относно горивата на РОМ-ПЕТРОЛ няма място за сравнение също с останалите на пазара.Въпросното Ивеко |Дейли управлявано от баща ми вече 300000 км само с дизел от РОМ-ПЕТРОЛ нито веднъж не е правило проблем дори при ниските темеператури в Добрич предната зима когато всичко що е дизел замръзваше в движение както си работи.
                              Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                              Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Working...
                              X