в момента съм с -9 точки в шофьорската ми книжка и трябва да изтърпя наказание от 6 месеца+ отнемане на всичките ми категории. наказанието почва да тече от момента на предаването на книжката (тя все още си е в мен). въпроса ми е, ако не я предам и мине много време, ще отпадне ли това наказание, по силата на давността. тоест има ли давностен период, който след като изтече, наказанието да отпадне. задавам този въпрос, защото ми предстои заминаване в чужбина, където ще престоя, вероятно много време, а не ми се иска като се върна да почвам отначало всичко - психо тестове, медицински, курсове, изпити...п.п. цитат от ЗАКОН за административните нарушения и наказания: "Чл. 82. (1) Административното наказание не се изпълнява, ако са изтекли: а) две години, когато наложеното наказание е глоба; б) шест месеца, когато наложеното наказание е временно лишаване от право да се упражнява определена професия или дейност; в) три месеца, когато наложеното наказание е обществено порицание. (2) Давността започва да тече от влизане в сила на акта, с който е наложено наказанието, и се прекъсва с всяко действие на надлежните органи, предприето спрямо наказания за изпълнение на накзанието. След завършване на действието, с което е прекъсната давността, започва да тече нова давност." това не означава ли, че след 6 месеца наказанието би трябвало да отпадне

Коментар