Zonealarm или Kaspersky ще е доста по добре от НОД-а
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос към комп. спецове относно вируси?
Collapse
X
-
kkp написа:ZoneAlarm не съм го тествал, но ако ще слага Касперски направо да му кажем и от къде да си купи нов компютър. Аз не бих го сложил на много по-мощни машини, да не говорим за тази антика.Marea Weekend HLX Jtd 110
oO(_)____////____(_)Oo
Коментар
-
Аз не съм голям спец ма с тоя Нод32 дето толкова ми го хвалят и аз лепнах вирус и то жесток та трябваше да преинсталирам което много го мразя. Сега съм с AVG и да чукна на дърво вече 6 месеца няма грижи а да ви кажа не се съобразявам много много кви линкове отварям и къде влизам, дори на скоро си дръпнах един карак за една програмка от датата в чиято папка карк имаше, ама имаше и троянец и тая пущина AVG веднага го копна. Та за антивирусни може много да се говори всеки си има негов фаворит ти трябва да избереш твоя.Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
deadairplane
-
kkp написа:Това не е точно вирус а е троянец. Препоръчвам да си сложиш Trojan Remover за изчистване на троянци. http://www.simplysup.com/Почистването с антивирусна и Trojan Remover е желателно да стане по Safe Mode (след пускане на компа се задържа Ф8 и се избира SafeMode).FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
Колеги, интересни мисли изразявате.Нод32 като всяка антевирусна си има доста слаби страни. Нейната е откриването на всички вируси, и изчистването им. За щастие само до толкова, това е при всяка антивирусна, не само при нея. Лека е, не дразни, ъпдейтва се ако е трайал версията и крака за регистратурата, с който се удължава периода на действие. Неща, които бъркат в ехе-то и я правят нефункционираща.АВГ наистина е прекрасна. Но доста дразни защото се ъпдейтва тежко и доста често прецаква нормалната работа веднага след стартиране на компютъра заради ъпдейта. Много настоява да е веднага. Освен това е тежичка.За който не му се занимава много с антивирусни, е прекрасна. Само да си я ъпдейтвате ръчно.Касперски е най-тежкото чуда, което може да съществува, бие даже Нортън. Но открива и унищожава идеално. Обаче малко прекалява, доста скриптове за него са вируси. И какво ли не още.Само не казвайте че ЗоунАларм става за антивирусна..Нортън си е нортън, и той и каспески се заразяват първи от вируси и веднага престават да функционират правилно.Така че моят личен избор е Нод32 ири АВГ, едно от двете.Нортън-само в корпоративна среда, даже и там нод е малко по-добър.А по темата на колегата:Идеята с отделен комп, с ъпдейтната и работеща антивирусна е прекрасна.Бих ти препоръчал, изчисти вирусите с НОД, махни нод без да рестартираш, свали си от free.grisoft.com безпратната версия на АВГ, изчисти всичко с нея отново, рестартирай.След това - твой избор. Може да останеш с авг, може да си сложиш нод отново. Важното е че ще си чист вече.Причините, какот казах по-горе са че нито една антивирусна не се справя с всички вируси. Нод в твоя случай се дъни.
Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
kkp написа:Ами може би защото не е троянец а е вирус. Може затова да не го е хванал.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Коментар
-
Що го виждате като недостатък тоя ъпдеит на АВГ, тои става за нула време не съм забелязаъл да отнема повече от 10тина секунди, по ме дразни всекидневното сканиране на компа. Сутрин като го пусна и се почва едно ровене сканира цял час което ме дразни и почти винаги го спирам принудително. Оставям го да си го докара до край наи много веднъж седмично. Но както каза колегата няма идеална антивирусна всички си имат кусури. Аааа, веднъж реших да пробвам един Битдефендър е тва направо ми разказа играта, не стига че пита за щяло и нещяло ами така се засели в компа ми че няма махане. Вирус да беше по лесно щях да се отърва от него, всеки опит за деинсталиране на тва чудо направо ми рестартираше компа, принудих се да и дръпна шалтера от "серваис" дори се наложи да изтрия екзе файловете и да не се стартира, поне тва ми дойде на ума тогава та сега си седи но поне не се стартира.Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Коментар
-
Slavi_Lancia написа:Що го виждате като недостатък тоя ъпдеит на АВГ, тои става за нула време не съм забелязаъл да отнема повече от 10тина секунди, по ме дразни всекидневното сканиране на компа. Сутрин като го пусна и се почва едно ровене сканира цял час което ме дразни и почти винаги го спирам принудително. Оставям го да си го докара до край наи много веднъж седмично. Но както каза колегата няма идеална антивирусна всички си имат кусури. Аааа, веднъж реших да пробвам един Битдефендър е тва направо ми разказа играта, не стига че пита за щяло и нещяло ами така се засели в компа ми че няма махане. Вирус да беше по лесно щях да се отърва от него, всеки опит за деинсталиране на тва чудо направо ми рестартираше компа, принудих се да и дръпна шалтера от "серваис" дори се наложи да изтрия екзе файловете и да не се стартира, поне тва ми дойде на ума тогава та сега си седи но поне не се стартира.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Коментар
-
NikMar написа:Slavi_Lancia написа:Що го виждате като недостатък тоя ъпдеит на АВГ, тои става за нула време не съм забелязаъл да отнема повече от 10тина секунди, по ме дразни всекидневното сканиране на компа. Сутрин като го пусна и се почва едно ровене сканира цял час което ме дразни и почти винаги го спирам принудително. Оставям го да си го докара до край наи много веднъж седмично. Но както каза колегата няма идеална антивирусна всички си имат кусури. Аааа, веднъж реших да пробвам един Битдефендър е тва направо ми разказа играта, не стига че пита за щяло и нещяло ами така се засели в компа ми че няма махане. Вирус да беше по лесно щях да се отърва от него, всеки опит за деинсталиране на тва чудо направо ми рестартираше компа, принудих се да и дръпна шалтера от "серваис" дори се наложи да изтрия екзе файловете и да не се стартира, поне тва ми дойде на ума тогава та сега си седи но поне не се стартира.Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Коментар
-
Щом си изтрил програмата от Program Files /ако не си, изтрий цялата й директория/ и след това пусни някоя програма да ти почисти регистрите например RegCleaner ще видиш колко боклук имаш още освен нея. Най добре си пусни някоя профилактика от рода на System Mechanic Professional или TuneUp Utilities 2006 там има чистки и за регистри и несъществъващи линкове и tmp файлове и т.н.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар