Кoмпютъра е с Windows XP SP3, с инсталиран NOD 32, Ad-Aware SE Personal и Spybot - Search & Destroy.Както си седи включен, без да ровя нещо в нета ми излиза червен прозорец (сн.1). Давам му Terminte. Във AMON File system monitor ми дава че са инфектирани 12 обекта, от които 5 са изчистени (сн. 2). Във IMON пък ми дава 10 инфектирани и 10 изчистени (сн. 3). И всичко това се случва по няколко пъти на ден. Защитната стена на Windows е включена, както и автоматичните ъпдейти. Като пусна НОД-а да търси за вируси, намира няколко и ги изтривам ръчно (сн. 4). След това пускам и Ad-aware-то и то ги намира, и пак ги изтривам.Да отбележа, че като казвам че не ровя в нета, означава че е включено само ICQ, Skype и BitComet-а.Кажете какво да правя и защо се получава така? Досега никога не се е случва ло да ми влизат вируси по 3 пъти на ден.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос към комп. спецове относно вируси?
Collapse
X
-
Това не е точно вирус а е троянец. Препоръчвам да си сложиш Trojan Remover за изчистване на троянци. http://www.simplysup.com/Почистването с антивирусна и Trojan Remover е желателно да стане по Safe Mode (след пускане на компа се задържа Ф8 и се избира SafeMode). Отделно НОД32 не е от най-добрите антивирусни. Аз я използувам само за слаби компютри. Сложи още някаква (примерно symantec antivirus corporate).И не на последно място - SP3 за XP НЯМА. Някой се е гаврил с диска и е наслагал в него ъпдеити разни и други екстри (примерно троянци Yellow_Flash_Colorz_PDT_06 ) така че, не се препоръчва използуване на такива релиизи!http://www.microsoft.com/windows/lif...vicepacks.mspx - може да се види кога ще излезне SP3. На този етап дори бета версия няма.Fiat Brava 1,6 16v '96, Fobos
Коментар
-
Грешката е моя. Не е SP3, ами както се вижда от снимките има избор на цвят на лентата (червен, черен и т.н.), докато при обикновения SP 2 такава опция няма. На диска му няма нищо, просто компютъра с този Уиндоус работи по-добре, от колкото със SP2. С него само забива.Не разбирам как досега не се е получавало така, а изведнъж започна да се пълни с троянци и т.н.? И инсталването на тази програма за премахване на троянци няма да реши проблема с напълването на компа с тях!Space Star 1.9 DID
Коментар
-
Roko написа:Грешката е моя. Не е SP3, ами както се вижда от снимките има избор на цвят на лентата (червен, черен и т.н.), докато при обикновения SP 2 такава опция няма. На диска му няма нищо, просто компютъра с този Уиндоус работи по-добре, от колкото със SP2. С него само забива.Не разбирам как досега не се е получавало така, а изведнъж започна да се пълни с троянци и т.н.? И инсталването на тази програма за премахване на троянци няма да реши проблема с напълването на компа с тях!Fiat Brava 1,6 16v '96, Fobos
Коментар
-
Здравей, колега. Най-сигурният и лесен начин да се почисти 1 диск от вируси е да го свържеш като втори диск (secondary master, slave ...) към "чист" компютър с инсталирана и ъпдейтвана на първия му диск антивирусна програма и тогава да го провериш и изчистиш от вируси. Така е 100 % сигурно. Когато заразения диск е първи (bootable), вирусът има много начини да излъже антивирусната програма.Още една препоръка: периодично (да кажем един път месечно) давай System restore OFF и после пак го връщай в положение ON. Доста вируси и троянци се крият в папката, която използва System Restore и не можеш да ги дизинфекцираш или изтриеш, когато опцията е в състояние ON.Успех !Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Щях и аз да пиша че сп3 няма....ама са го написали.Та като за начало аз ползвам панда титаниум свали си 1 изчакай да се упдейтне (преди тва трябва се разкарат май другите антивирусни че има конфликти) пускаш да сканира и си готов на доста приятели така съм ги спасявал от вирусите ,гадното на пандата е че я няма кракната а да купиш е 100лв последно като гледах... След като си махнеш вирусите си свали 1 аутопачер за последния месец дето е излязъл инсталираи си ъпдейтите качи си някоя антивирусна дето ти харесва как те е пазила и тва е с повече внимание сърфирай и леко с линковете дето натискашLybra 2.4jtd intensa 06.2002
Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части
Коментар
-
Още един съвет: повечето хора, за да им е удобно, особено ако компютъра не е служебен (там поне би трябвало да има някаква системна политика) се логват във Windows с юзер, който е с пълни права (Computer administrator). Да, така е по-удобно - инсталираш каквото ти падне, правиш настройки и т.н. Само че и на вирусите им е "по-удобно" така. Казано по-просто: ако вирус, троянец, червей и т.н. по някакъв начин влезе в такъв компютър, инсталира каквото си поиска без ограничение и съответно и поразиите са много по-големи.Затова е добре по принцип да се логвате в компютъра си с юзер с ограничени права -Restricted / limited user. Само, когато ви трябва да инсталирате или настроите нещо, се логвайте с юзер с пълни права. Това разбира се не е панацея, но може да ви предпази в много случаи.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
snake написа:Здравей, колега. Най-сигурният и лесен начин да се почисти 1 диск от вируси е да го свържеш като втори диск (secondary master, slave ...) към "чист" компютър с инсталирана и ъпдейтвана на първия му диск антивирусна програма и тогава да го провериш и изчистиш от вируси. Така е 100 % сигурно. Когато заразения диск е първи (bootable), вирусът има много начини да излъже антивирусната програма.Още една препоръка: периодично (да кажем един път месечно) давай System restore OFF и после пак го връщай в положение ON. Доста вируси и троянци се крият в папката, която използва System Restore и не можеш да ги дизинфекцираш или изтриеш, когато опцията е в състояние ON.Успех !Fiat Brava 1,6 16v '96, Fobos
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар