Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

От кога Опелите са JTD ?!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

От кога Опелите са JTD ?!

Снимано по - рано днес:
    Прикачени файлове
    M-Benz E 250 TD 150hp
    M-Benz 200d 75 hp
    Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Иска му се

Коментар

Всички Опели с 1,3 и 1,9 дизели всъщност са JTD, а по-новите - даже JTDm 16V
      Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01

Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02

ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Коментар

pinko написа:
        а стига бре тва направо ме уби
        4.6. Забранява се включването на рекламни материали по какъвто и да било начин в мнението,подписа и/или автара на потребителя, освен с изричното разрешение на УС на ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ.

Коментар

pinko написа:
          Дрън-Дрън та пляс. Човече, говориш глупости!Ако опелите имат JTD какво е CDTI?Преди време с един приятел обикаляхме да търсим Рено19. Попаднахме на едно 1,7 HDI (бензин)
          Fiat Brava 1,6 16v '96, Fobos

Коментар

То си личи от километри че тоя надпис не е от опел, малко като на алфите ми миаза
            Fiat Bravo 99г.(Goodbye) ,Citroen Xsara VTS 99г., Mercedes C 220 CDI 2000г.

Коментар

Новите опели ползват дизеловите двигатели на Фиат, нищо че пише CDTI, под капака е JTD. Също се намират в СААБ, Сузуки и Кадилак.Справка -> http://en.wikipedia.org/wiki/JTD_engine
              Не знам дали знаете, но "не знам" се пише отделно!
              Fiat Punto 1.2 SX 2000 г.

Коментар

kkp написа:
                pinko написа:
                Дрън-Дрън та пляс. Човече, говориш глупости!Ако опелите имат JTD какво е CDTI?Преди време с един приятел обикаляхме да търсим Рено19. Попаднахме на едно 1,7 HDI (бензин)
                Това, че познанията ти за автомобилите са на ниво "горублянски джамбазин", не ти дава право да наричаш другите глупаци.
                Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01

Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02

ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Коментар

Не съм те нарекъл глупак! Вчера някъде прочетох (мисля във форума), че интелигентните хора понякога говорят глупости, а за глупаците това било ежедневие. Ако не можеш да направиш разликата ... лошо за теб!Може познанията ми за автомобилите да не са много, но когато ме обвиняват че греша или признавам или доказвам моята позиция с доказателства, а не като теб с нападки.

Коментар

dargoil написа:
                    pinko написа:
                    а стига бре тва направо ме уби
                    така е ... така е ... :D и това много ме кефи
                    Novitec Rosso Passionale 1.9 MultiJet
                    Alfa Romeo 156 JTS Selespeed Ti

Коментар

kkp написа:
                      По тази тема се пише през седмица, направи си труда да почетеш малко от написаното по въпроса в този форум и не се изхвърляй така.За сега това го приеми като дружеска забележка.Е, аз карам Сузуки, под чиито капак се крие чистокръвен Фиатовски мотор.Сузуки означават дизеловите си агрегати DDiS,Рено dCi, PSA- HDI, Тойота - D-4D... и т.н. Аре peace и попрочитай повечко!
                      SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Колега, съгласен съм, че много фирми използуват двигатели на фиат, но това не означава, че на дизеловите си автомобили слагат надпис JTD. Дайте линк на Опел JTD (ама не "пернишки тунинг") или друга марка и ще ме убедите. А че монтират JTD двигатели - никога не съм противоречал.Все пак не съм се съгласил с мнението че опелите са JTD, а не че не са монтирани в тях JTD двигатели - не знам за вас, но за мен има разлика. Приключвам и аз с темата. Peace и от мен.

Коментар

kkp написа:
                          Колега, съгласен съм, че много фирми използуват двигатели на фиат, но това не означава, че на дизеловите си автомобили слагат надпис JTD. Дайте линк на Опел JTD (ама не "пернишки тунинг") или друга марка и ще ме убедите. А че монтират JTD двигатели - никога не съм противоречал.Все пак не съм се съгласил с мнението че опелите са JTD, а не че не са монтирани в тях JTD двигатели - не знам за вас, но за мен има разлика. Приключвам и аз с темата. Peace и от мен.
                          Абревеатурата (формата) няма никакво значение, важно е какво има под капака (съдържанието).Тази абревеатура е запазена търговска марка за всеки производител и никой няма право да я слага.Дори навремето BMW и Фолксваген груп са се съдили за използване на трибуквието TDI.В момента TDI е търговско наименование на произвежданите от VW/AUDI/SEAT/SKODA дизелови автомобили.И в Мицубиши-Аутландер, двигателя е 2.0 турбодизел на VW, Мицубиши си го бележи по свой начин.Същото важи и за Фиатовските мотори вграждани в Опел,Сааб,Сузуки и не знам къде още.От цялата тупурдия по темата е важно да отсеем кои са донорите, кой проектира, прави моторите и да им отдадем заслуженото.Че Опел, кога е правил тяхни дизели... преди им ги даваха Исузу, сега Фиат... е имаха там един 1.7d и TD.
                          SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

kkp написа:
                            Все пак не съм се съгласил с мнението че опелите са JTD, а не че не са монтирани в тях JTD двигатели - не знам за вас, но за мен има разлика. Приключвам и аз с темата. Peace и от мен.
                            Това сигурно никой и не си го е помислил. Аз пък напоследък колко Опели с Абартовия скорпион виждам, ама и за миг не съм си помислил, че са такива. Просто им се ще или собствениците им и идея си нямат какъв е тоя знак! Поредния "тунинг"!
                            VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                            VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                            VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                            VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                            Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Е гати темата, тва за дизелите на Фиат не го знаех. За Сааб бях чувал и виждал мотора 2000 16В от Ланча ама за дизелите не знаех и то на Опел. После ша ми разправят опелите много здрави немски машини немска им е само емблемата маи и дизаина
                              Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                              Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
                              Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Working...
                              X