Реших да напиша темата, та хората, на които не се е случвало да си имат едно на ум в подобен момент.Обажда ми се в офиса днес някакъв ненормалник да ми каже, че съм спечелил плазмен телевизор и 500 лв. кеш от някаква томбола на БТК. Трябвало да си заплатя единствено доставката за наградата от София до Благоевград на стойност 50 лв. Обаче шефът на БТК бил казал, че пари в брой не трябвало да се приемат и да съм си бил купил ваучер от М-тел на стойност 50 лв., от който да им продиктувам кода и те да могат да го използват, с което да си покрия разходите по доставката.Разбира се на мен ми светна веднага каква е работата и им казах да ми дадат номера, на който трябва да се обадя, че да им продиктувам кода от ваучера. Съответно ми го дадоха и аз моментално звъннах в полицията с намерението да им дам GSM номера на измамниците, та след това те да си действат. Обясних на човека от полицията, който се обади, че ми правят телефона измама и той ми вика - спокойно, това е телефонна измама! Добре, че ме светна, за какво става дума, че иначе не знаех за какво му се обаждам Пълен загубеняк просто Почти същото нещо се е случвало и на мой познат, само че на него се опитали да му обяснят, че му били далечни роднини и се нуждаели от помощ, та им трябвал ваучер Та хора, утре, ако Ви се обадят и Ви кажат, че печелите лек автомобил и трябва да платите само един ваучер, че да си го получите, внимавайте! Една жена беше изгоряла с 5000 лв. от подобна телефонна измама, а и най-лошото е, че полицията не прави нищо в подобни случаи!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Телефонни измами
Collapse
X
Реклама
Collapse
Коментар