Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За коректността на БТК...!!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

kkp написа:
    Истина е, че не работя в БТК и нокога не съм работил - с две думи няма как да съм пускал или поддържал DSL мрежи. Обаче че съм ползувал - и това е факт. А симетричните 10 мегабита ги взех точно от БТК. Не знам официално дали имат услугата, но двата мегабита като ми намаляха и пуснах запитване ми дадоха 10. А MRTG може да чертае графика на всякакъв интерфейс! Това, че чертае само на физически интерфейс е меко казано смешно. А подкарването на всеки подинтерфейс става със скриптове. Аз лично не се наемам, но срешу съответната сума ще го имаш (стига да искаш). Аз ще ти го уредя. Имам познат, който се занимава с хостинг. И има графика на всеки клиент (да ме говорим, че на запад клиентите на АДСЛ мрежите могат да гледат статистиката). Знам, че с натоварване на мрежата и отчитане на графиките с МРТГ примерно не е най-добрия вариант, но е вариант и исках да покажа че има такъв.Относно DSLAM-овете можеш ли да кажеш модел, че не вярвам да ползувате такива които нямат SNMP.И не знам защо се опитваш да ми приписваш неща които не съм казал - примерно връзване на суич по средата. Всеки го интересува скоростта от единия край до другия. Това, че до средата на трасето мога да достигна 100000терабита не ме интересува, при положение че до края мога да достигна 1 мегабит примерно. Като клиент ме интересува от край до край. Междинните измервания имат значение само за поддържащия екип.Проблема на БТК не е зашумяването, а липсата на кадри. Ако не могът да замерят скоростта която може да развие един ADSL по едно трасе ... повярвай проблема не е зашумяването! Пак казвам, много пъти съм имал взимане даване с БТК - почти всички звена - като започнеш от телефонията, минеш през МАН (както казах 2 и 10 мегабита през меден чифт), АДСЛ, Бизнес Интернет по BGP ... и стигнеш до НУ "РТС". Навсякъде има само некомпетентност! Хоарата дето разбират са не-повече от 20%
    ОК , съгласен , да не продължаваме да си ги мерим. Ако се срещнем на маса може да продължим разговора Аз също не работя в БТК. А хората там които си разбират като минат 1-2 години и ги счупят от работа пък продължат да им дават мизерната заплата или си тръгват или почват да го "дават по-леко".
    Brava 1.6 ELX

Коментар

Working...
    X