И аз препоръчвам Комисията за защита на потребителите, наистина помагат.Иначе аз съм много доволен от интернета, телефона почти не го ползвам, но все пак другите от семейстово говорят(макс 20лв на месец). Иначе в офиса няма такъв проблем, защото обикновено си идва фактурата или я проверяват на сайта.
абе стига с тая комисията за защита на потребителите - тя няма място в отношенията между фирми не се чете фнимателно....
"Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
(Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)
...ново пет.....днес успях да се добера все пак до фактурата...забележете сега - телефона е открит през средата на юли, като ми казаха, че с първата сметка ще дойде и таксата включване...рекох О.К....въпросната фактура за м. 07 включва: 3 абонаментни месечни плана наведнъж по четирдесет и няколко лева - т.е. около 130 лв. плюс 70 лв. такса включване, от която сума са ми извадили някакви 16 лева от интернета, като сметнете, че нета ми е безплатен два месеца, заради дарение към БТК от една стара изгоряла ЛАН-карта / някаква промоция /.....при положение, че фактурите за нета са за варненският офис, а договора за телефона е в София...а върви разбери......и защо ми искат абонамента за м. 09....съвсем ясно го пише - три вноски за 07.08 и 09........тъмна и мътна...P.S....Pinko, звънни на 0885 003763 - Явор...ако все още ти трябвам....
Така е с монополистите... По-лошо от държавния монопол е само частния монопол. Когато пък се "разбие" монопола - в "държави" като България МОМЕНТАЛНО се създават картели, така че пак няма оправия. Трима - четирима играчи на пазара, които се разбират под масата и пак в изходно положение. На света е познато антитръстовото законодателство, но тука и да е познато - няма да се приложи.Така че ... ЯКО Ама познайте "Кои сме Ние?" в този емотикон...
VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Ние до съд бяхме стигнали с тях заради ей такива неясно наДписани такси... Кво да ви разправям. В къщи отдавна съм им изтръгнал кабела, навивам шефа и в офиса да го изтръгнем (алтернативи вече колкото щеш - Орбител, Некстел и др.), ама не ще, че всички ни знаят номерата...
Колега, в нашата фирма вече 5-ти месец това с изгубените фактури се случва. Случи се веднъж и с ЕООД-то. Тогава казаха, че грешката била в Български пощи и фактурата е заминала за Плевен. В крайна сметка в ми извадиха дубликат.
Хахаха сега ми кажете колко се възползват реално от промоцията 4Mbps или космическите 8Mbps. Това им е най-голямата изцепка на ПР отдела. ( За незапознатите ще поясня, че по 90% от съществуващите телефонни чифтове трудно се вдига над 2.5Mbps, така че за голяма част от клиентите тези скорости са неосъществими)
Нещо не си много запознат, по съществуващите линии около 70% може да се вдигне спокойно 8 Mbps че и малко отгоре. Лични наблюдения за гр.Стара Загора.
Теоретично сигурно всяка линия поотделно от тези 70%. Ама я ги нахакай в един 50 чифтов кабел , пусни 3-4 цифрови линии на БТК с Watson-и , 3-4 аналогови на някои ISP-та или който и да е друг , с бог знае какви модеми , да речем още 3-4 с обикновени dial-up модемчета за няколко банкомата , сложи му една муфа щото сигурно е късан при някой строеж , а пък да не говорим че най-вероятно е и намокрен при последните валежи ...Още ли твърдиш че 70% от линиите ще държат 8Мбпс и то за постоянно ?P.S. Преди около 6 месеца , техник на БТК сподели че софтуера им за тестването на АДСЛ-а не може да мери 4 МБпс. Това беше след като БТК пуснаха офертата за 4 МБпс. Не знам дали положението не е още същото
Нещо не си много запознат, по съществуващите линии около 70% може да се вдигне спокойно 8 Mbps че и малко отгоре. Лични наблюдения за гр.Стара Загора.
Теоретично сигурно всяка линия поотделно от тези 70%. Ама я ги нахакай в един 50 чифтов кабел , пусни 3-4 цифрови линии на БТК с Watson-и , 3-4 аналогови на някои ISP-та или който и да е друг , с бог знае какви модеми , да речем още 3-4 с обикновени dial-up модемчета за няколко банкомата , сложи му една муфа щото сигурно е късан при някой строеж , а пък да не говорим че най-вероятно е и намокрен при последните валежи ...Още ли твърдиш че 70% от линиите ще държат 8Мбпс и то за постоянно ?P.S. Преди около 6 месеца , техник на БТК сподели че софтуера им за тестването на АДСЛ-а не може да мери 4 МБпс. Това беше след като БТК пуснаха офертата за 4 МБпс. Не знам дали положението не е още същото
Ти събра всички възможни проблеми в един кабел. Ти колко такива кабела знаеш? Ами ако стане потоп, ако има земетресение, ами ако... Не е чак толкова зле положението. А по мои наблюдения в града както вече казах средно модемите са синхронизирани на по 6-12 Мбпс. А това дето ти го е казал техника нещо хич не ми е ясно, софтуера за тестване не е бил ограничаван от скоростта на линията, а и винаги има възможност да се влиза дистанционно в модема и там си има две страници за качеството на линията, на каква скорост се е синхронизирал DOWN и UP: Каква скорост ползва абоната и на каква се е синхронизирал модема и какво е качеството на линията с най-големи подробности. Май почнах да изпадам в безсмислен спор. Все пак тук е форум на ФИАТ. Ще се въздържа от бъдещи коментари.
P.S. Преди около 6 месеца , техник на БТК сподели че софтуера им за тестването на АДСЛ-а не може да мери 4 МБпс. Това беше след като БТК пуснаха офертата за 4 МБпс. Не знам дали положението не е още същото
Да бе. И не могат да сложат един управляем суич (или друго устройство) някъде със SNMP и не могат да пуснат едно MRTG примерно. Не че нещо, но преди 4 години ползувах услуга 10 мегабита по меден чифт (HDSL ако не се лъжа). Не вярвам сега 8 да са проблем. А с какво мерят скоростите на оптичните манове дето имат и кръгове? Или може би не го правят? Не са ми приятни, но БТК определено имат техника за милиарди и изказвания от този тип са меко казано смешни. Друг е въпроса, че имат много неквалифициран персонал и не знаят как да го ползуват.
P.S. Преди около 6 месеца , техник на БТК сподели че софтуера им за тестването на АДСЛ-а не може да мери 4 МБпс. Това беше след като БТК пуснаха офертата за 4 МБпс. Не знам дали положението не е още същото
Да бе. И не могат да сложат един управляем суич (или друго устройство) някъде със SNMP и не могат да пуснат едно MRTG примерно. Не че нещо, но преди 4 години ползувах услуга 10 мегабита по меден чифт (HDSL ако не се лъжа). Не вярвам сега 8 да са проблем. А с какво мерят скоростите на оптичните манове дето имат и кръгове? Или може би не го правят? Не са ми приятни, но БТК определено имат техника за милиарди и изказвания от този тип са меко казано смешни. Друг е въпроса, че имат много неквалифициран персонал и не знаят как да го ползуват.
И къде според теб ще го сложат тоя суич ? Някъде из каналите с кабелната мрежа ? И как ще стане връзката между DSLAM-a и ADSL модема през този суич ? Ако успееш да го направиш даже и теоретично можеш да го предложиш на БТК да си спестят слагането на DSLAM-и във всички градове. Ще сложат един в София и оттам ADSL-те през оптичната мрежа до всеки град :D Ама май нещо не го правят така. Що ли ???Скоростите на оптичната мрежа се мерят много по-лесно отколкото тези през DSL модемите , повярвай ми. Като чета нещата които си написал едва ли си пускал и след това поддържал DSL връзка. Съдя по нещата които си написал по-горе и които не са много верни.Не знам кой ти е предоставил тези 10МБ по меден чифт , ама едва ли са били БТК. Официално имат само услуга 2 МБ порт през меден чифт. Ако си чел внимателно това което съм написал ще разбереш че не скороста е проблем. Теоретично могат през меден чифт да се пуснат доста високи скорости. На практика със ZYxel-и стабилно работи максимум до 12 МБпс симтрично. Големия проблем на кабелите на БТК е зашумяването и поддръжката.Не знам в каква връзка си споменал Multi Router Traffic Grapher (MRTG) - това ти чертае графика на ползването на ФИЗИЧЕСКИЯ интерфейс на рутера. Ами ако на тоя интерфейс има няколко подинтерфейса както често се прави ? Наемаш ли се да подкараш MRTG за всеки подинтерфейс ?Черпя каси бира ако успееш Айде следващия път да не набеждаваш хората че говорят глупости преди да си попрочел малко литература
Истина е, че не работя в БТК и нокога не съм работил - с две думи няма как да съм пускал или поддържал DSL мрежи. Обаче че съм ползувал - и това е факт. А симетричните 10 мегабита ги взех точно от БТК. Не знам официално дали имат услугата, но двата мегабита като ми намаляха и пуснах запитване ми дадоха 10. А MRTG може да чертае графика на всякакъв интерфейс! Това, че чертае само на физически интерфейс е меко казано смешно. А подкарването на всеки подинтерфейс става със скриптове. Аз лично не се наемам, но срешу съответната сума ще го имаш (стига да искаш). Аз ще ти го уредя. Имам познат, който се занимава с хостинг. И има графика на всеки клиент (да ме говорим, че на запад клиентите на АДСЛ мрежите могат да гледат статистиката). Знам, че с натоварване на мрежата и отчитане на графиките с МРТГ примерно не е най-добрия вариант, но е вариант и исках да покажа че има такъв.Относно DSLAM-овете можеш ли да кажеш модел, че не вярвам да ползувате такива които нямат SNMP.И не знам защо се опитваш да ми приписваш неща които не съм казал - примерно връзване на суич по средата. Всеки го интересува скоростта от единия край до другия. Това, че до средата на трасето мога да достигна 100000терабита не ме интересува, при положение че до края мога да достигна 1 мегабит примерно. Като клиент ме интересува от край до край. Междинните измервания имат значение само за поддържащия екип.Проблема на БТК не е зашумяването, а липсата на кадри. Ако не могът да замерят скоростта която може да развие един ADSL по едно трасе ... повярвай проблема не е зашумяването! Пак казвам, много пъти съм имал взимане даване с БТК - почти всички звена - като започнеш от телефонията, минеш през МАН (както казах 2 и 10 мегабита през меден чифт), АДСЛ, Бизнес Интернет по BGP ... и стигнеш до НУ "РТС". Навсякъде има само некомпетентност! Хоарата дето разбират са не-повече от 20%
Коментар