Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Знаете ли какво значи името на колата ви ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Kuku написа:
    Колеги, бъркате "puntA" и "puntO"
    Аз специално се бъзиках по-горе :D

Коментар

бях чел, че UNO на един от скандинавските езици означава глупак или нещо подобно :D не знам дали е вярно
      2015 Renault Megane Expression GT
      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

sev написа:
        бях чел, че UNO на един от скандинавските езици означава глупак или нещо подобно :D не знам дали е вярно
        В Куба използват "Пунто" в значение на "нещастник", "скапаняк". С моето Гранде Пунто не знам направо Но най-веселият случай с име на кола, за който знам е за Паджерото на Мицубиши - на испански се чете "пахеро" и означава чекиджия Поради тази причина в испаноезичните държави се продава като "Монтеро". Имаше и някаква история с Додж в Мексико - името на модела означавало "счупен" или нещо такова :D
        APRILIA Mille R '01

Коментар

Още някой беше питал за Ducato, ама и аз да питам
          FIAT DUCATO 2.3 JTD 03'

Коментар

ancho написа:
            Ducato означава херцог.
            APRILIA Mille R '01

Коментар

Като ми е влязло това "Гълфстрийм" в главата и реших, че трябва да избъзикам някой приятел с голф... Имам един приятел от легендарните години в МГ Пазарджик, много умен и начетен човек, добре образован. От дете обичаше да се прави на идиот, при това доста успешно, прави си много гадни майтапи с хората, но и носи на майтап. Сега въпреки образованието си се е хванал и бачка монтьор. Кара голф, носи се навсякъде брадясъл, с чорлава коса, с работни дрехи, абе тъмен балкански субект. Онзи ден му викам: -Вземи се пооправи малко, че ще те щракна до "Гълфстрийма", ще те пусна във фиатския форум и ще пиша "Той кара голф, а вие ?" . Между другото идеята много му хареса.
              Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Милен написа:
                sev написа:
                В Куба използват "Пунто" в значение на "нещастник", "скапаняк". С моето Гранде Пунто не знам направо Но най-веселият случай с име на кола, за който знам е за Паджерото на Мицубиши - на испански се чете "пахеро" и означава чекиджия Поради тази причина в испаноезичните държави се продава като "Монтеро". Имаше и някаква история с Додж в Мексико - името на модела означавало "счупен" или нещо такова :D
                Това е за Лада ( Шевролет ) които се продават в испаноезичните страни ( случаят беше с Мексико, май ) под името NOVA. На испански NO VA означава "Не върви" Има един друг пример с Rexona в Португалия, ама не му е тук мястото.
                like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Stilo написа:
                  Stilo определено идва от Stilе (стил), като точно този модел е дело на Centro Stile - дизайнерското студио на Fiat, където се рисуват почти всички модели на Fiat, Lancia и Alfa Romeo.
                  ...и на мен ми се искаше да е нещо по-внушително , но истината е , че Стило означава писалка...
                  Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!

Коментар

Милен написа:
                    ancho написа:
                    Ducato означава херцог.
                    Благодаря !
                    FIAT DUCATO 2.3 JTD 03'

Коментар

А пък Toyota MR2 знаете ли как се произнася на френски?
                      Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01

Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02

ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Коментар

Не разбрах Tempra какво значи ?

Коментар

Disturbed написа:
                          Tempo е време!Само никой нищо не каза за мирафиори!

Коментар

Коментар

///// написа:
                              Disturbed написа:
                              Tempo е време!Само никой нищо не каза за мирафиори!
                              Всъщност означава темперамент, темпераментна - мисля, че и някой по-нагоре го беше написал. Mirafiori е предградие на Торино, където са се произвеждали тези коли.
                              APRILIA Mille R '01

Коментар

Stilo e писалка на френски! На италйански писалка е stilogràfica.
                                ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
                                // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

Working...
                                X