Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Обезщетение при пълно автокаско?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Обезщетение при пълно автокаско?

Колеги,за много от Вас въпроса ми може да е смешен, но ... Досега никога не съм имал вземане/даване със застрахователите /по-точно само съм давал "необходимите суми" за ГО и каско / и не съм наясно с процедурите ...Та по-същество: Имам пълно автокаско към ДЗИ до 18 август - 468 лв ми струва това "удоволствие" миналата година. Оня ден сутринта поглеждам предната броня и виждам, че някой лекичко ме е подпрял през нощта пред блока - дори алармата ми не се е задействала. И от тази интервенция половината ми предна броня /пластмасата/ по средата е цепната. Не е голяма щетата и се чудя дали изобщо да се занимавам или да си я залепя, но ... Дайте съвет: Струва ли си да се занимавам с застрахователи за такава незначителна щета и каква е евентуално процедурата? Предварително Ви благодаря за сериозните отговори и съвети!
    BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
    Среден разход на газ

Eстествено, че има.Не знам как е при ДЗИ, но при Армеец където бях, може би с тази премия която си платил, колата ще отиде на "доверен сервиз".Предполагам, че ще ти напишат "ремонт и боядисване на предна броня" и ще я направят така, че няма да я познаеш.Иди на оглед още в понеделник.
    SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

И аз бих отишъл. И то колкото може по-скоро. Виж си в договора за каското до колко дена трябва да ги известиш за щетата, при повечето застрахователи е 3 дни от настъпване на застрахователното събитие или узнаването му. Така че спокойно можеш утре сутрин да речем "да научиш" за него. Щом е на паркинг не ти трябва протокол от КАТ. Звъниш на агента който те е застраховал или направо в централата за да ти напишат "Искане за оценка". Ще ти я огледат и все някаква финансова полза ще имаш, нали затова ги плащаме тия застраховки...
      FIAT Bravo JTD 105 GT 05.1999г.

Коментар

Re: Обезщетение при пълно автокаско?

masterkar написа:
        Колеги,за много от Вас въпроса ми може да е смешен, но ... Досега никога не съм имал вземане/даване със застрахователите /по-точно само съм давал "необходимите суми" за ГО и каско / и не съм наясно с процедурите ...Та по-същество: Имам пълно автокаско към ДЗИ до 18 август - 468 лв ми струва това "удоволствие" миналата година. Оня ден сутринта поглеждам предната броня и виждам, че някой лекичко ме е подпрял през нощта пред блока - дори алармата ми не се е задействала. И от тази интервенция половината ми предна броня /пластмасата/ по средата е цепната. Не е голяма щетата и се чудя дали изобщо да се занимавам или да си я залепя, но ... Дайте съвет: Струва ли си да се занимавам с застрахователи за такава незначителна щета и каква е евентуално процедурата? Предварително Ви благодаря за сериозните отговори и съвети!
        Задължително иди на оглед, много ясно че има смисъл да я обявиш щетата...Ако не ти трябват парите, после ги подари на някого - поне ще ти бъде благодарен За какво плащаме това каско ако и в такива случаи не турсим застрахователя...Това е класически случай за щета на паркинг, нищо страшно.Процедурата е че отиваш при застрахователя, питаш къде са подават заявления за щети и подаваш такова заявление.Правят ти оглед и чакаш парите.Това е ако ти плащат по експертна оценка.Ако ползваш доверен сервиз питай на място за процедурата, това им е работата.Дали обаче ще имаш този избор, пак на място ще разбереш.Успех
        I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Отивай колега!За какво иначе си застраховаш колата, ако не си ползваш платената услуга?Отиваш в понеделник и казваш, че ти е станоло в неделя.Внимавай, кажи, че се е случило не по-късно от три дни от деня когато караш колата.

Коментар

Примерно в Булстрад при техен доверен сервиз се ходи, само ако колата е до 10 годишна. Иначе не знам дали не ти изплащат парите чак след фактура от сервиз, където си бил.
            Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Както и да е, според мен ако държиш бронята да стане добре и ти си плащаш, масрафът ти няма да бъде по-малко от 200 и нагоре лева.Сваляне/качване, боя, лепене, пръскане... даже 200 лв е оптимистичен вариант.
              SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Благодаря Ви на всички за експресните отговори!Другата седмица ще действам по въпроса!
                Среден разход на газ

Коментар

има едно обаче - внимавай да не те пратят на доверен сервиз в мисля че Джоки беше или нещо от сорта - пълни бездарници - аз бях писал как ходих за лепене на предна броня и 10 дни ни звук, отивам пеш до там и... господине като ви вкарвахме колата за боядисване и ви се преметна ремъка и сега са ви криви клапаните...мисля да спра до тук, че нещо ме почват нервите...навсякъде другаде но не и при тия дърводелци
                  Умолявам всички собственици на Audi между 1980-1995 да спрат незабавно с тия коледни маркучи под фаровете!!!

Коментар

И аз така се чудех, когато ми се отчупи парченце от пластмасата на дясното странично огледало при паркиране на колата. Беше ми неудобно за такава дреболия да ходя при застрахователите. Залепих го с Поксипол и карах така няколко месеца, макар, че стана грубо, а беше и ожулено. В крайна сметка с голямо закъснение все пак "декларирах" щетата и ми я оправиха в доверен сервиз. Пребоядисаха огледалото много добре, изобщо не си личи. Ами в крайна сметка за това ги даваме тези пари за каско, за да имаме някаква сигурност.
                    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Колеги, макар и с голямо закъснение още веднъж да ви благодаря за съветите и ... остава да почерпя когато се видим !Закарах колата за оглед и пуснах искане за щета /за ДЗИ - адреса за тази процедура в София е бул. Константин Преславски 1, намира се зад Централна гара, посока към Орландовци/. Питаха ме как ще я ремонтирам и казах че искам да ми я оценят по експертна оценка, като направо си дадох и банкова сметка за превода - да не се разкарвам . На 15-ия работен ден след огледа банковата ми сметка "набъбна" с 214 лв :D ! Това за спукана предна броня и леко изкривен преден капак до пантичката. Все още не съм правил ремонт, защото може и да не го правя изобщо ... Тази година си направих комплексна застраховка в Бул Инс - ГО+злополука на местата+автокаско "кражба и грабеж" - всичко за 106лв.
                      Среден разход на газ

Коментар

Working...
                      X