Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

На бензин, дизел, газ или метан до морето???

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Моята ми стъпи на 100 лева (София-Приморско-София и градско в Бургас). Всичко е екстра, но магистралата ми изяде парите - около 160-180 км/ч, на места и 200... че то на 130 не се кара.

Коментар

От София до Китен и разходки до Созопол и обратно - общо 1063 km с 51.4 литра нафта. Общо 95лв. за гориво. Разхода средно излиза по 4.84. Карал съм определено бавно. На магистралата на отиване 110-120, на връщане 80-100-110. По първокласния път с около 80. Климатика е бил включен за около 500km общо.
      FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

За последен път засичах Алфата през май, по маршута София-Истанбул-Свиленград-Александропулис - Кавала-Тасос - Кавала- Солун - Кулата -Самоков - София (с доста въртене в Истанбул, в Кавала и над 200 км на Тасос) с обща дължина 1930 км Алфата изгори 121,8 литра нафта. Климатика работеше през цялото време. Карах относително бързо, но "дефанзивно", не съм се гонил с никого, просто поддържах постоянна скорост и почти не съм изпреварвал. 95% от времето съм карал на 6-та предавка.Среден разход 6,31 л/100 км, като по магистралите съм я карал с ~150-160 км/ч, по нормалните пътища с ~110-120 км/ч, или около 11 лева на 100 км (в случая доста по-малко, щото заредих един пълен резервоар на безмитната бензиностанция). Двама човека в колата, но препълнена с багаж. 18-цолови джанти с гуми 225/40/18.По борден компютър средния разход е 7,1 л/100, не знам защо лъже така.Иначе на "мойто" градско ми гори 7,3 л (8,2 по компютър), ама аз живея на 16 км извън града и маршрута ми е по-скоро 30% градско и 70% извънградско.
        Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01

Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02

ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Коментар

Пунто90 на газ,3-ма вьзрастни+2деца и багаж,нон стоп с климатик,90-120,разход под 8л/100-Приятно прекарване!!!!!
          Punto 176A9000-бялата точка на вселената

Коментар

Аз никога не съм карал друга кола, освен на бензин и както се сещата моята си е само на бензин . Вече сме август, отдавна се върнахме от морето (по принцип ходим към края на юни или началото на юли, за мен това е най-свежото време, но това е друга тема ...) на мен вече ми мирише на есен, а някои тепърва се стягат за морето .Ето равносметката за тази година: 5 човека в колата, 920 изминати километра, повечето със скорост 100-120 км.ч. (Пазарджик-Созопол-Пазарджик + въртене в региона на Созопол, Приморско, Китен), разход точно 6.3 л./100 км. В парично изражение: 9.2 x 6.3 = 57.96 л. * 2 лв. = 116 лв. Като се има предвид, че общо за почивката похарчихме около 1000 лв., мисля, че не е от голямо значение дали ще спестя 50-60 лв. от по-икономично каране или от каране на газ например. Аз по принцип съм противник на поставянето на газови уредби (нямам предвид колите с фабрично монтирани такива). Съответният инженер е предвидил и изчислил, че дадена кола ще върви на бензин. И поставянето в последствие на газова уредба от лица със съмнителна квалификация ми се струва подигравка с труда на разработчика, а си има и рискове за безопасността, намалява мястото в багажника, абе мерси ...
            Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Мойта си гори около 7,2/100 което ще рече, че доПриморско и обратно около 140 лв + размотаването там.... не се знае още колко.
              Ex Fiat 126P
              Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
              Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
              Alfa Romeo 147 1.6 TS
              Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Върнах се и бързам да напиша, че съм много доволен от разхода на Купето. Значи изминал съм повече от 900км. София - Слънчев бряг - София, като 70-80км. съм навъртял до Несебър и Св. Влас, с 70 литра. Това е 7,7литра на 100км. с климатик и на моменти 180- 200км/ч. Даже радостта ми беше огромна като спрях на 160км. от София след Пловдив на Лукойл и заредих 12 литра и се напълни отново резервоара, което си е 7.5л. на 100км. Хорааа, много съм доволен от колата, тъй като очаквах да харчи доста повече и останах приятно изненадан Също така разбих мита, че градско ми харчи около 20л. на 100км., така че, който гледа по стрелка и засича разход 100% няма да му е верен. На тръгване от София бях оставил колата без бензин поне по стрелка и лампа трябваше да се движа на магия и като сипах 52 литра и се напълни разервоара ми стана ясно, че колата си харчи нормално и имам около 10 литра скрити, което по мой сметки харчи 10-12 градско На 19ти заминавам пак за морето, дано разхода да е същ или по-малък!!!
                BMW E90 320D
                ех. FIAT COUPE 2.0 16V
                ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
                ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

[quote="blagun"]Върнах се и бързам да напиша, че съм много доволен от разхода на Купето. Значи изминал съм повече от 900км. София - Слънчев бряг - София, като 70-80км. съм навъртял до Несебър и Св. Влас, с 70 литра. Това е 7,7литра на 100км. с климатик и на моменти 180- 200км/ч. стига бе човек, това не ми звучи нормалноаз - браво хгт - с 5 човека софия - бургас - градина - малко въртяне там - бургас - софия - грубо 900 км. - 170 лева - това е много малко под 10 на сто.с яко каране /няма да пиша с колко че хем звучи несериозно - хем да не отнасям упреци / :D най малкия разход който мие давал на извънградско е 8.7 на сто - двама човека, много малко багаж и наистина 130 - 140 мах без изпреварвания на юруш.същото разстояние с тойота ярис 1.0 vvti - 120 лв. - демек 7 на стосега или да ходя да си търся купе 16в. или и аз незнам, то купето дето е 150 коня харчи колкото еднолитров ярис - малко повече, или па на мен ли мие много тежък кракьт - незнам :D и само да кажа за всики случай как се мери харча - НИКОЙ НЕИСКАМ ДА ОБИЖДАМ ЧЕ НЕ ЗНАЕ - само казвам за всеки случайв София се пълни догоре/най до горе/ и се нулира километража.кара се до където се кара и после там се налива отново до горе/най до горе/ и се засичат налятите литри спрямо километрите от предишното наливане.това е най простия и горе долу точен начин.
                  SASTEZATEL

Коментар

Еми не знам какво да ти кажа...Имай в предвид, че Купето е 4цилиндрово, за разлика от ХГТ-то, което е 5так На мен Алфата ми харчи 7,5 извънградско, а е 1.3 Не написах, че бяхме 2ма човека и климатика не беше включен постоянно!
                    BMW E90 320D
                    ех. FIAT COUPE 2.0 16V
                    ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
                    ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

тази година доста пообикаляхме.....и моята сметка е следната:Варна-Търново 20лв.Търново-София 20лв.София-Търново 20лв.Търново-София 20лв.Като разхода е плюс това което въртим из града....разбира се в София обикновено се налага някоя инжекция като стигнем, за да имаме да обикаляме из града, но на излизане пълня до горе и така тръгваме и пак зареждаме в Търново за 20-тачкаИли по друг начин 1000 км. със 80 лв. ~ 80 литра ГАЗ........сега винаги ми остава газ да покарам и из Варна като се приберем, ама тях няма да ги броим, нека да кажем 8/100 газ, което е по принцип 7/100, ама това ми се струва твърде малко, така че.....съм предоволен.
                      СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
                      бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
                      сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
                      ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

ами 1-во мислех да ходя с фичо ама като сложих сака в багажника и той стана като ситроен със Сфери и затова реших да е с пасата и сипахме за 40 лв и хайдее на СВ Влас та отиване и връщане 80-90 лв което аз неможах да го проумея щото тоя пасат в софия разхода му е около 10-12 Говорим за дизел 2.5 TDi 4 motion,а с фичо сигурно щях да отида и да се върна с 50 лв тая кола почти нищо не харчи
                        Fiat Punto 2 1.9 Jtd HLX 2001 год. (inlove)
                        Vw Golf III Cabrio 1.9 TDI 1996 год.

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=146239

Коментар

Working...
                        X