Моята ми стъпи на 100 лева (София-Приморско-София и градско в Бургас). Всичко е екстра, но магистралата ми изяде парите - около 160-180 км/ч, на места и 200... че то на 130 не се кара.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
На бензин, дизел, газ или метан до морето???
Collapse
X
-
От София до Китен и разходки до Созопол и обратно - общо 1063 km с 51.4 литра нафта. Общо 95лв. за гориво. Разхода средно излиза по 4.84. Карал съм определено бавно. На магистралата на отиване 110-120, на връщане 80-100-110. По първокласния път с около 80. Климатика е бил включен за около 500km общо.
Коментар
-
За последен път засичах Алфата през май, по маршута София-Истанбул-Свиленград-Александропулис - Кавала-Тасос - Кавала- Солун - Кулата -Самоков - София (с доста въртене в Истанбул, в Кавала и над 200 км на Тасос) с обща дължина 1930 км Алфата изгори 121,8 литра нафта. Климатика работеше през цялото време. Карах относително бързо, но "дефанзивно", не съм се гонил с никого, просто поддържах постоянна скорост и почти не съм изпреварвал. 95% от времето съм карал на 6-та предавка.Среден разход 6,31 л/100 км, като по магистралите съм я карал с ~150-160 км/ч, по нормалните пътища с ~110-120 км/ч, или около 11 лева на 100 км (в случая доста по-малко, щото заредих един пълен резервоар на безмитната бензиностанция). Двама човека в колата, но препълнена с багаж. 18-цолови джанти с гуми 225/40/18.По борден компютър средния разход е 7,1 л/100, не знам защо лъже така.Иначе на "мойто" градско ми гори 7,3 л (8,2 по компютър), ама аз живея на 16 км извън града и маршрута ми е по-скоро 30% градско и 70% извънградско.Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01
Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02
ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
Коментар
-
Аз никога не съм карал друга кола, освен на бензин и както се сещата моята си е само на бензин . Вече сме август, отдавна се върнахме от морето (по принцип ходим към края на юни или началото на юли, за мен това е най-свежото време, но това е друга тема ...) на мен вече ми мирише на есен, а някои тепърва се стягат за морето .Ето равносметката за тази година: 5 човека в колата, 920 изминати километра, повечето със скорост 100-120 км.ч. (Пазарджик-Созопол-Пазарджик + въртене в региона на Созопол, Приморско, Китен), разход точно 6.3 л./100 км. В парично изражение: 9.2 x 6.3 = 57.96 л. * 2 лв. = 116 лв. Като се има предвид, че общо за почивката похарчихме около 1000 лв., мисля, че не е от голямо значение дали ще спестя 50-60 лв. от по-икономично каране или от каране на газ например. Аз по принцип съм противник на поставянето на газови уредби (нямам предвид колите с фабрично монтирани такива). Съответният инженер е предвидил и изчислил, че дадена кола ще върви на бензин. И поставянето в последствие на газова уредба от лица със съмнителна квалификация ми се струва подигравка с труда на разработчика, а си има и рискове за безопасността, намалява мястото в багажника, абе мерси ...Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Върнах се и бързам да напиша, че съм много доволен от разхода на Купето. Значи изминал съм повече от 900км. София - Слънчев бряг - София, като 70-80км. съм навъртял до Несебър и Св. Влас, с 70 литра. Това е 7,7литра на 100км. с климатик и на моменти 180- 200км/ч. Даже радостта ми беше огромна като спрях на 160км. от София след Пловдив на Лукойл и заредих 12 литра и се напълни отново резервоара, което си е 7.5л. на 100км. Хорааа, много съм доволен от колата, тъй като очаквах да харчи доста повече и останах приятно изненадан Също така разбих мита, че градско ми харчи около 20л. на 100км., така че, който гледа по стрелка и засича разход 100% няма да му е верен. На тръгване от София бях оставил колата без бензин поне по стрелка и лампа трябваше да се движа на магия и като сипах 52 литра и се напълни разервоара ми стана ясно, че колата си харчи нормално и имам около 10 литра скрити, което по мой сметки харчи 10-12 градско На 19ти заминавам пак за морето, дано разхода да е същ или по-малък!!!BMW E90 320D
ех. FIAT COUPE 2.0 16V
ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine
Коментар
-
[quote="blagun"]Върнах се и бързам да напиша, че съм много доволен от разхода на Купето. Значи изминал съм повече от 900км. София - Слънчев бряг - София, като 70-80км. съм навъртял до Несебър и Св. Влас, с 70 литра. Това е 7,7литра на 100км. с климатик и на моменти 180- 200км/ч. стига бе човек, това не ми звучи нормалноаз - браво хгт - с 5 човека софия - бургас - градина - малко въртяне там - бургас - софия - грубо 900 км. - 170 лева - това е много малко под 10 на сто.с яко каране /няма да пиша с колко че хем звучи несериозно - хем да не отнасям упреци / :D най малкия разход който мие давал на извънградско е 8.7 на сто - двама човека, много малко багаж и наистина 130 - 140 мах без изпреварвания на юруш.същото разстояние с тойота ярис 1.0 vvti - 120 лв. - демек 7 на стосега или да ходя да си търся купе 16в. или и аз незнам, то купето дето е 150 коня харчи колкото еднолитров ярис - малко повече, или па на мен ли мие много тежък кракьт - незнам :D и само да кажа за всики случай как се мери харча - НИКОЙ НЕИСКАМ ДА ОБИЖДАМ ЧЕ НЕ ЗНАЕ - само казвам за всеки случайв София се пълни догоре/най до горе/ и се нулира километража.кара се до където се кара и после там се налива отново до горе/най до горе/ и се засичат налятите литри спрямо километрите от предишното наливане.това е най простия и горе долу точен начин.SASTEZATEL
Коментар
-
Еми не знам какво да ти кажа...Имай в предвид, че Купето е 4цилиндрово, за разлика от ХГТ-то, което е 5так На мен Алфата ми харчи 7,5 извънградско, а е 1.3 Не написах, че бяхме 2ма човека и климатика не беше включен постоянно!BMW E90 320D
ех. FIAT COUPE 2.0 16V
ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine
Коментар
-
тази година доста пообикаляхме.....и моята сметка е следната:Варна-Търново 20лв.Търново-София 20лв.София-Търново 20лв.Търново-София 20лв.Като разхода е плюс това което въртим из града....разбира се в София обикновено се налага някоя инжекция като стигнем, за да имаме да обикаляме из града, но на излизане пълня до горе и така тръгваме и пак зареждаме в Търново за 20-тачкаИли по друг начин 1000 км. със 80 лв. ~ 80 литра ГАЗ........сега винаги ми остава газ да покарам и из Варна като се приберем, ама тях няма да ги броим, нека да кажем 8/100 газ, което е по принцип 7/100, ама това ми се струва твърде малко, така че.....съм предоволен.СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
ами 1-во мислех да ходя с фичо ама като сложих сака в багажника и той стана като ситроен със Сфери и затова реших да е с пасата и сипахме за 40 лв и хайдее на СВ Влас та отиване и връщане 80-90 лв което аз неможах да го проумея щото тоя пасат в софия разхода му е около 10-12 Говорим за дизел 2.5 TDi 4 motion,а с фичо сигурно щях да отида и да се върна с 50 лв тая кола почти нищо не харчиFiat Punto 2 1.9 Jtd HLX 2001 год. (inlove)
Vw Golf III Cabrio 1.9 TDI 1996 год.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=146239
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар