Порових тук там защото ми беше интересно и ето какво сътворих.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Влияние на надморската височина на т.на кипене на водата
Collapse
X
-
Мдаа, завалиите в Хималаите дето най-много им се пие врял чай май повече 0т 75 градуса не могат да му дигнат - трябва тенджери под налягане да си набавят.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Колко интересни неща имало в учебника за 8-ми клас А принципа на тенджерата под налягане е обратния, че температурата на кипене се повишава с налягането. Интересното е, че и в двигателя на колата охладителната система работи под налягане и при 110 градуса все още не кипи. Брех тая физика Yellow_Flash_Colorz_PDT_05no pain no pain
Коментар
-
Rayo написа:ааа ето защо в самолет пием хладко кафе -- от надморската височина е ! има една смешка от Марк Твен по тоя повод - не знаел кое трябвало да се "кипне" - термометъра или барометъра, за да се види на каква височина е, та накрая ги сварил и двата !
Коментар
-
Immortal написа:Rayo написа:ааа ето защо в самолет пием хладко кафе -- от надморската височина е !
Коментар
-
Rayo написа:Immortal написа:Rayo написа:ааа ето защо в самолет пием хладко кафе -- от надморската височина е !Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
bubachko
За сега не знам как е, ма аз преди много години бая съм патил от чай и въздушни ями... И мога да ви кажа, че чая никак не е хладко-горещ, направо си е врялПоложението е следното обаче По дефиниция точка на кипене се нарича моментът, при който флуида и парите отделяни от него се изравняват по плътност ли беше или насищане, не помня вече кое беше точно. Не надморската височина, а точно вънчното налягане (условията в които кипи) е причина за падането на температурата на кипене. Иначе вие убу си лафите са самолети, ма я си представете какво би станало с космонафтите? Ако някой реши да си вари чай в херметическа тенджера на Еверест то водата ще си заври пак при същите 110-120 градуса, както и на плажа на някой хавайски бряг
Коментар
-
bubachko написа:За сега не знам как е, ма аз преди много години бая съм патил от чай и въздушни ями... И мога да ви кажа, че чая никак не е хладко-горещ, направо си е врялПоложението е следното обаче По дефиниция точка на кипене се нарича моментът, при който флуида и парите отделяни от него се изравняват по плътност ли беше или насищане, не помня вече кое беше точно. Не надморската височина, а точно вънчното налягане (условията в които кипи) е причина за падането на температурата на кипене. Иначе вие убу си лафите са самолети, ма я си представете какво би станало с космонафтите? Ако някой реши да си вари чай в херметическа тенджера на Еверест то водата ще си заври пак при същите 110-120 градуса, както и на плажа на някой хавайски брягAlfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
deadairplane
Реклама
Collapse
Коментар