Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спукана гума, разтуптяно сърце и треперещи ръце...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Спукана гума, разтуптяно сърце и треперещи ръце...

Вчера, като за капак на всичко останало за плащане по колата се заформи и тоталното закопуване на 4 нови гуми... В момента търкалям 2-те предни на колегата ////, тъй като неговата е болна и обездвижена, та беше проблема замо за 2 предни с 2 задни под въпрос и за крайна смяна на края на сезона. И вчера, бързайки за влак, а и да прибера жената от Албена, понеже изпусна буса за Варна, си замина задна дясна... Та относно това за гумата. Това се случи при скорост около 100км/ч, изпреварвайки един автобус на прав участък. Ако някой не го е изпитвал - много странно е чуството: всичко започва да се поклаща леко, се едно си пиян, колата започва да се движи все едно като блъскана от страхотен страничен вятър, после се появи и сериозното вече познато бучене на спукана гума... А всеки опит за пипване на спирачката приключваше със започване на засукване на колата а-ха да се завърти на пътя и все едно караш на лед... Страшно е, ей! А ако се беше появила кола отсреща и да не мога да завърша изпреварването и да трябва да се прибера обратно бързо... щеше да е едно лебедово езеро със сигурност... и сега изтръпвам като се сетя...Та от там аварийки и на скорост, по една надолу, по една, докато не падна на около 40 и тогава на спирачката и стоп на банкета разтреперан и стиснал волана 5 минути за релакс и осъзнаване, то като спрях осъзнах как лупа сърцето и как потръпват ръцете, въпреки, че до момента на движение нищо такова не усетих... Освен че не трябва да се допуска грам паника, каква е другата адекватна реакция, подходяща за подобен случай? Мани, ма беше задна. А ако беше предна?! Точно оня ден гледах формулата и видях пича как се размаза със спукана предна гума... Направо..... Са карам малко като пенсионер и се ослушвам кат’ гърмян заек... Шубето е голем страх, ей....П.С.: Нали имаше някакви пени и газове, дето правт гумата практически неспукваема или нещо такова... я запознатите да ги замоля да споделят, че дълго време ще има да ми се смеете като ме задминавате навсякъде по друмищата...

Много кофти! Тия моменти е важно човек да ги забравя по-бързо, че не знам дали ще има смелост да се качи отново в кола.На мен вчера също ми се случи неприятно преживяване. Взимах си един стръмен завой най-спокойно и в един момент цялата задница почна да се върти. Причината беше, че точно на завоя извираше отнякъде вода, а и аз си се бях залисал нанякъде, колата поднесе и ще станеше за малко белята. Все пак за щастие успях да я овладея, иначе не ми се мисли ...

Коментар

Аз пък така на разлято масло съм се хлъзгал. Като спрях и слязох от колата да видя какво е, сам щях да падна от хлъзгане. Така че не са шега тези работи. Добре, че си реагирал адекватно, колега, и си се разминал само с уплаха. А и такива случаи не трябва да се забравят, както казва колегата wwweb, а да си имаш едно наум и да си по-внимателен занапред. Успех!
      Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

много неприятно, добре, че всичко е минало ОК!!!
        A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
        e30 forever!

Коментар

Аз затова си оглеждам постоянно гумите за мехури. От тях също може да се получи неприятна "инфекция"

Коментар

Това с поклащането на колата и трудното и овладяване при спукване на гума не е само от самата гума ,а тук си казват думата и амортесьорите и окачването.Преди да тръгна за Афганистан спуках т.е. пръснах предна лява гума със скорост 130-140 км/ч спрях автомобила за около 150 меттра в права линия без никакво отклонение и залитане.Да не забравяме обаче ,че имам АБС и колата е по голяма.Да не те обидя ама злата чибурашка е доста по нестабилна май от Мареа.
            Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
            Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

The_Wicker_Man написа:
              Аз затова си оглеждам постоянно гумите за мехури. От тях също може да се получи неприятна "инфекция"
              Бе не са първа младост гумите, та и аз ги оглеждам редовно, но не съм открил нищо тревожно... иначе не бих си позволил да карам с тях, още повече и с такива скорости... /// знае състоянието на старите ми предни гуми, признавам си, карал съм колата с тях, но с не-повече от 40 км/ч, само при изключително неотложна нужда и само на сухо... Ма задните са си читави още или поне мислех, че са... Сега - на трупчета и ще си чака 4 нови и това е.

Коментар

Ми те задните ти гуми си бяха живи спукани - стари, нацепени, износени, тук там с отлепящ се протектор. Само някаква странна магическа сила ги е държала в работно състояние. И това е само един видим детайл от автомобила. Ами останалите дето са вътре и не ги виждаш - спирачки, окачване, кормило?

Коментар

//// написа:
                  Ми те задните ти гуми си бяха живи спукани - стари, нацепени, износени, тук там с отлепящ се протектор. Само някаква странна магическа сила ги е държала в работно състояние. И това е само един видим детайл от автомобила. Ами останалите дето са вътре и не ги виждаш - спирачки, окачване, кормило?
                  Е са... Стари - да, как може да изглежда стара гума... ма чак нацепени и с отлепен протектор и съвсем износени... Не съм камикадзе, това е безумно и за съд... След като я свалих набързо я огледах, точно за това, нали знам, че другата е в подобно състояние... Сега, понеже съм в София по работа няколко дена и няма да имам възможност, но като се върна във Варна ще направя щателен оглед да видя, от къде може да е...

Коментар

Странна работа, пукал съм задна гума в движение и карах така 2-3 км, докато стана на парцал и никой в колата не усети, че е спукана ! А и безкамерните гуми не се пукат изведнъж, трябва да е била някаква мнооого износена сигурно.
                    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

аз преди 2 месеца служебното Партнерчена кръговото на Марица в Пазарджиквърху разлято масло и много бабуни в самото кръговос още 3 човека с мене за малко не го качих на фундамента на паметника който е там ... и после пред офиса 10 минути така бавно слизах от колата треперейкибеше един много неприятен танц ... сигурно околните са си мислели"Тоя кво се опитва да дрифтва с таа баничарка?"
                      Novitec Rosso Passionale 1.9 MultiJet
                      Alfa Romeo 156 JTS Selespeed Ti

Коментар

мога да ти подаря една 185/65/14...пък ако искаш карай с неяима доста хляб в нея...ама ако не минеш утре, не знам кога ще стане, щото заминаваме за 10 дни на родопи
                        СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
                        бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
                        сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
                        ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

зависи си от доста неща аз с 80 спуках гума в 1 дупка и джантата изкривих ама само се чу как спада гумата и волана натежа тва и в завой беше,а при 1 приятел в неговото пунто със 120-130 задна дясна пак и той нашия не усеща.
                          Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
                          Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
                          Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

nasty написа:
                            зависи си от доста неща аз с 80 спуках гума в 1 дупка и джантата изкривих ама само се чу как спада гумата и волана натежа тва и в завой беше,а при 1 приятел в неговото пунто със 120-130 задна дясна пак и той нашия не усеща.
                            еми аз съм пукал гума с 200 и нищо не е ставало и със 170(все предни гуми ) и отнесох 2 бора то си е до ситуация ,път,гуми и най-вече автомобил ! па и задкормилно устройство
                            фиатче Браво 2.0

Коментар

Абе и аз съм пукал гума с висока скорост и трябва да ви кажа, че спукването на задна гума е много по-опасно от предна.
                              Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01

Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02

ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Коментар

Working...
                              X