Вчера, като за капак на всичко останало за плащане по колата се заформи и тоталното закопуване на 4 нови гуми... В момента търкалям 2-те предни на колегата ////, тъй като неговата е болна и обездвижена, та беше проблема замо за 2 предни с 2 задни под въпрос и за крайна смяна на края на сезона. И вчера, бързайки за влак, а и да прибера жената от Албена, понеже изпусна буса за Варна, си замина задна дясна... Та относно това за гумата. Това се случи при скорост около 100км/ч, изпреварвайки един автобус на прав участък. Ако някой не го е изпитвал - много странно е чуството: всичко започва да се поклаща леко, се едно си пиян, колата започва да се движи все едно като блъскана от страхотен страничен вятър, после се появи и сериозното вече познато бучене на спукана гума... А всеки опит за пипване на спирачката приключваше със започване на засукване на колата а-ха да се завърти на пътя и все едно караш на лед... Страшно е, ей! А ако се беше появила кола отсреща и да не мога да завърша изпреварването и да трябва да се прибера обратно бързо... щеше да е едно лебедово езеро със сигурност... и сега изтръпвам като се сетя...Та от там аварийки и на скорост, по една надолу, по една, докато не падна на около 40 и тогава на спирачката и стоп на банкета разтреперан и стиснал волана 5 минути за релакс и осъзнаване, то като спрях осъзнах как лупа сърцето и как потръпват ръцете, въпреки, че до момента на движение нищо такова не усетих... Освен че не трябва да се допуска грам паника, каква е другата адекватна реакция, подходяща за подобен случай? Мани, ма беше задна. А ако беше предна?! Точно оня ден гледах формулата и видях пича как се размаза със спукана предна гума... Направо..... Са карам малко като пенсионер и се ослушвам кат’ гърмян заек... Шубето е голем страх, ей....П.С.: Нали имаше някакви пени и газове, дето правт гумата практически неспукваема или нещо такова... я запознатите да ги замоля да споделят, че дълго време ще има да ми се смеете като ме задминавате навсякъде по друмищата...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Спукана гума, разтуптяно сърце и треперещи ръце...
Collapse
X
-
Етикети: –
-
Много кофти! Тия моменти е важно човек да ги забравя по-бързо, че не знам дали ще има смелост да се качи отново в кола.На мен вчера също ми се случи неприятно преживяване. Взимах си един стръмен завой най-спокойно и в един момент цялата задница почна да се върти. Причината беше, че точно на завоя извираше отнякъде вода, а и аз си се бях залисал нанякъде, колата поднесе и ще станеше за малко белята. Все пак за щастие успях да я овладея, иначе не ми се мисли ...
-
Аз пък така на разлято масло съм се хлъзгал. Като спрях и слязох от колата да видя какво е, сам щях да падна от хлъзгане. Така че не са шега тези работи. Добре, че си реагирал адекватно, колега, и си се разминал само с уплаха. А и такива случаи не трябва да се забравят, както казва колегата wwweb, а да си имаш едно наум и да си по-внимателен занапред. Успех!Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
Това с поклащането на колата и трудното и овладяване при спукване на гума не е само от самата гума ,а тук си казват думата и амортесьорите и окачването.Преди да тръгна за Афганистан спуках т.е. пръснах предна лява гума със скорост 130-140 км/ч спрях автомобила за около 150 меттра в права линия без никакво отклонение и залитане.Да не забравяме обаче ,че имам АБС и колата е по голяма.Да не те обидя ама злата чибурашка е доста по нестабилна май от Мареа.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
bubachko
The_Wicker_Man написа:Аз затова си оглеждам постоянно гумите за мехури. От тях също може да се получи неприятна "инфекция"
Коментар
-
Ми те задните ти гуми си бяха живи спукани - стари, нацепени, износени, тук там с отлепящ се протектор. Само някаква странна магическа сила ги е държала в работно състояние. И това е само един видим детайл от автомобила. Ами останалите дето са вътре и не ги виждаш - спирачки, окачване, кормило?
Коментар
-
bubachko
//// написа:Ми те задните ти гуми си бяха живи спукани - стари, нацепени, износени, тук там с отлепящ се протектор. Само някаква странна магическа сила ги е държала в работно състояние. И това е само един видим детайл от автомобила. Ами останалите дето са вътре и не ги виждаш - спирачки, окачване, кормило?
Коментар
-
Странна работа, пукал съм задна гума в движение и карах така 2-3 км, докато стана на парцал и никой в колата не усети, че е спукана ! А и безкамерните гуми не се пукат изведнъж, трябва да е била някаква мнооого износена сигурно.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
аз преди 2 месеца служебното Партнерчена кръговото на Марица в Пазарджиквърху разлято масло и много бабуни в самото кръговос още 3 човека с мене за малко не го качих на фундамента на паметника който е там ... и после пред офиса 10 минути така бавно слизах от колата треперейкибеше един много неприятен танц ... сигурно околните са си мислели"Тоя кво се опитва да дрифтва с таа баничарка?"Novitec Rosso Passionale 1.9 MultiJet
Alfa Romeo 156 JTS Selespeed Ti
Коментар
-
мога да ти подаря една 185/65/14...пък ако искаш карай с неяима доста хляб в нея...ама ако не минеш утре, не знам кога ще стане, щото заминаваме за 10 дни на родопиСЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
зависи си от доста неща аз с 80 спуках гума в 1 дупка и джантата изкривих ама само се чу как спада гумата и волана натежа тва и в завой беше,а при 1 приятел в неговото пунто със 120-130 задна дясна пак и той нашия не усеща.Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части
Коментар
-
nasty написа:зависи си от доста неща аз с 80 спуках гума в 1 дупка и джантата изкривих ама само се чу как спада гумата и волана натежа тва и в завой беше,а при 1 приятел в неговото пунто със 120-130 задна дясна пак и той нашия не усеща.фиатче Браво 2.0
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар