Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Към компютърните специалисти
Collapse
X
-
deadairplane
-
Orcinus
Няма значение кой къде е администратор...В Event Viewer-а логовете са ясни, особено системните. При внезапен рестарт обаче как ще разбереш, че проблемът идва от втората платка памет, давам го просто като пример? Или пък, че имаш недостиг на ток от захранването?EDIT: Хрумва ми и друго, отнася се до автора на темата: Докато разрешиш проблема, можеш профилактично да изключиш опцията Automatically restart. Става от System Properties (WinKey+Pause / My Computer > Properties) > Advanced > Startup and Recovery > Settings > Automatically restart > uncheck (off). Неприятното е, че ако не се рестартира при грешка, може направо да започне да забива или да стигаш до dump screen, който също може да се спре като дадеш "none" на опцията Write debugging information. Някое софтуерче, най-вероятно драйвер, се опитва да работи с памет, до която не може и не бива да има достъп. Тоест опит за достъп до памет, до която няма права. Казах да изключиш опцията за автоматично рестартиране, защото има известна вероятност на самия "син екран" да пише кой е драйверът или компонентът, който причинява гърмежа, но пак не можеш да си на 100% сигурен, че е точно от посоченото на "синия екран".
Коментар
-
Re: Към компютърните специалисти
[quote:1c97d0ec93="ivjordan"]Значи, имам следния компютърен проблем:Машината своеволно се рестартира от време на време. Мисля, че не е от дефект на операционната система, тъй като преинсталирах, но това не се промени. Струва ми се, че се случва, когато се натовари повечко, но отново не съм съвсем сигурен, тъй като най-често го прави, когато записвам DVD, но и в други случаи. Общо взето няма закономерност.Ясно ми е, че такъв проблем едва ли може да се локализира ,,от разстояниеMarea Weekend HLX Jtd 110
oO(_)____////____(_)Oo
Коментар
-
Ще се опитам да отговора на повечето поставени въпроси, доколкото мога:Нямам спомен дали проблема се появи след подмяната на захранването или преди това (беше преди половин годино смяната);Основно проблема се появява когато правя нещо с ДВД-то - пиша или дори гледам. При игри не съм го забелязал, но напоследък и не играя много-много;Изключих Automatically restart снощи, но след това не ми е давал проблем.Изтеглих някаква програма Hyren’s BootCD, но снощи не ми остана време да я пусна, че стана един часа, а и не ми стана особено ясно как да я пусна.Довечера смятам да пробвам с последователно отстраняване на платките RAM, но за да съм абсолютно сигурен, ще трябва да пиша ДВД-та, така че трябва и да си купя няколко евтини подложки за "гърмене".Shit happens, sometimes...
Tipo 1.4i.e. '92 - вече смъртно ранено
Marea 1.8 HLX - червена като аватара
Коментар
-
deadairplane
-
deadairplane
-
deadairplane
-
bubachko
Да споделя и аз, ак оне е открит лек за това рестартиране. Моят хубавец например го хванах, че прави такива мизерии и от харда: просто прегрява в жегите и или се рестартира сам, или просто зависва тотално. От както инсталирах една допълнителна духалка няма проблеми. По принцип моя си страда хронично от "синдром на затворената кутия" - затвориш ли го и умира , ма явно по тея жеги не му стига на гада.....Аз друго има да попитам, как може да влиае на компа едно УСБ? Доста пъти ми се е случвало на работния комп, в момента на включване на някакба флашка и компа се ресетва, няма закономерност дали си е наша или клиентска...
Коментар
-
deadairplane
-
един съвет от специалист:първото нещо което трябва да направиш е да си купиш захранване Фортрон - не са много евтини но повярвай мизаслужава всеки лев които си дал за него (качественото захранване гарантира безпроблемната работа на машината)следващото нещо е RAM-aFiat Marea 1.8i 16v HLX, 97г.
Коментар
-
първото нещо което трябва да направиш е да си купиш захранване ФортронShit happens, sometimes...
Tipo 1.4i.e. '92 - вече смъртно ранено
Marea 1.8 HLX - червена като аватара
Коментар
-
u_bo
ivjordan написа:Бих си купил веднага, но в един компютърен форум ми казаха, че това захранване "Фортрон" не се погажда с дъното "Гигабайт" и дава проблеми при стартиране на системата.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар