Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Към компютърните специалисти

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Към компютърните специалисти

Значи, имам следния компютърен проблем:Машината своеволно се рестартира от време на време. Мисля, че не е от дефект на операционната система, тъй като преинсталирах, но това не се промени. Струва ми се, че се случва, когато се натовари повечко, но отново не съм съвсем сигурен, тъй като най-често го прави, когато записвам DVD, но и в други случаи. Общо взето няма закономерност.Ясно ми е, че такъв проблем едва ли може да се локализира ,,от разстояние
    Shit happens, sometimes...
    Tipo 1.4i.e. '92 - вече смъртно ранено
    Marea 1.8 HLX - червена като аватара

Слабо/некачествено захранване и/или високи температури - лошо охлаждане. Провери си температурата на процесора.
    Fiat Ritmo 105TC
    1600cc 105к.с.

Коментар

има форуми където ще ти отговорят по-бързо опиши си конфигурацията : cpu, mb, vga, hdd ... и най-вече новото ефтино захранване какво е?

Коментар

Коментар

deadairplane написа:
          johnfound написа:
          Слабо/некачествено захранване и/или високи температури - лошо охлаждане. Провери си температурата на процесора.
          За с двете ръце причините биха могли да са само тези 2те или некачествено (или тръгноло да си "ходи") захранване, или същото за процесора. Наи вероятно обаче е захранването.
          ако има нещо сигурно то е че НЕ Е ПРОЦЕСОРА !!!възможни причини подредени по вероятност- претоварване на захранването- некачествени и/или маломощно- дънна платка- видеоплатка - монитор - ако вкарва пиковеи една специaлна причина-- да не би да си с мишка A4 ??? ако е така ПЪРВО Я СМЕНИ И ... пробвай как е

Коментар

системата е:RAM-а е две различни платки - DDR на 400 - 256МВ и DDR на 600 - 512МВ; Машината е с дъно Gigabyte KT400, AGP 8X/FS B333, процесор AMD Athlon Palomino 1800+, RAM - DDR на 400 - 768MB, видео NVidia FX 5500 256/128q TV out, DVD LG, нещо си, не го помня наизуст, а не ми се търси гаранцията, хард диск - Maxtor и него не го помня какъв точно бешеМишката не знам каква е, някаква рекламна е, не и пише моделаМонитора е Dell Trirnriton, 21", P1130

Коментар

Ами на мен компютърът ми се рестартираше винаги, когато се натовари. Махнах "килимчето’, което се беше образувало от саждите м/у процесора и вентилатора му, духнах по два пъти от двата края на захранването и след като излезе доволно количество прахоляк, включих компа и оттогава не съм имал проблеми с рестартирането
              - '06 FIAT Grande Punto 1.9 Multijet 130ps -

Коментар

чистих го преди около две седмици

Коментар

Коментар

ivjordan написа:
                    системата е:RAM-а е две различни платки - DDR на 400 - 256МВ и DDR на 600 - 512МВ; Машината е с дъно Gigabyte KT400, AGP 8X/FS B333, процесор AMD Athlon Palomino 1800+, RAM - DDR на 400 - 768MB, видео NVidia FX 5500 256/128q TV out, DVD LG, нещо си, не го помня наизуст, а не ми се търси гаранцията, хард диск - Maxtor и него не го помня какъв точно бешеМишката не знам каква е, някаква рекламна е, не и пише моделаМонитора е Dell Trirnriton, 21", P1130
                    Залагам първо на това с червеното което си описал.Приятел се оплака от същия проблем след добавена памет на лаптоп.Може тази разлика между двете RAM да е проблема.Успех.
                    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

u_bo написа:
                      възможни причини подредени по вероятност- претоварване на захранването- некачествени и/или маломощно- дънна платка- видеоплатка - монитор - ако вкарва пиковеи една специaлна причина-- да не би да си с мишка A4 ??? ако е така ПЪРВО Я СМЕНИ И ... пробвай как е
                      1. Захранването е най-вероятният проблем, особено като прочетох "някакво евтино, за 25 кинта".2. Дъното - не мисля, освен някъде студена спойка нещо да прави мизерии.3. Видеокартата не се натоварва по-никакъв начин, докато се пише диск - отпада като вариант. А и точно този ФХ изобщо не е лаком за ток.4. Монитор - пикове? Това не го разбирам, какви пикове може да вкара монитора, че машината да се рестартира?За специалната причина - аз имам мишкa А4 Теch от около 5-6 години, БЕЗ да съм я подменял, а целият хардуер е сменяван няколко пъти през това време. Проблеми от мишката - НУЛА. Така че за продължавам да си мисля основно за захранването. Дори ако може от някой познат да се вземе нещо качествено за една проба.Относно паметите, това дъно ги пуска с този процесор на 266 по подразбиране и двете, стига да няма никакъв клок, който като цяло с това пържещо се в собствен сос Паломино е изключен. Едва ли те са проблем, но и самият автор на темата всъщност не каза дали проблемът се е появил СЛЕД смяната на захранването или преди това още е бил налице. Ако е бил налице и преди това, като нищо може и Паломиното да прегрява в тези адски горещини, но тогава машината не само ще се рестартира, ами и ще забива.Също така под сериозно 3Д, т.е. някоя тежка игра как стоят нещата?

Коментар

Коментар

deadairplane написа:
                          Всъщност ако си с Вин ХР си има инструменти да провериш причината точно каква е и да не се луташ в тъното. Обаче е прекалено сложно за обяснение особенно във постове. Ще се опитам в неделя да дойда на срещата на Peoples и ще ти покажа на лаптопа как става. Ама да знаеш не обещавам, в събота ще летя и си нямам на идея какво ще стане.Не се сърди ако не дойда.
                          Хмм, и какви са тези инструменти? Той не говори за "сини екрани", а за "рестартиране" на машината. Това няма как да го установиш от какво е освен на принципа "проба-грешка" с подмяна на компонентите един по един.

Коментар

Коментар

deadairplane написа:
                              Има има
                              Е, разясни я де, стана интересно, как така XP-то ще ти "каже" кой компонент ти прави мизерии БЕЗ наличието на "син екран", по който иначе може да се ориентираш. Макар че и тогава не е сигурно, има вариант, при който да ти покаже на "син екран" проблем с драйвер на видеото, който обаче да е породен от прекомерен клок на системната памет.

Коментар

Working...
                              X