Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пожарите в България

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пожарите в България

Колеги някакъв ужас е Стара Загора е в дим . Тези хора за ненормални не 5 г. затвор малко са, доживотен .Цяла България гори заради бизнес интересите на някои си там. Снощи беше затворен пътя Стара Загора - Казанлък. И по всичко си личи че пожарите са умишлени.
    FIAT - TIPO 2.0i.е

И около Кюстендил положението е критично!
    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
    Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

В Велико Търновския район също е лошо положението!
      now. BMW E39 523i '98 170hp
      ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
      ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp

Коментар

Нали бяха забранили да се изнася обгорена дървесина? Или тия в "турското" министерство пак си правят, каквото искат!
        Fiat Marea 1.8i 16V
        Fiat Tipo 1.4i 8V
        Fiat Punto 1.6i 8V
        www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Rokambol написа:
          Нали бяха забранили да се изнася обгорена дървесина? Или тия в "турското" министерство пак си правят, каквото искат!
          Неееее бате според мен далаверата е друга - сечеш сечеш незаконно и после палиш. Ко се случило - ам просто изгоряло, пък то вече нямало нищо
          Punto SX 1.1 55

Коментар

Да не забравяме и стърнищата ... ама там няма кой да контролира ...
            Fiat Brava 1,6 16v '96, Fobos

Коментар

Punto SX написа:
              Rokambol написа:
              Неееее бате според мен далаверата е друга - сечеш сечеш незаконно и после палиш. Ко се случило - ам просто изгоряло, пък то вече нямало нищо
              Не колега, баш така си е. Пали се и после се сече, защото в повечето случай на дърветата им обгаря само кората. Вътре под кората дървото си е читаво.

Коментар

Вчера към 19.45 в района на вече позагасен пожар около Кюстендилското полупланинско село Еремияса заловени двама индивида с МПС, с двайсетина готови факли в багажника - само да им драснеш клечката... Как да не ги застреляш на място такива... Информацията ми е от първа ръка...
                VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

забраната за износ на дървесина отпадна с влизането ни в ЕС. Затова и старозагорския кмет вчера настояваше пак да се въведе тази забрана. А и има основания:2 години беше забранен износът на дървесина - нямаше грам пожар. Отпадна забраната и пак се почна огнения ад.

Коментар

А на всичко отгоре държавата няма специализирана техника, като самолети и хеликоптери за борба с огнената стихия. И ние сме били в Европа
                    Fiat Marea 1.8i 16V
                    Fiat Tipo 1.4i 8V
                    Fiat Punto 1.6i 8V
                    www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

е то няма техника, щото като има техника ще се загасят бързо пожарите и ще им се развали далаверата на нашите хора.....
                      Fiat Punto 1.1-Синята птица
                      Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                      Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

И Гърция няма техника, и те искат от Русия самолети... Чудно ми е що от Русия искат и те, и ние, ми не от ЕС ?!?! Евала на русите, че не ни отказаха, ама аз пак няма да ги заобичам повече. То не че не сме си платили като попове за този самальот.А като имаше 1 млрд излишък, да бяха купили няколко хеликоптера или самолети за пожарната. Или поне малко по-модерни пожарни, да не се излагат със старите ЗИЛове и Шкоди огнеборците. А пък те тръгнаха да правят паметници и градинки... за жълтите царедворци говоря.Ясно що де, той donnna го е казал много ясно.

Коментар

kkp написа:
                          Да не забравяме и стърнищата ... ама там няма кой да контролира ...
                          Тъпите селяни, наричащи се фермери, са виновни за това!!! Палят стърнищата, пък и не смао тях, мързи ги да орат. Мислят си че си помагат, но по този начин изгарят не само плевелите, но и хумуса Пък и не съм чул някои кретен да е глобен или затворен за умишлено палеше на стърнища...

Коментар

Относно техниката за гасене,виждал съм по телевизията преди много време реклама на машина направена в България за гасене на горски и полски пожари.Това си беше МТЛБ преработено за тази цел.Направо си влизаше в огъня и го изгасяше както се казва за норматив.Къде ли са тези машини сега?Сигурно е нямало никакъв интерес и производството изобщо не е започнало,мое предположение.

Коментар

Коментар

Working...
                              X