Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Книга за Фиат Браво,Брава,Мареа на български

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ilkor написа:
    Забравете ....Превода е най малката грижа.Въпроса е какво ще се превежда.Това описание което циркулира в интернет е сканирано от хартиен носител.За да може да се издаде легално трябва да се вземе съгласието на автора му или собственика му.Като за това сигурно ще трябва и да се плати ...По лесно е да се научи английски
    То тук във форума няма клюкари, никой няма да обади и няма да се разбере...

Коментар

кой ще тръгне да проверя от къде се е пръхнала на български

Коментар

Ами не знам ... ако намерите фирма която да и се рискува.Освен това за да се издаде подобна книга само за членовете на форума единичната цена ще е висока. Трябва да е в по голям тираж ...

Коментар

добре де защо трябва да е фирма,не може ли просто някой който добре знае английски да я преведе и на него да се плати

Коментар

Кой ще му плати?Нали затова има такива фирми които инвестират в превода (или в автор) и после и в издаването.Обема на материала е голям за да се направи "между другото". А и не става всеки човек който знае английски да прави превод. Например аз спокойно чета ръководството и си го разбирам, но ако трябва да го преведа за да може да го разбере всеки ще се затрудня.И аз гласувах с ДА но не ми се вярва, че ще стане ...

Коментар

Дори и да се намери преводач, задължително с него трябва да работи компетентен консултант по технически, специално автомобилни въпроси. Аз съм готов да участвам в евентуално финансиране на такъв превод, но предполагам, че цената му хич няма да е малка.
              Fiat Marea 1.8i 16V
              Fiat Tipo 1.4i 8V
              Fiat Punto 1.6i 8V
              www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

ilkor написа:
                Забравете ....Превода е най малката грижа.Въпроса е какво ще се превежда.Това описание което циркулира в интернет е сканирано от хартиен носител.За да може да се издаде легално трябва да се вземе съгласието на автора му или собственика му.Като за това сигурно ще трябва и да се плати ...По лесно е да се научи английски
                И аз си мисля, че не е така лесно, както изглежда... на мен на първо време ми върши добра работа изданието на английски.
                Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

то че не е лесно не е ,но

Коментар

Добре де, дайте да направим нещо и за Купе?! Торнадо!
                    Alfa Romeo 166 2,4 JTD
                    Porsche 944 S2
                    http://www.valmcrae.snimka.bg/
                    http://vbox7.com/user:val_mcrae
                    http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net

Коментар

Добра идея!Но колегите, писали за авторските права и професионалната техническа консултация на преводача.Някъде бях мярнал реклама на ’евтината печатница’ ставаше въпрос за 500-1000 бройки. Мисля, че точно в Грозна Оряховица беше...П.П. Иначе подкрепям тайната инициатива!

Коментар

Humppa написа:
                        Добра идея!Но колегите, писали за авторските права и професионалната техническа консултация на преводача.Някъде бях мярнал реклама на ’евтината печатница’ ставаше въпрос за 500-1000 бройки. Мисля, че точно в Грозна Оряховица беше...П.П. Иначе подкрепям тайната инициатива!
                        Като гледам интереса е голям , но смятам ,че най големия проблем си остава обощаването на материала за книгата защото аз лично имам всичко за Мареа и сега съм на път да се сдобия и с това за Браво/а.Всичките мануали са с огромен брой страници и повтарящ се материал.Лошото е също ,че са на pdf.файлове и ще трябва да се разпечата най необходимото да се систематизира,подреди и да се предостави за превод чак след което ще може евентуално да се мисли за печатница и книга с илюстрации които могат да бъдат дори и цветни от снимките публикувани във форума.
                        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Обработил съм файловете с OCR софтуер, така че няма нужда да се печатат. Просто трябва да се конвертират до желания формат за да се редактират.

Коментар

Струва ми се, че този който доведе това начинание до успешен край, ще си подсигури безплатна бира до края на живота

Коментар

Колко страници е ръководството?
                              "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
                              Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

Доста са.1 част 5442 част 6223 част 8684 част 712Ето тук съм постнал линкове за тегленеhttp://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=17734

Коментар

Working...
                                X