Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съвет ми трябва ...разход на гориво

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

sugarboy написа:
    Във всички случаи се делят дозаредените литри на изминатите километри и се умножава по 100. Иначе в случая как си заредил 12 литра и си изминал 108 километра, а ти се получава разход 12,96/100?
    То остава да спорим и за формулата . Естествено, че ако искаме да получим разхода в мерна единица "литри на 100 км." , се смята, както казва колегата sugarboy: (литри/километри)x100
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

примерно на 130км се доливат 12л и се смята така 12л / 130км = 0.0923т.е. 9.23/100

Коментар

Това означава, че Фиата ми е по икономичен отколкото аз си мисля.
        Fiat Bravo 1.8 GT

Коментар

anko написа:
          Това означава, че Фиата ми е по икономичен отколкото аз си мисля.
          Твойта формула противоречи на цялата математика и физика взети заедно! Обясни ми как с 12 литра минаваш повече от 100км и после разхода за 100те км ти идва 12,96... а за другите 8 отгоре ?!? Помисли малко и ще видиш колко ти е грешна формулата.
          - '06 FIAT Grande Punto 1.9 Multijet 130ps -

Коментар

BrumBrum написа:
            Твойта формула противоречи на цялата математика и физика взети заедно! Обясни ми как с 12 литра минаваш повече от 100км и после разхода за 100те км ти идва 12,96... а за другите 8 отгоре ?!? Помисли малко и ще видиш колко ти е грешна формулата.
            Наистина е така. Извинявам се за написаното! Yellow_Flash_Colorz_PDT_22
            Fiat Bravo 1.8 GT

Коментар

http://www.spritmonitor.de/en/Направете си една регистрациика тук - безплатно е и е доста добре.Иначе най- добре се засича пълно - пълно. Както каза колегата по -горе се налива ама докато видиш горивото в гърловината. После си караш - пишеш си данните в сайта, и така . По принцип ако сипваш по малко гориво ( малко километри) засичането не винаги ще бъде точно, зависи си от много фактори. Но като си започнал веднъж по правилният начин - с поне едно пълнене до горе. От там нататък с постоянство ще имаш доста точна представа, дори и да зареждаш после по малко. - ще имаш една обща статистика - примерно измитаати 3000 км с 50 литра бензин (това го пожелавам на всички )http://www.spritmonitor.de/en/detail/169324.html - ето данни за моято кочинка от нова година насам.А за светването на лампата - това си е супер несигурен начин. Моята ми светва при оставащи от 18 до 13 литра в резервоара! Зависи от наклон, завои и прочие щуротии, даже и при рязко изфорсиране може да ми светне, а после да угасне за следващите 50 км.
              Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
              ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

Хммм .. 65 литра ми се струват доста ... да дам 130 лв и после пак да го пълня ? Аз съм още ученик бе братлета Откъде да ги извадя , при положение че и на море ше ходя Няма ли друг начин?

Коментар

MrElectro написа:
                  Хммм .. 65 литра ми се струват доста ... да дам 130 лв и после пак да го пълня ? Аз съм още ученик бе братлета Откъде да ги извадя , при положение че и на море ше ходя Няма ли друг начин?
                  Ами точно като тръгнеш за морето е времето да напълниш резервоара догоре...
                  VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                  VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                  VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                  VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                  Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Aми точно затова ще ходя с влака :D Аз горе-долъ успях да го засека някак ... 7-8 / 100 ...Ама немога точно да кажа ... Под 10 е със сигурност , но зависи и от карането ми (понякога я понастъпвам,та 115-те коня да се посъбудят :D , на 1-ва 50км/ч , 2-ра 90-100 км/ч ...може като нищо и към 10 да стигне ...)

Коментар

Тая кола е за сервиз... харчи прекалено малко!
                      Bravo 1.6 16v

Коментар

И що я настъпваш толкоз на първа и втора, а после - нямаш пари да напълниш резервоара. Интелигентното и икономично каране е да не се чува двигателят. Аз затова по някой път надолу по баира, или където има възможност, тръгвам направо от втора. А онова с присветването на лампата, разбира се, че не е точен метод, ама колегата питаше за по-икономично, а с напълването догоре не му харесва много идеята, та затова му предложих това. И например, ако неточността е от 5,3 до 5,8 - и в двата случая, мисля, ще е предоволен, независимо от грешката.
                        Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Ами виж сега ... не ти говоря за постоянно каране по този начин ... просто от време на време ми се приисква малко ускорение ... То си е като секса ,можеш и без него , ама ти се иска

Коментар

Working...
                          X