Някой може ли да ми каже как аджеба мога да си засеча бравото колко ми гори .. От месец го имам и още немога да го разбера ...Знам един начин,ама не е много здравословен... Редактирам заглавието на темата защото противоречи на правилата.Ако си ги забравил, прочети ги пак.http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=16824Nino
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съвет ми трябва ...разход на гориво
Collapse
X
-
BrumBrum написа:Ми пълниш догоре, 200-300км после доливаш пак догоре и делиш полученото съответно на 2 или на 3. Колкото повече км изминеш, толкова по-точно ще си замериш разхода.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
sugarboy написа:Ами нали точно тук е проблемът, че за да го напълниш, ти трябват най-малко 100 лева, колегата пита как по-икономично да стане тази работа :DTonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Всъщност, разхода без много труд и средства на куп се мери по следният начин. Всеки път зареждаме като светне лампата. При всяко зареждане се записва количеството и километража. След примерно 10 зареждания дори и лампата да светва с грешка 5..6 литра, сметката излиза доста точна.Fiat Ritmo 105TC
1600cc 105к.с.
Коментар
-
Ето един точен начин за смятане на разхода: Плълни се резервоара до горе. Минавате колкото искате километри и зареждате. Заредените литри делите на 100 за да се види на 1км колко литра е разхода. След това полученото се умножава по изминалите километри.Пример: изминавате 108км.допълвате с 12л12:100=0.12л/10.12.108=12.96л/100Fiat Bravo 1.8 GT
Коментар
-
Това, което си написал, не е вярно. В дадения пример 12 литра трябва да ги разделиш на изминатите 108 километра, а не на 100 и се получава разход 11, 11/100. Във всички случаи се делят дозаредените литри на изминатите километри и се умножава по 100. Иначе в случая как си заредил 12 литра и си изминал 108 километра, а ти се получава разход 12,96/100?Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
sugarboy написа:Това, което си написал, не е вярно. В дадения пример 12 литра трябва да ги разделиш на изминатите 108 километра, а не на 100 и се получава разход 11, 11/100. Във всички случаи се делят дозаредените литри на изминатите километри и се умножава по 100. Иначе в случая как си заредил 12 литра и си изминал 108 километра, а ти се получава разход 12,96/100?Fiat Bravo 1.8 GT
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар