Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съвет ми трябва ...разход на гориво

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Съвет ми трябва ...разход на гориво

Някой може ли да ми каже как аджеба мога да си засеча бравото колко ми гори .. От месец го имам и още немога да го разбера ...Знам един начин,ама не е много здравословен... Редактирам заглавието на темата защото противоречи на правилата.Ако си ги забравил, прочети ги пак.http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=16824Nino

Какъв е начина който ти знаеш?

Коментар

coolboby написа:
      Какъв е начина който ти знаеш?
      Начина който не е здравословен е да му напълниш резервоара догоре нали.
      Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
      Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Ми пълниш догоре, 200-300км после доливаш пак догоре и делиш полученото съответно на 2 или на 3. Колкото повече км изминеш, толкова по-точно ще си замериш разхода.
        - '06 FIAT Grande Punto 1.9 Multijet 130ps -

Коментар

аз залагам, че нездравословния начин е да чака ад му свърши бензина
          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
          Fiat Bravo'97 1,6 16v
          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Другият начин е след много зареждания, ако си му свикнал вече кога ти светва лампата, точно когато ти присветне за пръв път, зареждаш примерно 20 литра и го докарваш пак до първо присветване на лампата и засичаш колко километра си минал с тези 20 литра.
            Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

BrumBrum написа:
              Ми пълниш догоре, 200-300км после доливаш пак догоре и делиш полученото съответно на 2 или на 3. Колкото повече км изминеш, толкова по-точно ще си замериш разхода.
              По принцип това е начина. Но бих добавил следното: пълниш наистина догоре (до капачката, да се вижда бензина). И е добре да го направиш на една и съща бензиностанция, на една и съща колонка.
              Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Ами нали точно тук е проблемът, че за да го напълниш, ти трябват най-малко 100 лева, колегата пита как по-икономично да стане тази работа :D

Коментар

sugarboy написа:
                  Ами нали точно тук е проблемът, че за да го напълниш, ти трябват най-малко 100 лева, колегата пита как по-икономично да стане тази работа :D
                  Нема уесно, това е положението . Възможен е разбира се и другия начин, при който при празен резервоар сипваш примерно 10 л. и караш докато свърши. Само че трябва да си носиш тубичка с бензин за всеки случай, защото не знаеш къде ще свърши. А и за бензиновата помпа не е много желателна тази операция.А ако ти трябва да получиш точен разход на градско и на извънградско, има начин - решава се със система уравнения с 2 неизвестни. Необходими са поне 2 зареждания на резервоара догоре, записване на всяко изминато разстояние дали е градско или извънградско и ... достатъчно изминати километри. Колкото повече километри, толкова по-точно засичане.
                  Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

И брат ми така си караше типото, докато не прецака бензиновата помпа (на второто свършване на бензина) и кво - даде толкова пари, за колкото щеше да си го напълни догоре резервоара! Като няма пари - няма каране.
                    - '06 FIAT Grande Punto 1.9 Multijet 130ps -

Коментар

Всъщност, разхода без много труд и средства на куп се мери по следният начин. Всеки път зареждаме като светне лампата. При всяко зареждане се записва количеството и километража. След примерно 10 зареждания дори и лампата да светва с грешка 5..6 литра, сметката излиза доста точна.
                      Fiat Ritmo 105TC
                      1600cc 105к.с.

Коментар

Ето един точен начин за смятане на разхода: Плълни се резервоара до горе. Минавате колкото искате километри и зареждате. Заредените литри делите на 100 за да се види на 1км колко литра е разхода. След това полученото се умножава по изминалите километри.Пример: изминавате 108км.допълвате с 12л12:100=0.12л/10.12.108=12.96л/100
                        Fiat Bravo 1.8 GT

Коментар

Това, което си написал, не е вярно. В дадения пример 12 литра трябва да ги разделиш на изминатите 108 километра, а не на 100 и се получава разход 11, 11/100. Във всички случаи се делят дозаредените литри на изминатите километри и се умножава по 100. Иначе в случая как си заредил 12 литра и си изминал 108 километра, а ти се получава разход 12,96/100?

Коментар

Да ама по неговия начин може да излезне после 5/100 градско ... каквито има в почти всички форуми (и тук разбира се). И после спорят че разхода е реален Yellow_Flash_Colorz_PDT_05
                            Fiat Brava 1,6 16v '96, Fobos

Коментар

sugarboy написа:
                              Това, което си написал, не е вярно. В дадения пример 12 литра трябва да ги разделиш на изминатите 108 километра, а не на 100 и се получава разход 11, 11/100. Във всички случаи се делят дозаредените литри на изминатите километри и се умножава по 100. Иначе в случая как си заредил 12 литра и си изминал 108 километра, а ти се получава разход 12,96/100?
                              Малко трудно ще сваля разхода до 11/100 градско с включен климатик.
                              Fiat Bravo 1.8 GT

Коментар

Working...
                              X