Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кой колко тежи и как се справяте с килцата?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

wwweb написа:
    Сигурно много банално звучи, но спорта е начин на живот. Който спортува знае за какво говоря.
    Мдаа, това е моя мисъл, направо ми я взе от пръстите Сериозно, наистина аз не мога да си представя живота без спорт. По-рано вдигах разни железа и освен това бягах. Сега съм на 40 г. и често ми се случва нещо да ме приболи, да разтегна нещо, да се претоваря, дори си оперирах сухожилие, след като успях да го претоваря. И затова наблягам на бягането (всеки ден по 3 км.), само зимно време се връщам към железата.НО : Спортът не е панацея против наднормените килограми. След като се ожених, за 12 г. неусетно качих 12-13 кг. без да спирам да спортувам. Когато се ожених, бях 80, спрях да се меря, когато станах 93, а накрая сигурно бях станал поне 96-97 кг., но вече ме беше страх да се меря.Върнах си нормалното тегло за 1 година, свалях по килограм на месец, накрая се топяха дори по-бързо от предвиденото. Вече 3 години съм 80 кг. + - 0,5 кг. Как го постигнах ? Вие не питате, но аз ще ви отговоря . Не с диета, а с коренна и трайна промяна на хранителния режим. Ако някой иска подробности, ще му отговоря.
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Миналото лято бях 107кг. От началото на 2007г. отново ходя редовно на фитнес. Сега съм 84-85кг и се чувствам отлично. Намерението ми е да сляза до "нормалните" за моя ръст 78-82кг. Предимствата на нормалното телосложение са огромни, но това си го знаем.
      Fiat Marea 1.8i 16V
      Fiat Tipo 1.4i 8V
      Fiat Punto 1.6i 8V
      www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Абе вие приказката за дебелите мъже не е ли знаете ве? Един дебел мъж дори и дане може да удовлетвори една жена стига и само малко да поседи върху нея и пак ша я измори

Коментар

idm написа:
          Абе вие приказката за дебелите мъже не е ли знаете ве? Един дебел мъж дори и дане може да удовлетвори една жена стига и само малко да поседи върху нея и пак ша я измори
          Михов, нали има един лаф: Под голям камък, голяма риба.Но да не стане продължението на този лаф: Камъка да не е паметник на загиналия войн.Хайде до сряда.
          Ex: Fiat Tipo 1.4 карб. с АГУ
          Fiat Marea Weekend 1.9 JTD, 2000 г.-много вярна и послушна беше
          Citroen Xsara Picasso 1.6 16V, 109 HP, 2007 с ГИ-

Коментар

snake: Аз бих искал подробности?Кажи какво да променя, че да смъкна 12-15кг. ?Благодаря предварително
            "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
            Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

tyson написа:
              snake: Аз бих искал подробности?Кажи какво да променя, че да смъкна 12-15кг. ?Благодаря предварително
              Всъщност няма нищо сложно. Идеята е да няма ударни отслабвания с някакви луди диети, защото после следва пак ударно качване. Организма трябва да свикне постепенно с по-малкото килограми. Принципите са следните:1. Купуваш си електронен кантар, за да не се самозалъгваш.2. Мериш се всеки ден САМО сутрин след ставане. Меренията след спорт, интензивна работа, при която интензивно се потиш и т.н. пак са самозалъгване.3. Поставяш си норма - например 1 кг. на месец. Постига се почти без лишения.4. Трябва да се спре с безразборното хранене. Определяш си 3-4 хранения на ден. Всякакво поемане на храна, освен в посочение часове, е абсолютно забранено. Най-много се пълнее от уж невзрачните вафлички, солети, бисквити и т.н., които хапваме неусетно.5. Всяко от храненията трябва да бъде умерено, на малки порции. Никога не трябва да се чувстваш преял, трябва да ставаш от масата леко гладен. ( Е да, някои винаги са гладни )6. Трябва да намалиш умерено количеството на тестените и захарните изделия. Аз например реших, че ще ям само по 1 филия хляб на обяд и на вечеря и ми се полага една вафла на ден. Всеки си преценява според собствените навици, важното е да НАМАЛИШ количеството, да е по-малко от това, което е обичайно за теб. За бирата няма какво да говорим - максимум по 1 на ден.7. Не трябва да се прекалява с НИЩО, дори и с плодове (някои от тях като бананите например са доста калорични) и зеленчуци. Само от вода не се пълнее, вярвай ми . Всичко останало, което е в повече, качва килограми.8. Два-три дни преди края на месеца особено внимателно следиш кантара. Ако си далече от свалянето на килограма, ... няма начин, ще гладуваш, но в края на месеца трябва да си с 1 кг. по-малко. И така докато свалиш желаните килограми.Ако спазваш написаното, гарантирано и безопасно ще свалиш килограмите.Изглежда просто, но не е... В началото ще има периоди, в които ще ти се вие свят дори от това малко намаляване на храната. И ще се изкушаваш, неизбежно е. Но след 5-6 месеца ще установиш, че вече не те гони вълчия апетит и даже ще почнеш да преизпълняваш плана. А след година ще си свалил 15-ина килограма и ще си променил трайно хранителните си навици.Това е, два пъти успешно съм свалял килограми така. И други хора са го правили. Като отслабнеш, ще черпиш .
              Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

snake написа:
                ...Идеята е да няма ударни отслабвания с някакви луди диети...
                Само да добавя, че ударните отслабвания са и ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВРЕДНИ, защото се отлагат плаки и мазнини по кръвоносните съдове вътре в сърцето, които водят до стесняване и запушване на кръвоносните съдове и впоследствие до инфаркти.
                VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

snake написа:
                  tyson написа:
                  Всъщност няма нищо сложно. Идеята е да няма ударни отслабвания с някакви луди диети, защото после следва пак ударно качване. Организма трябва да свикне постепенно с по-малкото килограми...
                  Е, това ми хареса. Дано има някой търпението да го прилага! Но наистина това е начина! Всякакви ударни отслабвания /напълнявания/ са НЕзадравословни. Виждал съм как изглеждат хора свалили 15-20кг за 1-2 месеца - много зле ... и физически, а имам чувството, че им се отразява зле и на психиката ... П.С. Темичката е СУПЕР! Чудесно попадение на doofiat! :P
                  BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
                  Среден разход на газ

Коментар

snake написа:
                    tyson написа:
                    ...6. Трябва да намалиш умерено количеството на тестените и захарните изделия. Аз например реших, че ще ям само по 1 филия хляб на обяд и на вечеря и ми се полага една вафла на ден. Всеки си преценява според собствените навици, важното е да НАМАЛИШ количеството, да е по-малко от това, което е обичайно за теб. За бирата няма какво да говорим - максимум по 1 на ден...
                    Тази точка е много важна, но позволете и аз да добавя нещо, което гарантирано има ефект. Постарайте се да изключите напълно от менюто си бялата рафинирана захар. И в кафето не добавяйте. Ако ще подслаждате нещо, най-добре с мед. Знам, че е трудно дори да си го помисли човек, но се свиква. Също избягвайте сладкишите, съдържащи голямо количество захар. Вафлите например, най-вече от тези евтините - от рода на "Боровец" и др. Може понякога малко шоколад, някоя "Морена" също. В тях все пак има и доста ядки и не е така "отровно" сладка. Хайде да не спестя и това. Най-добре да не се употребява и сол.
                    FIAT Idea 1.9 Multijet 2004 г.
                    FIAT Tipo 1.4i.e. 1995 г. - предишен. Служи вярно над 9 години!

Коментар

Хора! Осъзнайте се! Това не яжте, онова не яжте, не пушете, не ходете по жени....Ай сиктир бре... Като последица от всичко това какво се получава по принцип, де факто и на практика - ще си умрете здрави и праведни... Аре нема нужда... БЕЗ МЕНЕ! Да живеят солените и мазни свински пържоли и червеното вино! Я сум питбул ТЕРИЕР!
                      VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                      VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                      VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                      VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                      Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

За да изглеждате чудесно мога да Ви кажа част от нещата, които трябва да консумирате:Ориз, Боб, Леща, Нахут, Грах, Яйца, Пилешко месо, Риба, Картофи (Варени) ... всякакъв вид зеленчуци, много плодове, ако спортувате консумирайте повече банани за закуска и т.н. Също, ако спортувате интензивно няма да е лошо да си вземете соев протеин, който да приемате като добавка към храната. Най-добре може да го комбинирате с боб, но никога с месо. Препоръчително е да си купите и бирена мая, като може да пиете по 6-10 хапа дневно в зависимост от това колко често спортувате и по колко.Бял хляб забравете, купувайте си Бонус ...Пица, хамбургери и други глезотии можете да си позволявате, но гледайте да е рядко, например 2-4 пъти месечно. Същото важи и за шоколадите. Разбира се тези неща зависят много и от начина по който и по колко спортувате. Аз си позволявам, но пък за сметка на това спортувам много.Хранителния режим обсъдете с доктор специализирал в областта. Мога да Ви дам едно име, на което са изполвали услугите Къци Вапцаров, Шерифа от "Ку-Ку Бенд" (не случайно отслабнаха) и то е Георги Гайдурков. Кабинетът му е в София. Аз също ползвам услугите му от около 12 години вече, т.е. от самото му започване. Само знайте, че ще трябва да си преобърнете целия досегашен начин и режим на хранене. Първите седмици е най-трудно, но след това става начин на живот. След този момент ще забравите за хапчета за каквото и да било, гарантирам Ви го!В зависимост от целта Ви, килограми много лесно се свалят или качват, но всичко зависи от начина на хранене.

Коментар

мен ако питате - всичко си е до ген...аз съм 61 кг. - снощи се теглих заради темата - на 178 см.....преди казармата бях 55... в казармата за два месеца станах 64-5 кг. и после свалихна 60 плюс/минус 1 кг. и така вече мммммммм колко станаха... 17 години....вуйчо ми е кльощав като мен / на баба ми рода е Крантеви - от кранта - дръглив кон /, баща ми и той сега е на 61, ама повече от 75 кг. не го помня...моите хранителни навици - ям всичко, обичам да е по-мазничко примерно както казва Киро - една мазна свинска вратна пържола с биричка сега на обяд ще ми легне мноо добре...преди 5 години и нещо спрях цигарите - не мръднах нито килограм....жената и мен ме тъпчи сутрин със закуски и сандвичи, ама тц.... обвинява ме, че хората ще си помислят, че ме държала гладен.... пък тя си готви добре! даже по-добре от майка ми!!! това и беше за рожденния ден в четвъртък
                          Fiat Punto 1.1-Синята птица
                          Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                          Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

wwweb написа:
                            За да изглеждате чудесно мога да Ви кажа част от нещата, които трябва да консумирате:Ориз, Боб, Леща, Нахут, Грах, Яйца, Пилешко месо, Риба, Картофи (Варени) ... всякакъв вид зеленчуци, много плодове, ако спортувате консумирайте повече банани за закуска и т.н. Също, ако спортувате интензивно няма да е лошо да си вземете соев протеин, който да приемате като добавка към храната. Най-добре може да го комбинирате с боб, но никога с месо. Препоръчително е да си купите и бирена мая, като може да пиете по 6-10 хапа дневно в зависимост от това колко често спортувате и по колко.Бял хляб забравете, купувайте си Бонус ...Пица, хамбургери и други глезотии можете да си позволявате, но гледайте да е рядко, например 2-4 пъти месечно. Същото важи и за шоколадите. Разбира се тези неща зависят много и от начина по който и по колко спортувате. Аз си позволявам, но пък за сметка на това спортувам много.Хранителния режим обсъдете с доктор специализирал в областта. Мога да Ви дам едно име, на което са изполвали услугите Къци Вапцаров, Шерифа от "Ку-Ку Бенд" (не случайно отслабнаха) и то е Георги Гайдурков. Кабинетът му е в София. Аз също ползвам услугите му от около 12 години вече, т.е. от самото му започване. Само знайте, че ще трябва да си преобърнете целия досегашен начин и режим на хранене. Първите седмици е най-трудно, но след това става начин на живот. След този момент ще забравите за хапчета за каквото и да било, гарантирам Ви го!В зависимост от целта Ви, килограми много лесно се свалят или качват, но всичко зависи от начина на хранене.
                            Това, което си написал по принцип е така, но бих добавил нещо по-важно - воля. Иначе нищо няма да стане. Това за гена също важи с пълна сила. Имам роднина, който набива от сутрин до вечер, не знае какво е спорт, а зорлем е 50 кила.
                            Fiat Marea 1.8i 16V
                            Fiat Tipo 1.4i 8V
                            Fiat Punto 1.6i 8V
                            www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Ами изброил съм стандартни неща. От там натам всеки си се нагажда индивидуално в зависимост от това какво му позволява организмът.А колкото до волята ... с нея се почва След това нещата стават навик и начин на съществуване

Коментар

wwweb написа:
                                Аз веднага мога да я оборя тази теория - не ям въпросните "Ориз, Боб, Леща, Нахут, Грах, Яйца, , Картофи (Варени) "Хапвам си пица, хамбургери, пилешко, свинско, пържени картофи, бял хляб, много захар, много сол.Но пак си стоя на 70кг и не мърдам, което автоматично прави подобни диети невалидни (и просто пълнят джоба на разни "диетолози", които всъщност са използвачи на хора които обичат да си хапват.
                                Ex Fiat 126P
                                Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                                Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                                Alfa Romeo 147 1.6 TS
                                Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Working...
                                X