Писах тука в една тема, и стигнах до извода, че незнам как се пише правилно тази дума.Разгледах няколко сайта на месопроизводители - и там разнобой. Едни го пишат креНвирш (БЕЛЛА - Сачи и Леки), други креМвирш (МЕКОМ Силистра).В речниците излиза с "Н", но пък лингвистичните познания които имам, ми говорят че би трябвало да е с М: КРЕМ (крем - видът на пълнежа) и ВИРШ (вид салам от немски ???).Има ли тука филолози и лингвисти?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
креМвирш или креНвирш ?
Collapse
X
-
Re: креМвирш или креНвирш ?
Immortal написа:Писах тука в една тема, и стигнах до извода, че незнам как се пише правилно тази дума.Разгледах няколко сайта на месопроизводители - и там разнобой. Едни го пишат креНвирш (БЕЛЛА - Сачи и Леки), други креМвирш (МЕКОМ Силистра).В речниците излиза с "Н", но пък лингвистичните познания които имам, ми говорят че би трябвало да е с М: КРЕМ (крем - видът на пълнежа) и ВИРШ (вид салам от немски ???).Има ли тука филолози и лингвисти?)Човек вземи и оправи темпрата по-бързо, че като те гледам с какви работи се кахъриш... :D
N.Y. State of Mind
-
Споко, колко бисера съм видял по магазините - но най големия беше във фирмения магазин на една мандра - точно на витрината имаше написана на ръка табела - прЕсно млЕко и някаква цена, при положение че на една педя отгоре имаше огромен надпис ПРЯСНО МЛЯКО...Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Явор Митев
DEYAN IYI написа:За това има компромисен вариант КРЕМПИШКИ
Коментар
-
wwweb написа:RumenMM написа:особенно това с маЮнезата беше в един магазин където жената която продаваше изглеждаше добре и не беше някоя тъпа селЯнка . Свят широк ....Между другото, тая тема си беше за спам темата
SOUND Perceptions House Party [Plovdiv] - 16 may, Total Sport 1st floor
Коментар
-
Явор Митев
EVITA написа:wwweb написа:RumenMM написа:особенно това с маЮнезата беше в един магазин където жената която продаваше изглеждаше добре и не беше някоя тъпа селЯнка . Свят широк ....Между другото, тая тема си беше за спам темата
Коментар
-
Авео написа:EVITA написа:wwweb написа:RumenMM написа:особенно това с маЮнезата беше в един магазин където жената която продаваше изглеждаше добре и не беше някоя тъпа селЯнка . Свят широк ....Между другото, тая тема си беше за спам темата
Типо 1.4i.e. ex againAlfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
Fiat Punto MK2- 1,9 JTD - the city car. ex
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex
Lancia Musa 1.4 16V Aut ex; JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex;
BMW X3 3.0D Aut
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар