Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

креМвирш или креНвирш ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

креМвирш или креНвирш ?

Писах тука в една тема, и стигнах до извода, че незнам как се пише правилно тази дума.Разгледах няколко сайта на месопроизводители - и там разнобой. Едни го пишат креНвирш (БЕЛЛА - Сачи и Леки), други креМвирш (МЕКОМ Силистра).В речниците излиза с "Н", но пък лингвистичните познания които имам, ми говорят че би трябвало да е с М: КРЕМ (крем - видът на пълнежа) и ВИРШ (вид салам от немски ???).Има ли тука филолози и лингвисти?

Re: креМвирш или креНвирш ?

Immortal написа:
    Писах тука в една тема, и стигнах до извода, че незнам как се пише правилно тази дума.Разгледах няколко сайта на месопроизводители - и там разнобой. Едни го пишат креНвирш (БЕЛЛА - Сачи и Леки), други креМвирш (МЕКОМ Силистра).В речниците излиза с "Н", но пък лингвистичните познания които имам, ми говорят че би трябвало да е с М: КРЕМ (крем - видът на пълнежа) и ВИРШ (вид салам от немски ???).Има ли тука филолози и лингвисти?
    Има :D пише се с ННяма нищо общо с думата "крем"(говоря като произход на думата, иначе съм виждал кренвирши, дето уж месо, пък са такива, че можеш да си ги намажеш на филийка )Човек вземи и оправи темпрата по-бързо, че като те гледам с какви работи се кахъриш... :D
    N.Y. State of Mind

Коментар

МЕКОМ Силистра да мине пак през 3ти клас то и аз в магазин за хранителни стоки попаднах на "суджок" така че споко
      Умолявам всички собственици на Audi между 1980-1995 да спрат незабавно с тия коледни маркучи под фаровете!!!

Коментар

ХАХАХАХАХАХА ще мина и аз да си купя един СУДЖОК !!!

Коментар

Споко, колко бисера съм видял по магазините - но най големия беше във фирмения магазин на една мандра - точно на витрината имаше написана на ръка табела - прЕсно млЕко и някаква цена, при положение че на една педя отгоре имаше огромен надпис ПРЯСНО МЛЯКО...
          Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Аз преди известно време работих като дистрибутор и такива бисери съм виждал , че направо не е истина . Маюнеза , пилишки ..... , сирини и т.н. , особенно това с маЮнезата беше в един магазин където жената която продаваше изглеждаше добре и не беше някоя тъпа селЯнка . Свят широк ....
            ex : Bravo 1.6 16v 103hp
            now : Marea HLX 2.4 JTD

Коментар

Никакви кренвирши! Само луканки, суджуци, сушеници и пушеници!
              VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
              VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
              VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
              VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
              Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

RumenMM написа:
                особенно това с маЮнезата беше в един магазин където жената която продаваше изглеждаше добре и не беше някоя тъпа селЯнка . Свят широк ....
                Бе то и русите каки не изглеждат зле, ама имат акъл, колкото на креНвирш Между другото, тая тема си беше за спам темата

Коментар

За това има компромисен вариант КРЕМПИШКИ
                  Бай Фичо - ега ти пауъра!!!

Коментар

DEYAN IYI написа:
                    За това има компромисен вариант КРЕМПИШКИ
                    .....и СУРОВА БАЛКАНСКА НАДЕНИЦА.....поне 20 санта...

Коментар

... Но балкана пази своите тайни ...

Коментар

wwweb написа:
                        RumenMM написа:
                        особенно това с маЮнезата беше в един магазин където жената която продаваше изглеждаше добре и не беше някоя тъпа селЯнка . Свят широк ....
                        Бе то и русите каки не изглеждат зле, ама имат акъл, колкото на креНвирш Между другото, тая тема си беше за спам темата
                        Русотата няма нищо общо с кренвиршите
                        SOUND Perceptions House Party [Plovdiv] - 16 may, Total Sport 1st floor

Коментар

EVITA написа:
                          wwweb написа:
                          RumenMM написа:
                          ...но пък има много общо с 20-сантиметровата сурова балканска наденица....

Коментар

Авео написа:
                            EVITA написа:
                            wwweb написа:
                            RumenMM написа:
                            ...но пък има много общо с 20-сантиметровата сурова балканска наденица....
                            Мръсник
                            Типо 1.4i.e. ex again Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
                            Fiat Punto MK2- 1,9 JTD - the city car. ex
                            Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex
                            Lancia Musa 1.4 16V Aut ex; JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex;
                            BMW X3 3.0D Aut

Коментар

"Е па я за наденица бех!" :D "Кренвирши" се пише според речника.
                              Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Working...
                              X