Така, това е схемата за дистанционно с кабел (за Панасоник Фз20), доста проста за изпълнение.Въпроса е да се направи така, че да стане работата с безжично дистанционно. Не ми трябват чудеса с разстоянията, 5-10м са ми достатъчни.Нуждая се от схема или пък ако има нещо готово на пазара което да може да сеползва за случая. Естествено, колкото по-евтино, толкова по-добре.(Оригиналнoto дистанционно за този фотоапарат е kym 60lv, но предпочитам да си го направя сам, защото е по-скоро за идеята, не знам дали ще го ползвам кой знае колко)Идеи някакви ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Помощ за схема на безжично дист. на фотоапарат - идеи.
Collapse
X
-
Защо ще се мъчиш ? Ако не е проблем за теб да отвориш фотоапарата - използвай инфрачервен фототранзистор и лазерно фенерче - никакви проблеми с действието едит: като гледам има 2 прекъсвача - фокус и снимка... аз си го представям с ИЧ фототранзистор на едното и времереле свързано с фототранзистора настроено на 5 секунди примерно (за да може да изключиш лазерчето след като фокусира и да го няма на снимката )защо трябва да е сложно и скъпо след като може да е просто и евтино ?п.п. за да няма смущения най-добре ИЧ фототранзистор да е в пластмасова кутийка, която да го изолира от околната светлина и да има само една дупка за лазерчето ... както и да е де, все пак не си казал, че ще го правиш така
Коментар
-
Rokambol: има само букса за включване на дист. у-ство.Нали казвам, че е само 60лв безжичното, ама просто съмсигурен, че няма да го ползвам, затова не искам и да го купувам.Общо взето всичко е за идеята, имам такава възможност, искам да го направя, ама дали ще ми върши работа е друг въпрос kiler_4o: Ами аз събирам идеи, абсолютно всякаква е добре дошла,колкото и екзотична да е. Например имам една количка с дист.мислех да я разглобявам, ама ще я оставя на бебето миEx Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар