Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дискриминация?... Да-Да... Ама НЕ!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Дискриминация?... Да-Да... Ама НЕ!

Гледах снощи по БТВ за лъщавите коли... И тази сутрин също... Какво да ви кажа, бесен съм, ма на кой му пука. За оня депутатин, който гласува законите, паркира на инвалидно място, а безпрепиятствено и без да му мигне окото прецапа половин София на червено и в насрещното - ненаказан, за другия мерцедес, не помня на коя кака пак от там направи безумен завой на централно място - ненаказан, някой си лети с 100 - ненаказан, а и за онова Ламбо паркирано на е**м ти място, издирвали го цяла седмица и не мо’ели да го намерят кой го карал, колата била лизингова и не се знаело името на купувача... Ми той утре ще помели с него някой/и и пак няма маи да се знае кой е... И после като му казаха името и като го показаха по ТВ отишъл да си плати сам глобата, предал се шебека... накривили му шапката с 40 лв глоба, при положение че застраховката му за ден била къде 80 лв както казаха по новините... И защо подяволите е платил 40 лв при положение че:8. (нова - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., отм. - ДВ, бр. 85 от 2004 г.)(4) (Нова - ДВ, бр. 85 от 2004 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Наказва се с глоба 50 лв. водач, който:1. неправилно преминава през пешеходна пътека;2. неправилно преминава покрай спирка на превозни средства за обществен превоз на пътници или покрай спиращ или спрял автобус;3. преминава при сигнал на светофара, който не разрешава преминаването;4. управлява пътно превозно средство, което не е моторно, без необходимите светлоотразителни елементи;5. управлява моторно превозно средство с износени или разкъсани гуми;6. използва мобилен телефон по време на управление на превозното средство, освен при наличие на устройство, позволяващо използването на телефона без участието на ръцете му;7. не изпълнява задължението за използване на предпазен колан или носене на каска;8. неправилно престоява или паркира в зоната на пешеходна пътека, спирка за обществен превоз на пътници или кръстовище;9. престоява или паркира като втори ред в активна лента за движение до спрели моторни превозни средства по посока на движението;10. (нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) превозва деца в нарушение на изискванията на глава втора, раздел ХХV.Какво да ви кажа колеги, бесен съм, и пак нахлува литър кръв в главата... Не ми се пище повече... На мен ако направя някое, само едно от гореописаните нарушения ще е малко, ако само ми скъсат шортите. На Ламбо-дривера даже и ЛК не му погледнаха... колко може да се провери за 18 сек, както е документирано в репортажа, вижда се съвсем ясно... и аде газ да го нема... Ми няма да го знаят кой е, като не са го проверили... ЧИЧКО ПОЛИЦАЙ! НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ НАЙ-НАКРАЯ ДА СИ СЕДНЕШ НА З*****А И ДА РАБОТОШ НА ПРИЦИПА "ВСИЧКИ СМЕ РАВНИ"?!Това е, с последните поправки си направиха закон маи за да си вземат пари, а не да осигурят безопасни и сигурни пътища...Аз имам обаче една идея... Защо не направят глобите на проценти... Примерно, 10% от стойноста на автомобила, с който сте съгрешили. Ще ти отценят колата и айдеееее... моята примерно е 1000лв - 100 лв за преминаване на червено. Доста са ми. Ма колко са за човек, който може да си позволи кола за 500,000 лв?! Ама ако го глобят него за това 50,000 лв, дали ще мине на втори червен? За доходи няма как да стане това, то и сега доста ги пишат на минималната, ма ще е трудно да докажеш, че караш кола за 1000 лв, при положение че всеки знае цената и, дори и децата. Може да се постреснат и да спрат да карат скъпи коли? Нека, така няма да са толкова различни и ако чичко полицай види някой да лети със 100 дига палката и.... глобаааа и точкииии и книжкаааа.... Та това е, повече незнам какво да кажа. А и да го кажа - глас в пустиня. Като в онази стара чалгица навремето: "За милиони няма закони, за кокошка няма прошка.Коковкаря няма как - ще лежи в затвора пак..."

Re: Дискриминация?... Да-Да... Ама НЕ!

Що се ядосваш за неща които няма как да променим. Я аз се нервя ама какво от това. Докато няма кой да контролира полиция и съдилищата няма как да стане. Що не вкарат някой съдия за вземани на подкуп у затвора за 50 години да видим дали ще взимат пак. Или пък некой катаджия, че взел 20 лв да го тикнат зад решетките за 5 години да видим кво ще стане. Ама лошото, е че някой кат направи некое нарушение и веднага вади, а не си понася наказанието. Чета у туниг форума как ония с ламбото бил прав че спирал там, като имал пари ще си плащал кво го е....ло него ще спирал където си иска, че бил по-голям от господ и да сме били благодарни, че ни оставяли, такива като него, да живеем без да ни тормозят. Ей такива глупости. Докато лайнарите се чустват недосегаеми така ще е. Само бесилката ще ги оправи ама тогава ще кажат, че сме вавари.........
    Темпра 1,6 i.e. 1994г. 853C1000 LPG
    Някога в миналото караше Фиат 127 1983г. 127A6.054
    Совалката средно на LPG
    Отишъл в затвора, попаднал на хора и станал човек

Коментар

бре незнам ама снощи като се повозих към 1-2 през нощта доста полицаи видях, само в студентски ме спряха и даже ми каза на изпроводяк, беше ни приятно , та от снощи добри впечетления иначе са си подкупни та дрънкат
      Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
      Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
      Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

Да не говорим пък за другия тип дискриминация - на районен принцип - ако си с номер от друг град - изгорял си. Затова в Испания смениха номерата - старите им бяха същите като нашите, но по новите никой не може да се ориентира къде е регистрирана колата. Чак като я чукнат на компа - тогава излиза къде е регистрацията. 4 цифри и 3 букви - разбъркани, без определена регистрация в определен град...Не ме питайте със сливенските номера как се кара в Ямбол А относно горния вид дискриминация - и при нас си я има. Още повече, че повечето говняри са приятели с полицаите (малък град сме все пак) и изобщо не ги закачат. Иначе ако влезе в града непозната скъпа кола - спира се на момента, белким дадат някой лев "за кафе"...

Коментар

ние затова карахме плътно зад вас.....а и те докато разберат че са 2 темпри.....сигурно си мислят че е една ама понеже се движим със скорост близка до светлинната и втората не се забелязва
          СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
          бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
          сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
          ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

това за 10-те % ми хареса ,изведнъж всички в българия ще караме коли за стотици хиляди евро ,на полицейска оценка !!! :D
            фиатче Браво 2.0

Коментар

То пък сега всички караме коли за по 200-300 лв, по данъчна оценка

Коментар

bubachko написа:
                Аз имам обаче една идея... Защо не направят глобите на проценти... Примерно, 10% от стойноста на автомобила, с който сте съгрешили. Ще ти отценят колата и айдеееее... моята примерно е 1000лв - 100 лв за преминаване на червено. Доста са ми. Ма колко са за човек, който може да си позволи кола за 500,000 лв?! Ама ако го глобят него за това 50,000 лв, дали ще мине на втори червен? За доходи няма как да стане това, то и сега доста ги пишат на минималната, ма ще е трудно да докажеш, че караш кола за 1000 лв, при положение че всеки знае цената и, дори и децата. Може да се постреснат и да спрат да карат скъпи коли? Нека, така няма да са толкова различни и ако чичко полицай види някой да лети със 100 дига палката и.... глобаааа и точкииии и книжкаааа....
                За това съм напълно съгласен.Само едно допълнение-оценката да се прави от независим оценител, за да е най-точна и коректна. Това, ако се въведе може би ще е една от най-честните и точни точки в закона
                == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Слав написа:
                  bubachko написа:
                  Аз имам обаче една идея... Защо не направят глобите на проценти... Примерно, 10% от стойноста на автомобила, с който сте съгрешили. Ще ти отценят колата и айдеееее... моята примерно е 1000лв - 100 лв за преминаване на червено. Доста са ми. Ма колко са за човек, който може да си позволи кола за 500,000 лв?! Ама ако го глобят него за това 50,000 лв, дали ще мине на втори червен? За доходи няма как да стане това, то и сега доста ги пишат на минималната, ма ще е трудно да докажеш, че караш кола за 1000 лв, при положение че всеки знае цената и, дори и децата. Може да се постреснат и да спрат да карат скъпи коли? Нека, така няма да са толкова различни и ако чичко полицай види някой да лети със 100 дига палката и.... глобаааа и точкииии и книжкаааа....
                  За това съм напълно съгласен.Само едно допълнение-оценката да се прави от независим оценител, за да е най-точна и коректна. Това, ако се въведе може би ще е една от най-честните и точни точки в закона
                  шваке бре
                  "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
                  (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

Коментар

charlie написа:
                    Слав написа:
                    bubachko написа:
                    шваке бре
                    което ме накара да изровя това както винаги (не съм и очаквал друго), моята зла Чибурашка я няма... http://autoexpert.bg/paid/index.htmно иначе системката бачка, може да си направиш тестова регистрация и смята маи относително вярно

Коментар

Само да вметна за регионалната дискриминация - от много места чувам за такава, но аз да си кажа честно този проблем не съм го срещал. Карам от много време с номера различни от С или СА в София и нямам нито едно спиране заради номера. Карам и коли със С - едно и също е. Може би вече има прекалено много коли различни от С в София и затова проблема да е изчезнал. Навремето когато ми се оплакваха карах със С номер и няма как да знам как е било в действителност. Нека колегите кажат как е в другите градове.
                      Fiat Brava 1,6 16v '96, Fobos

Коментар

Коментар

Всъщност това се е случило във Финландия и глобата е 200 000 евро, но все тая.Това в БГ скоро няма да го видим.П.П. Гледахте ли снощи новините по бТВ? Даваха за едно депутатско ауди. Просто нямам думи, мамицата им мръсна, депутатска....

Коментар

хехе ,.. това с оценката .. от незавизим .. Сега ще ви разкажа една случка. Един приятел ми разказа следното нещо. Решава да си продава колата. Идва някакъв баровец и казва, че колата ще я купи след като я закара в посочен от него сервиз (при негови хора) да я видят. Отиват в сервиза и баровеца го пита. Нещо кафенце количка ще пийнеш ли? И оня вика .. аре една количка. Докато отива оня до кафето да ги купи, идва майстора дето е човек на баровеца. И вади тоя моя човек 20 лв и му ги слага у джобчето. Оня преглежда колата, и .. "Колата е тип топ " Негов човек бил. Пак ще се измисли някаква врътка. Царе сме на това. Сина на бившия шеф на КАТ беше намерил няква врътка да вкарва лъскави коли като "баничарки" и да не се плаща колкото трябва. Тогава току виж .. Ламбо е оценен на 2-3000 лв И друго искам да кажа. Преди няколко дена даваха по бТВ за пътната полиция в Гърция. Само за няколко месеца са взели книжки на над 500 българи. Така трябва. Тука ползват жокер "обади се на приятел" ама там няма на кой Даваха го някакъв дето мрънкаше как бил искал снимка. Кви снимки кви 5 лв. Така трябва. Като не могат да си изпатят тука, да ги гърбят там. Ама там им свалят и номера Двойния стандарт ще го има винаги в БГ. И поредната случка ще ви кажа. Полицая на Народното Събрание спира един черен мерцедес СН 2222 СН (С депутатски пропуск). И оня излиза и му се репчи. Аз бързам, как ще ме спираш. А до колкото разбрах, той го е спря л защото влезнал в насрещното и за да не се удари челно с моторист (който си е карал в лентата), моториста е паднал, а мерцедеса дори не е спрял. И го спират там и оня се репчи и "уволнява". Ето тука трявба да снимат телевизийте. Защото хората са казали, рибата се вмирисва от към главата. За никой не е тайна че назначенията в полицията(говорим за началниците) са политически. После очаквате простия сержант да се озъби на бай х...й, като бай х...й вади един телфон и за нула време на оня му се стъжни и пише по една седмица.За втори път ти напомням за "бай х...й".Слагай многоточие - ние ще се сетим за кой Бай ти е мисълта. Поздрави kiro_of_the_day

Коментар

Working...
                            X