Гледах снощи по БТВ за лъщавите коли... И тази сутрин също... Какво да ви кажа, бесен съм, ма на кой му пука. За оня депутатин, който гласува законите, паркира на инвалидно място, а безпрепиятствено и без да му мигне окото прецапа половин София на червено и в насрещното - ненаказан, за другия мерцедес, не помня на коя кака пак от там направи безумен завой на централно място - ненаказан, някой си лети с 100 - ненаказан, а и за онова Ламбо паркирано на е**м ти място, издирвали го цяла седмица и не мо’ели да го намерят кой го карал, колата била лизингова и не се знаело името на купувача... Ми той утре ще помели с него някой/и и пак няма маи да се знае кой е... И после като му казаха името и като го показаха по ТВ отишъл да си плати сам глобата, предал се шебека... накривили му шапката с 40 лв глоба, при положение че застраховката му за ден била къде 80 лв както казаха по новините... И защо подяволите е платил 40 лв при положение че:8. (нова - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., отм. - ДВ, бр. 85 от 2004 г.)(4) (Нова - ДВ, бр. 85 от 2004 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Наказва се с глоба 50 лв. водач, който:1. неправилно преминава през пешеходна пътека;2. неправилно преминава покрай спирка на превозни средства за обществен превоз на пътници или покрай спиращ или спрял автобус;3. преминава при сигнал на светофара, който не разрешава преминаването;4. управлява пътно превозно средство, което не е моторно, без необходимите светлоотразителни елементи;5. управлява моторно превозно средство с износени или разкъсани гуми;6. използва мобилен телефон по време на управление на превозното средство, освен при наличие на устройство, позволяващо използването на телефона без участието на ръцете му;7. не изпълнява задължението за използване на предпазен колан или носене на каска;8. неправилно престоява или паркира в зоната на пешеходна пътека, спирка за обществен превоз на пътници или кръстовище;9. престоява или паркира като втори ред в активна лента за движение до спрели моторни превозни средства по посока на движението;10. (нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) превозва деца в нарушение на изискванията на глава втора, раздел ХХV.Какво да ви кажа колеги, бесен съм, и пак нахлува литър кръв в главата... Не ми се пище повече... На мен ако направя някое, само едно от гореописаните нарушения ще е малко, ако само ми скъсат шортите. На Ламбо-дривера даже и ЛК не му погледнаха... колко може да се провери за 18 сек, както е документирано в репортажа, вижда се съвсем ясно... и аде газ да го нема... Ми няма да го знаят кой е, като не са го проверили... ЧИЧКО ПОЛИЦАЙ! НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ НАЙ-НАКРАЯ ДА СИ СЕДНЕШ НА З*****А И ДА РАБОТОШ НА ПРИЦИПА "ВСИЧКИ СМЕ РАВНИ"?!Това е, с последните поправки си направиха закон маи за да си вземат пари, а не да осигурят безопасни и сигурни пътища...Аз имам обаче една идея... Защо не направят глобите на проценти... Примерно, 10% от стойноста на автомобила, с който сте съгрешили. Ще ти отценят колата и айдеееее... моята примерно е 1000лв - 100 лв за преминаване на червено. Доста са ми. Ма колко са за човек, който може да си позволи кола за 500,000 лв?! Ама ако го глобят него за това 50,000 лв, дали ще мине на втори червен? За доходи няма как да стане това, то и сега доста ги пишат на минималната, ма ще е трудно да докажеш, че караш кола за 1000 лв, при положение че всеки знае цената и, дори и децата. Може да се постреснат и да спрат да карат скъпи коли? Нека, така няма да са толкова различни и ако чичко полицай види някой да лети със 100 дига палката и.... глобаааа и точкииии и книжкаааа.... Та това е, повече незнам какво да кажа. А и да го кажа - глас в пустиня. Като в онази стара чалгица навремето: "За милиони няма закони, за кокошка няма прошка.Коковкаря няма как - ще лежи в затвора пак..."
![Very angry](https://www.fiatforum.bg/core/images/smilies/ranting.gif)
![](https://www.fiatforum.bg/core/images/smilies/ranting2.gif)
![Evil or Very Mad](https://www.fiatforum.bg/core/images/smilies/icon_evil.gif)
Коментар