Здравейте, колеги. Тъй като живот и здраве в понеделник ме очаква дълъг път, се обръщам към вас за съвет. Трябва да направя прехода Перник - Добрич и мога да избирам между две автомагистрали: или да мина през Варна или през Бургас. Кой от двата маршрута е за предпочитане от гледна точка на следните критерии, подредени по степен на важност за мен: 1. Сигурност и добра пътна инфраструктура, т.е. по-малко малоумници, по-добър път и по-малка интензивност на движението? 2. Време за пътуване и изминати километри? Моята проверка показва, че разликата в километрите е към 50-60 в полза на маршрута през Варна. Ще ви моля за обективни мнения ( не че винаги не са били такива), защото аз съм нов шофьор ( само 3000км. изминати) и ми е малко притеснено, когато чета всеки ден какво става по пътищата. Времето за пътуване е 05:00 сутринта, докато стигна. Няма да бързам за никъде и търся удобството и комфорта за едно такова пътуване.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Откъде да мина?
Collapse
X
-
Re: Откъде да мина?
dreamfool написа:Здравейте, колеги. Тъй като живот и здраве в понеделник ме очаква дълъг път, се обръщам към вас за съвет. Трябва да направя прехода Перник - Добрич и мога да избирам между две автомагистрали: или да мина през Варна или през Бургас. Кой от двата маршрута е за предпочитане от гледна точка на следните критерии, подредени по степен на важност за мен: 1. Сигурност и добра пътна инфраструктура, т.е. по-малко малоумници, по-добър път и по-малка интензивност на движението? 2. Време за пътуване и изминати километри? Моята проверка показва, че разликата в километрите е към 50-60 в полза на маршрута през Варна. Ще ви моля за обективни мнения ( не че винаги не са били такива), защото аз съм нов шофьор ( само 3000км. изминати) и ми е малко притеснено, когато чета всеки ден какво става по пътищата. Времето за пътуване е 05:00 сутринта, докато стигна. Няма да бързам за никъде и търся удобството и комфорта за едно такова пътуване.Punto SX 1.1 55
Коментар
-
Re: Откъде да мина?
dreamfool написа:Здравейте, колеги. Тъй като живот и здраве в понеделник ме очаква дълъг път, се обръщам към вас за съвет. Трябва да направя прехода Перник - Добрич и мога да избирам между две автомагистрали: или да мина през Варна или през Бургас. Кой от двата маршрута е за предпочитане от гледна точка на следните критерии, подредени по степен на важност за мен: 1. Сигурност и добра пътна инфраструктура, т.е. по-малко малоумници, по-добър път и по-малка интензивност на движението? 2. Време за пътуване и изминати километри? Моята проверка показва, че разликата в километрите е към 50-60 в полза на маршрута през Варна. Ще ви моля за обективни мнения ( не че винаги не са били такива), защото аз съм нов шофьор ( само 3000км. изминати) и ми е малко притеснено, когато чета всеки ден какво става по пътищата. Времето за пътуване е 05:00 сутринта, докато стигна. Няма да бързам за никъде и търся удобството и комфорта за едно такова пътуване.I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Като човек родом от Добрич и аз да кажа. Колегата geo_g е дал правилният маршрут София-Търново-Варна-Добрич, караш по две магистрали, пътят извън магистралите е добър, след Търново почти няма натоварване. Преди две седмици го карах и имаше ремонти по пътя малко пред Севлиево и след това от Търговище до Шумен на места (изрязан асфалт). Преди Варна караш по магистралата, стигаш до летището и там правиш десен да селзеш и наляво към Добрич. Лек път и умната.Lancia Y, 1.2, 60
Коментар
-
абе тука само добричлии се набрахме. миналата събота и неделя си ходих- софия-добри4. пътя е кофти, говорим само за през търново, отдолу няма никакъв сми просто. от софия до варна са 490 км по табели, добрич варна са 51 км. аз лично минах по магистралата след шумен, но защото карах 160. иначе там тва не е магистрала ми картофена нива. понякога минавам през ветрино- няма никой по пътя кара се със 120/ ако го знаеш/ и е 40 км по-късо отколкото през магистралата. ако знаеш този път не е по зле откъм асфалт като цяло, а пестиш доста време и някой друг километърLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
pakumba написа:абе тука само добричлии се набрахме. миналата събота и неделя си ходих- софия-добри4. пътя е кофти, говорим само за през търново, отдолу няма никакъв сми просто. от софия до варна са 490 км по табели, добрич варна са 51 км. аз лично минах по магистралата след шумен, но защото карах 160. иначе там тва не е магистрала ми картофена нива. понякога минавам през ветрино- няма никой по пътя кара се със 120/ ако го знаеш/ и е 40 км по-късо отколкото през магистралата. ако знаеш този път не е по зле откъм асфалт като цяло, а пестиш доста време и някой друг километърLupo - The Monster
Е83 3D
Коментар
-
dreamfool написа:Благодаря за отговорите на всичкиЩе се възползвам от съветите Ви. После ще разказвам как прекарах ваканцията
Punto SX 1.1 55
Коментар
-
pakumba написа:абе тука само добричлии се набрахме.И аз съм от там де.Всички сте за горния път,ама аз уйкенда направих преход от Враца през беклемето, от там до Бургас, Варна и Добрич.Честно, много ми хареса.Допадна ми разнообразието. Северния път е кочина от Севлиево до Варна, с малки изключения.Я сега, колегата да сподели как е минала почивката в този чудесен град Добрич :D :D :D
Типо 1.4i.e. ex againAlfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
Fiat Punto MK2- 1,9 JTD - the city car. ex
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex
Lancia Musa 1.4 16V Aut ex; JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex;
BMW X3 3.0D Aut
Коментар
-
Айде и аз да ви предложа маршрут:София - А1 до края й. После път 66 до Сливен и от там път 6 до Айтос. После През Айтоския проход (проход е силна дума, просто лек път с малко повече завои от обикновено) - Провадия - от там на магистралата към Варна и от Аксаково нагоре към Добрич.Откъм настилка пътя е перфектен в 95% от разстоянието. Леки забележки между Айтос и Дългопол, за сметка на това има много красиви гледки - напр."Чудните скали".Откъм натовареност обаче този маршрут, поне до Карнобат е Но.1 в България. И камикадзета колкото искаш...
Коментар
-
Immortal написа:Айде и аз да ви предложа маршрут:София - А1 до края й. После път 66 до Сливен и от там път 6 до Айтос. После През Айтоския проход (проход е силна дума, просто лек път с малко повече завои от обикновено) - Провадия - от там на магистралата към Варна и от Аксаково нагоре към Добрич.Откъм настилка пътя е перфектен в 95% от разстоянието. Леки забележки между Айтос и Дългопол, за сметка на това има много красиви гледки - напр."Чудните скали".Откъм натовареност обаче този маршрут, поне до Карнобат е Но.1 в България. И камикадзета колкото искаш...
Коментар
-
София - В.Търново и преди Варна се отбиваш за летището, и от там гледаш табелите за Добрич. Това е най - прекия път и що годе най - добрия. Звънкай ако ти остане време, може да пием по бира.Абе много добричлии излязоха, но никой не е писал, че е от там. Срамувате ли се, що ли?FIAT Marea 1.9TD Weekend
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар