Реших да си регистрирам колата в данъчното и ми стана лошо.Карат ме да ходя до застрахователите да ми издадът удостоверение, колко ми оценяват колата и да им платя некви 2%абе тия добре ли са?някой знае ли за какво иде реч?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ходене до данъчни
Collapse
X
-
Току що приятелката на едно аверче ми я оцени на 500лв, познай колко ще им платя на данъчните 10лв. :D А тези 2% са си факт.Тази сутрин 3 разговора имам проведени с отдела им в Русе.Първо отивам и плащам 2%, задължително трябвало да бъде оценена от застрахователна компания или нотариус, така ми казаха...друг е въпроса как братовчед ми отиде с фактурата и плати на сумата записана във фактурата 2% но се набута.Друго си е 10лв друго са 40лв.За документи ти трябва големия (жълтия) талон, след като платиш, попълвате декларацията и готово.П.П. Отначало се бях притеснил, че тези 2% са от сумата, на която е застрахована колата от пълното каско...викам си - тези са луди ако е така, слава богу не е."Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."
ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE
Коментар
-
За целта най-лесно е като се прехвърля колата при нотариус като те питат за колко си я закупил казваш 500 лв. и си готов.В договора за покупко-продажба пише толкова и плащаш на данъчните 10 лв. като я регистрираш в данъчното и ги пускаш по течението с цялата им наглост== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
Защото държавата няма икономика за да има приходи и ги събира с тъпанарски данъци и такси. Скоро ще си плащаме и че дишаме! Иначе, отиваш в застрахователна компания и ти пишат отценка равна на стойността която пише във фактурата за купуване на колата ако е нов внос. Не може да се пише по-ниска стойност от тази във фактурата. В данъчното ще ти искат фактурата, договора, документа за отценка, копие на големия талон и попълнена декларация. Двата процента ги плащаш веднага. А колко ще ти е данъка ще можеш да разбереш след един месец. Съответно и да го платиш. Това е. Ако си купил кола от човек, карана в БГ може и да стане със стойността писана във договора но не съм сигурен. Моя случай беше с кола нов внос. По фактура колата ми е 3500лв. иначе по Шваке от тази година е 8600лв. Отценката ми я писаха на 3500лв. Застрахователите ми взеха такса 10лв. за изготвяне на отценката, която представлява един лист с два реда текст.
Коментар
-
Оценка на автомобила се прави, за да има база върху която да ти начислят 2% данък, а се иска да бъде от застрахователите, защото те ползват "Шваке" и се предполага, че там оценката ще бъде обективна, а не както преди, пред нотариус се вписва оценка 500лв. за кола на стойност 10’000лв. Издаването на такова удостоверение струва между 10лв. и 15лв.
Коментар
-
А сега де. Аз преди вече месец и половина си регистрирах колата в КАТ и след една седмица и в данъчното. В данъчното попълних въпросната декларация и записват колата на мое име. След това отидох на касата с бележката за платените предварително 5лв от данъка и си доплатих остатъка. За моята кола данъка за година с 50-те процента намаление за катализатора е 24лв. Аз бях платил вече 5 и доплатих не помня точно, но към 9лв, защото вече е минала част от тази година и си ми дадоха разписка за платен годишен данък МПС за 2007г. Никой не ми е търсил 2% от стойността на автомобила по фактурата за покупка.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар