Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ходене до данъчни

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ходене до данъчни

Реших да си регистрирам колата в данъчното и ми стана лошо.Карат ме да ходя до застрахователите да ми издадът удостоверение, колко ми оценяват колата и да им платя некви 2%абе тия добре ли са?някой знае ли за какво иде реч?

Ми те хората са ти казали за какво иде реч...2% от данъчната оценка - данък придобиване на МПС

Коментар

Току що приятелката на едно аверче ми я оцени на 500лв, познай колко ще им платя на данъчните 10лв. :D А тези 2% са си факт.Тази сутрин 3 разговора имам проведени с отдела им в Русе.Първо отивам и плащам 2%, задължително трябвало да бъде оценена от застрахователна компания или нотариус, така ми казаха...друг е въпроса как братовчед ми отиде с фактурата и плати на сумата записана във фактурата 2% но се набута.Друго си е 10лв друго са 40лв.За документи ти трябва големия (жълтия) талон, след като платиш, попълвате декларацията и готово.П.П. Отначало се бях притеснил, че тези 2% са от сумата, на която е застрахована колата от пълното каско...викам си - тези са луди ако е така, слава богу не е.
      "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
      Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

За целта най-лесно е като се прехвърля колата при нотариус като те питат за колко си я закупил казваш 500 лв. и си готов.В договора за покупко-продажба пише толкова и плащаш на данъчните 10 лв. като я регистрираш в данъчното и ги пускаш по течението с цялата им наглост
        == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Immortal написа:
          Ми те хората са ти казали за какво иде реч...2% от данъчната оценка - данък придобиване на МПС
          Ами те хубаво са ми казали, ма ме пратиха при застрахователите - а защо те да правят оценка на колата?

Коментар

Ей това е въпрос, на който умниците от Русе ми отговориха "Защото така трябва" .....
            "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
            Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

Защото държавата няма икономика за да има приходи и ги събира с тъпанарски данъци и такси. Скоро ще си плащаме и че дишаме! Иначе, отиваш в застрахователна компания и ти пишат отценка равна на стойността която пише във фактурата за купуване на колата ако е нов внос. Не може да се пише по-ниска стойност от тази във фактурата. В данъчното ще ти искат фактурата, договора, документа за отценка, копие на големия талон и попълнена декларация. Двата процента ги плащаш веднага. А колко ще ти е данъка ще можеш да разбереш след един месец. Съответно и да го платиш. Това е. Ако си купил кола от човек, карана в БГ може и да стане със стойността писана във договора но не съм сигурен. Моя случай беше с кола нов внос. По фактура колата ми е 3500лв. иначе по Шваке от тази година е 8600лв. Отценката ми я писаха на 3500лв. Застрахователите ми взеха такса 10лв. за изготвяне на отценката, която представлява един лист с два реда текст.
              KIA Cerato 1.5 16V CRDI '05
              Land Rover Discovery 2.5TD '94
              EX: Fiat Marea SW ELX 1.6 16V '99
              EX: Opel Astra F Caravan 1.4 '91
              EX: Fiat Regata 1.7D '84

Коментар

Оценка на автомобила се прави, за да има база върху която да ти начислят 2% данък, а се иска да бъде от застрахователите, защото те ползват "Шваке" и се предполага, че там оценката ще бъде обективна, а не както преди, пред нотариус се вписва оценка 500лв. за кола на стойност 10’000лв. Издаването на такова удостоверение струва между 10лв. и 15лв.

Коментар

А сега де. Аз преди вече месец и половина си регистрирах колата в КАТ и след една седмица и в данъчното. В данъчното попълних въпросната декларация и записват колата на мое име. След това отидох на касата с бележката за платените предварително 5лв от данъка и си доплатих остатъка. За моята кола данъка за година с 50-те процента намаление за катализатора е 24лв. Аз бях платил вече 5 и доплатих не помня точно, но към 9лв, защото вече е минала част от тази година и си ми дадоха разписка за платен годишен данък МПС за 2007г. Никой не ми е търсил 2% от стойността на автомобила по фактурата за покупка.
                  Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                  Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

Working...
                  X