Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ВАЖНО!!! Обръщате ли внимание на етикета на стоките?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Как да не се знае какви са последствията ???Нали преди да се одобри всяко едно тези вещества е тествано и е доказано че е безвредно. Ако вярвахме на всички слухове и догадки кое е вредно и кое не е то трябваше гладни да стоим Понеже не ми се търси за други примери ще ти покажа опровержение на един от примерите които си дал. Понеже някой умник е чул че тиганите на Тефал се покриват с тефлон а той е много вреден (този факт го чул в автобуса докато отивал на пазар) веднага решил че щом тези тигани все още се произвеждат значи Тефал са платили на някого!!! Първо името тефлон няма нищо общо с Тефал. Тефлон е запазена марка на химическия концерн Дюпонт. Второ тефлона е обсолютно безвреден. Ето малко инфо по въпроса:
    Код:
    DuPont understands that you might have read something or heard from someone about the safety of Teflon® especially as a non-stick coating in cookware. We created this site to provide answers to possible questions you might now have about the safety of Teflon® non-stick coatings. As you read through this site, please bear in mind the following: The U.S. Environmental Protection Agency (EPA) "does not believe there is any reason for consumers to stop using any consumer or industrial related products" which are sold under the Teflon® brand. The U.S. Food and Drug Administration (FDA) has found Teflon® non-stick coatings acceptable for conventional kitchen use.
    http://www.teflon.com/Teflon/teflonissafe/index.htmlПодобно е положението и с другите неща - слухове винаги ще има.______________________________________________ __Постовете по темата изобщо не са офтопик ...Откъде ти хрумна мисълта че ще те банна ????

Коментар

E150 Plain caramel тъмно кафяв; HACSG* препоръчва да се избягва. използва се в сосове, бира, уиски, бисквити, маринатиЕ тия щом кока-колата, уискито и бирата ми спряха, то все едно съм си умрял. По-добре да си ги пия и да си умра щастливо.Щото скоро казаха, че и от препеченото месо се хващало рак.Що не си .....офф Браво на Илкор за Тефал и тефлона - крайно време е да се внесе яснотапо въпроса - имам такъв магазин и ми писна от неосведомени хора.Да не говорим, че Тефал нито са най-хубавите нито са евтини.
      Ex Fiat 126P
      Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
      Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
      Alfa Romeo 147 1.6 TS
      Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Споко си пий бирата Знаеш ли коя е тази организация която ти препоръчва да не пиеш бира ?Какво се крие зад HACSG ?Съкращениео означава The Hyperactive Children’s Support Group (Британската асоциация на хиперактивните деца). Не мисля че нито сме хиперактивни, нито сме деца http://www.hacsg.org.uk/Като гледам шефката на тези бая е прекалила с употребата на спорни вещества Сори за резките думи но постове с такова съдържание се разпространяват по много форуми под заплахата "ако не постнеш този текст в 20 форума ще ти се случи еди какво си". Тук случаят явно не е такъв но да се приказва така едностранно неща за които не се знае със сигурност нищо ... то е все едно да твърдиш че на Марс има живот само дето ние още не сме го разбрали

Коментар

Първо: на етикети не ВЯРВАМ просто е една НЕистина.Второ:лично аз доброволно ( в пълно съзнание ) започнах работа на такова място , че ум да ти зайде . Работата ми е с половината Менделеева таблица и 7 благородни метала които както знаете НЕ СЕ РАЗГРАЖДАТ в организма. От друга страна ми СМЪРДИ ЛУКОИЛ , така ,че атаката е от всякаде.
          BRAVA 1.4 12V газ

Коментар

ilkor написа:
            Ако бяха опасни тези вещества това ще се да се знае със сигурност. За всички може да има съмнения но докато не се докаже че вредят тяхното ползване ще е разрешено.
            Обръщаш нещата с краката нагоре колега - правилното поведение в случая е: "За всичко трябва да има съмнения и докато не се докаже че е безвредно, тяхното ползване ще е забранено."Лошото е, че законодателството (в ЕС също) често действа както ти си написал.
            Fiat Ritmo 105TC
            1600cc 105к.с.

Коментар

отностно заглавието "Обръщате ли внимание на етикетите на стоките?" (т.е. по темата) - да, на някои стоки. Не обичам да карам пил, дори и само пръста да съм си топнал в алкохол и да го оближа и след това не сядам зад волана, всеки си има принципи (не питайте за бирата, защото бира не пия по принцип). Та от няколко години насам ми прави впечатление че почти във всяко сладко десертче на етикета пише "...., алкохол, ....". Първия път ядох едно много вкусно, ама някакъв странен вкус имаше хем познат хем не мога да го определя какъв е и си викам кой знае какво са му сложили. Малко по-късно прочетох какво пише на опаковката и си пишеше алкохол и ми стана ясно какъв е вкуса на десертчето. От тогава насам винаги чета тези етикети. Наскоро даже като пътувахме за Румъния и от бензиностанцията с жената накупихме кроасани и някакви други шоколадови десерти - нямаше много време да гледам етикетите, но си викам че поне има кроасани ако десертите са алкохолни. По-късно през деня като тръгнах да ям единия кроасан се зачетох в етикета ей така профилактично и на него също пишеше алкохол (другите сладки вкусотии също всички бяха алкохолни) и ядох само солените неща
              Audi 1.8S златен талон

Коментар

Working...
              X