...темата е за всички, които ще ходят на море, а и не само......хора, пазете се от слънцето, мажете се с каквито там мазила, кремове, гелове, лосиони и прочее има, защото аз пострадах сериозно и не пожелавам на никого това, което се случи на мен.......преди около две седмици ходихме за около четири дни на автопоход с жена ми, обиколихме цялото южно черноморие и общо взето почти цялото време го прекарахме в разходки.....пекли сме се два дни - петък сутринта от към 9.30 до към 1 часа и събота горе-долу в същият дипазанон........някой от вас ме виждаха след това, но искам всички да предупредя, че слънцето е жестоко. Ходил съм почти всяко лято на море, изгарял съм здраво, даже много хора са ми завиждали, че буквално за два дни ставам черен с перфектен тен, без да почервенявам, беля и прочее..........този път обаче пострадах сериозно, оказа се че изгарянията ми на места са втора степен, имам белези, които ще останат цял живот.....най-тежко е положението ми на краката до глезените и на раменете над лакътя и встрани към гърдите...........а да не ви казвам как няколко нощи не можах да спя и как ходих една седмица на работа облечен в стил "Манго на море".....потник и шорти...не можех да сложа нищо върху себе си...по цялото тяло имам към 10 разранени участъци, наподобяващи язвички....а някой от тях са буквално рани.....Разказвам ви всичко това с цел да ви предупредя колко опасно може да е слънцето.....жена ми до мен се маза с някакви кремове 8 фактор, не знам какво си, а аз никога в живота си не съм ползвал подобни.......сега обаче, от както разбрах че ще имам белези за цял живот, съжалявам много, че не съм ги използвал......Пазете се, мажете и децата си здраво, за да не спите като мен на закачалката.....
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Към всички, които ще ходят на море....
Collapse
X
-
Явор МитевЕтикети: –
-
Знам какво ти е колега Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 Имам позната която така беше изгоряла ,че чак плачеше от болка!Беше станала на мехури ама такова нещо не бях виждал и после това стана като рани!Не знаеше къде се намира момичето от болка,което е разбираемо!Брат ми също преживя тоя ужас и както ти описваш с потници и къси гащи, направо като ги видях ми се доплака!Думите му бяха"Братле пази се от такова нещо защото, ........Ние също мислим да ходим на море към края на август ама мацката се грижи за мазилата!Тя е малко по беличка а аз по тъмен, понеже почивните дни съм изложен на слънчеви лъчи.......все едно вече съм ходил на море!Малко се притеснявам за момата ама ще я пазя да не стане кофти случай и да се чудя какво да правим,защото бързо и се отразяват лъчите!Скорошно възстановяване и наистина се пазете от слънцето!now. BMW E39 523i '98 170hp
ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp
-
Re: Към всички, които ще ходят на море....
Авео написа:...Разказвам ви всичко това с цел да ви предупредя колко опасно може да е слънцето.....жена ми до мен се маза с някакви кремове 8 фактор, не знам какво си, а аз никога в живота си не съм ползвал подобни.......сега обаче, от както разбрах че ще имам белези за цял живот, съжалявам много, че не съм ги използвал......Пазете се, мажете и децата си здраво, за да не спите като мен на закачалката.....VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Това е по-добре като дете да ти се случи за да си знаеш, че трябва поне малко да се намажеш! Поне тогава има малко контрол и не се изгаря толкова много, въпреки че пак не е малко! Аз като си припомням какво ми е било, за щастие без последствия си се мажа стриктно!Пожелания за бързо оправяне!
||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
Явно наистина е взело да става страшно слънцето, защото тази година на една риба за няколко часа ми изгоряха и то много яко, ръцете - от пръстите до лактите - където обикновено човек е събрал бано и сигурно тен. Да не говорим че никога в живота си не бях изгарял, но преди някоко години ми се случи за пръв път. Е да, всепо затворен начин на живот водя - от офиса или къщи на климатик, в колата и обратно, но определено нещо става.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Лично аз не вярвам, че слънцето се различава оссобено от това преди 10на години... Някак си ми звучи, като баба ми, за която всяко лято е "...лелеее, досега е нямало такива жеги...", а всяка зима - "...досега е нямало такива студове..."Хм, освен масла има и чадъри, ползвайте и тях
Ако са такива до 15 кинта мятайте по една хавлия отгоре им, щото се изгаря и под тях.На мен винаги ми се присмиваха, че ходех на плаж с две хавлии, една на която лежа и една с която се завивам...Внимавайте и като ходите боси, че съм патил, ужасно е ...
Коментар
-
Аз понеже не ги разбирам тия мазила, и затова ги купува приятелката ми. И тя много изгар. Като я питах, тя каза че е купила някакво с фактор 18. И пак съм църенМани мани ... Това слънце нещо првъртя. То като цяло природата превъртя ама това слънце направо. Печеш се и в един момент почваш да усещаш как кожата ти гори все едно си в печка. Аз затова ходех сутрин рано на плаж до към 10-мкс 11 и следобяд след 4:30 ... Пак се печеш, не е хладно, но поне няма такива поражения по кожата. Е пак изгорях, ама защото се правих на жабче. Единия ден зор у водата през 10 мин и то там нали най се изгаря и .. познайте как спах после
Коментар
-
а ние дето сме от Варна(по морето)... все се чудим дали да отидем на плаж и обикновенно ходим на бира на плажа.Слънцето наистина е станало доста опасно, но ние понеже имаме роднини и много приятели от София, всяка година гледаме едно и също....плаж от 09 до 17.....на втория ден яки изгаряния, и така докато се върнат обратно. Абсолютно всички го правят този номер. Ние лично ходим само от 09-11 и от 17 до когато може...Между 11 и 16 винаги е било опасно и ше става още по-опасно., Също е много опасно да не се върти човек, а цял ден само от едната страна.Така че опичайте си акълите като тръгвате по морето, слънцето не прощава, дори и да не сте на морето.п.п.Да се похвалим вчера си направихме и 3-тия плаж за тази година, ама има време
СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
kiro_of_the_day Сланцето е станало доста опасно, а преди не беше такова.До преди 4-5 години никога не съм ползвал защитни кремове, но сега без тях не може.Хем съм или във водата или под чадъра или на капанчето на по бира... CoolExecuter Мнение Пуснато на: Съб Юли 07, 2007 7:57 pm Заглавие:Това е по-добре като дете да ти се случи за да си знаеш, че трябва поне малко да се намажеш! Поне тогава има малко контрол и не се изгаря толкова много, въпреки че пак не е малко! Аз като си припомням какво ми е било, за щастие без последствия си се мажа стриктно! SmileПожелания за бързо оправяне!Не знам дали е станало по-силно, аз лично се съмнявам.Искам да кажа, че дядо ми, който беше леководолаз и изобщо лятото все беше на морето, печене яко, почина за съжаление познайте от какво - рак на кожата.Така че и тогава не е било безопасно.Няма изгаряне без последствия за съжаление.Последствията се появяват по-късно. Все пак колкото повече си изгарял - по зле.Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
На Слънцето нищо си му няма.Променя се атмосферата на Земята, и то към по-лошо. А бедата е, че не само атмосферата се променя... Топят се ледовете в арктическите (и антарктическите) области, и само гледайте кво става...По прогнози от шейсетте години - към 2030 ще е пикът на климатичните промени...Добре че тогава вече ще сме старциМислете му по-младите...
Коментар
-
Immortal написа:На Слънцето нищо си му няма.Променя се атмосферата на Земята, и то към по-лошо. А бедата е, че не само атмосферата се променя... Топят се ледовете в арктическите (и антарктическите) области, и само гледайте кво става...По прогнози от шейсетте години - към 2030 ще е пикът на климатичните промени...Добре че тогава вече ще сме старциМислете му по-младите...
Коментар
-
Аз пък съм слушал мнения,че това са нормални промени в климата. Имало ги е и преди, ще ги има, и за напред.Чел съм , че това е малко измислена работа , за да могат доста учени да си вадят хляба.Едно изригване на вулкан отделяло толкова въглероден двуокис в атмосферата,колкото не може цялата индустрия на земята да отдели за цяла година.За изгарянията на плажа, обаче съм съгласен. Аз имам опит от преди 10 години някъде, така, че сега внимавам.На плаж само по прохладно, или ако се наложи по жегата, плажа го изкарвам в заведението. Който иска да се пържи, аз съм по-добре на биричка.Типо 1.4i.e. ex againAlfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
Fiat Punto MK2- 1,9 JTD - the city car. ex
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex
Lancia Musa 1.4 16V Aut ex; JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex;
BMW X3 3.0D Aut
Коментар
-
И аз поизгорях, но не сериозно, а целия се беля!Бях на Зелениада събота и неделя, естествено ПРОhttp://www.zazemiata.org/youthadvent....php?lang=bgИ малко инфо, щото още съм под афект :D 130 участнициОколо 50 ПРО, което значи че минават цялото трасе, включително Downhill частта.При мъжете най-бързия е за около 2,5 часа, много не финишираха, 2-ма англичани в рани от колелото, след падане извън пътя, много загубени в местността.Наградата в ПРО при жените я спечели гаджето на един от нашата компания, с които бяхме по трасето нагоре и надолу. Голямата награда от томболата, пътуване до Англия я спечели другия ми приятел
Страшно си изкарах! Обаче малко сянка имаше, и доста от хората за Трекинг изгоряха, станаха като индианци, имаше един участък, точно под върха, около 2 км само на слънце. После и на скалното катерене, естествено на слънце..спаси ме крем Здраве, като почне да ме боли се мажа. Трасето не беше трудно, 3-та степен. Едната ръка си я мазах с тоя крем и стана черна накрая, другата не, щото не ме болеше, сега ме боли малко, а и е червена. Така че за опита, тоя крем върши работа :D
Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар