Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тема за чат (бивша "Спам тема")

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

emzo написа:
    Седя и си размишлявам.Едно отиване и връщане до морето - 500км.Със семейния цитрон 7/100 газ при 90-100км/ч и няма климатик:7*5*1.14=40лв.Със Стельо, с климатик и 90-100км/ч - макс 4.4-4.5/1004.5*5*2.14 = 48лв.За къв ч*п ми е бензиновo/газифицирана кола
    На газ има смисъл да се кара,когато цената му е не повече от 70-80 стотинки.
    Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
    Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
    Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

emzo написа:
      Седя и си размишлявам.Едно отиване и връщане до морето - 500км.Със семейния цитрон 7/100 газ при 90-100км/ч и няма климатик:7*5*1.14=40лв.Със Стельо, с климатик и 90-100км/ч - макс 4.4-4.5/1004.5*5*2.14 = 48лв.За къв ч*п ми е бензиновo/газифицирана кола
      така сметката изглежда добре но би ли я повторил но за тия които карат с боксьорси обувки с оловна подметка и оборотомера не пада под 3000об освен по кръстовищата а по магистралата закрепят на 5500-6000об и си карат така а да не забравим и климатика се включва на пролет и се изключва на есен да видим как ще излезе калкулацията
      ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
      ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

Ами аз ти гарантирам, че ако излезем на магистрала и караме с 160км/ч (ако ни спрат само глоба да има, да не ни вземат книжките ) положението за печката е още по-добро.А колкото повече вдигаме скоростта, предимството на дизела се увеличава
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

смисъл..... мощност цена на км комфорт стабилност би ли пояснил та да ми стане ясно и на мен
          ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
          ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

emzo написа:
            Ами аз ти гарантирам, че ако излезем на магистрала и караме с 160км/ч (ако ни спрат само глоба да има, да не ни вземат книжките ) положението за печката е още по-добро.А колкото повече вдигаме скоростта, предимството на дизела се увеличава
            Подкрепям. Отскоро карам лични дизелови автомобили...Ами не се връщам повече на бензино-газ. Усетих и загуба на всякакъв интерес, ако колата не мърка с дизелово моторче под капака...
            A17DTС/S
            Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Мощност е ясно, комфорта е субективно понятие, стабилността - също.Цена на км., колкото по-висока е скоростта дизела има предимство.Ако пък сравняваме с бензин, там той губи и в ниски и във високи скорости.
              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Ади пак темата стана трактор срещу болид.

Коментар

Спам тема бе, тука можело
                  F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Може, може!

Коментар

Трактор,трактор ама ореш без пари,нали? И аз съм карал газифициран Типчо 2,0,сега с Марчето 2,4 ЖТД се родих.
                      I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

колега би ли споделил с незнаещите като мен какъв разход получаваш като и скочиш на ушите градско или на магистрала с 150-170 моля
                        ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
                        ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

eh4ev07 написа:
                          смисъл..... мощност цена на км комфорт стабилност би ли пояснил та да ми стане ясно и на мен
                          Извинявай, че се намърдах в разговора, но ти си описал всичко, което би ти дал и Емо, като предимства плюс още нещица. Първата ми кола с клима беше бензинова - е нямаше такова "спиране" на колата, като го пусках. На това майната му, но с Бравата от ден на ден се учудвам как може да изкара мощност тогава, когато ми е най-необходима. При изпреварване си кютам на 5-та и когато се налага натискам педалчето и отивам в друго измерение ( шегичка, ама, като куршумче ме изстрелва) :D . Мудния и тромав дизел отдавна е в небитието.
                          A17DTС/S

Коментар

avvasilev написа:
                            Трактор,трактор ама ореш без пари,нали? И аз съм карал газифициран Типчо 2,0,сега с Марчето 2,4 ЖТД се родих.
                            Ами по мои практически наблюдения сравнявам моето типо 1.6 туинкам 90 с брава тиди100. Значи и трябва да кажа, че разхода е еднакъв при еднакви скорости. Говорим при 90-100 извън града - към 6.5л/100 км.

Коментар

Аз най отговорно заявявам:Сега лятото имам смесен разход около 5,5 - 5,7 л/ 100 км. ( 50/50 градско/извънградско). Зимата приоритетно шофирам в града на къси дистанции. Около 6-7 литра/100 км. ми е градското тогава.
                              A17DTС/S

Коментар

eh4ev07 написа:
                                колега би ли споделил с незнаещите като мен какъв разход получаваш като и скочиш на ушите градско или на магистрала с 150-170 моля
                                8,8/100 с климатик постоянно пуснат, градско в СТЗ, като съм карал с изключен АСР, като за 1 седмица грайфера на гумите ми намаля драстично Дай да карам 1.6, не говорим за 1.8 или 2.0 и под 15 бензин няма да падне (в условията описани по-горе), ГАРАНТИРАМ !п.с. само дето с климатик хептем няма да може да върви p.s.s. http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=707993#707993
                                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Working...
                                X