Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Отново шапки долу за Hit-ko, Thank you Христо!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Отново шапки долу за Hit-ko, Thank you Христо!

Отново едно голямо благодарско към Христо- вчера отивам на компютърна диагностика, защото имах някакви присантимани , че колата ми харчи доста бензин ( въпреки че карам на газ ).Как го останових ли ? За една седмица 10 килца бензин се стопиха като кактознаете само паля на бензин и след 20 градуса на антифриза хоп на газ - в топлото време това са 2-3 минути на бензин и съм минал не повече от 30 км на бензин.Казвам си я да ида до моя приятел Дени с компа да видим какво става. Закачихме кабелите и аууууу грешка ламбда - като пуснахме live data и какво да видим сондата си седи само на 700 миливолта - права линия на диаграмата.Много странно е че на газ синусоидата се появава ( още не мога да разбера аджеба газовия комп дали взима инфо от ламбдата или не) но на бенц показателите от газ-анализата бяха отчайващи.Последва един притен разговор с Христо по телефона и днес по куриера си получих чисто новичката ламбда сонда срещу 117 лева с включени транспортни разходи.Още веднъж : Мерси Христо - ако повече хора са така отзивчиви като тебе жиотя у БГ-ту щеше да е песен.П.С.Идвам ли до Сливен ще отскоча до Ямбол да пием по едно малко !
    Driving Marea Weekend 1.8 16 V on LPG

като включиш на газ сигурно сте видяли сигнала от емулаторамакар че пак е странноако сондата не бачка, газовия инжекцион от къде е гледал каква смес и трябва на колата
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

sev написа:
      като включиш на газ сигурно сте видяли сигнала от емулаторамакар че пак е странноако сондата не бачка, газовия инжекцион от къде е гледал каква смес и трябва на колата
      Колега септември миналата година когато слагаха газовия инжекцион сондата си беше ок, последните 3-4 месеца явно се е скапала.Утре ще ходя да я сменя и ще видим какви показания ще излязат и пак ще пиша.Мисля си обаче че сондата не играе никаква роля при работа на газ. Доколкото вчера видях само единия кабел на ламбдата е свързан към газовия комп.

Коментар

няма как да не играе :D сега като ти падне разхода с още 1/100 с новата сонда, ще говорим пак :D единия кабел е точно този с показаниятавлиза в компа на газта и там се четат показаниятаи компа си наглася сместаоттам излиза друг кабел и лъже компа на самата кола, че сместа си е екстра и колата работи на бензинпоне е логично да е така

Коментар

sev написа:
          няма как да не играе :D сега като ти падне разхода с още 1/100 с новата сонда, ще говорим пак :D единия кабел е точно този с показаниятавлиза в компа на газта и там се четат показаниятаи компа си наглася сместаоттам излиза друг кабел и лъже компа на самата кола, че сместа си е екстра и колата работи на бензинпоне е логично да е така
          Колега, току що говорих с Ивайло от Фобос и ми каза, че влия и още как - ако сондата е прецакана бензиновия комп започва да работи в авариен режим и газовия получава точно тези данни от него и съответно и разхода и на двете горива отива на кино -а за разхода си мисля, че разликата ще е с около 2- 3 литра надолу и на газ и на бензин.Както съм писал и преди на бензин а и на газ на извънградско при нормално каране без да се увличам до 120-130 в момента съм с разход около 10,5-11 което е с около 2,5 литра - 3 повече от дадените от производителя.Така че след смяната утре ще докладвам как е положението.

Коментар

казах ти азоще преди си мислех че разхода ти е висок, ама ти беше доволен и реших да не се меся :D

Коментар

Извинявам се за офф-а в темата на колегата, ама понеже питането ми е за същия човек. Къде се намира в Ямбол сервизът на hit-ko, понеже често минавам оттам, а след месец-два ще ми се наложи да сменям дискове и накладки на Мареата?
              Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Виж този сайт

sugarboy написа:
                Извинявам се за офф-а в темата на колегата, ама понеже питането ми е за същия човек. Къде се намира в Ямбол сервизът на hit-ko, понеже често минавам оттам, а след месец-два ще ми се наложи да сменям дискове и накладки на Мареата?
                Съжалявам, че се отзовавам толкова късно на въпроса ти, но сега се прибирам от риба - ходих до Пасарел и закачих и някой и друг костур и клендак.Колега виж сайта на Христо там има и адрес и картаУспехwww.axm-auto.com

Коментар

Много ти благодаря, колега! Аз затова попитах в твойта тема, защото не е чак толкова належащо от днес за утре, но много хубави неща чета за hit-ko, а и като минавам и без това оттам. Поздрави и още веднъж благодаря!
                  Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

И от мен големи благодарности към Христо и сервиза му. След два месеца мъки и сваляне на глави и т.н. се оказа че в комплекта кобилици и вал, който пак закупих от тях чрез магазина в Бургас някои кобилици не бивали и са държали клапаните винаги отворени. За собствениците на 1.4 - не си купувайте вал и кобилици марка АЕ. Аз затова настоявах за Mahle ама като нямаше склоних и на тоя и брах доста ядове. Спирачките не ги бяха погледнали хем им казах няколко пъти ама както и да е там мога да се справя и сам.
                    Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Само аз ли съм разочарован от Христо? На мобилния му звънях, на лични му писах, заявка на сайта му дадох - внимание - нулево. А и частите на сайта му нямат нищо общо, с тези на моята кола (става въпрос за 1,6 двувалката).

Коментар

Мда,Христо е пич,защото на няколко пъти ме е снабдявал с черкуляци.PROST,Hit-ko!

Коментар

Working...
                        X