В крайна сметка не съм попитал чистачката, а човека на гишето за "Наказателна дейност", там където се връчват НП и си взимаш талона.Глобите се внасят по сметка на НАП предполагам (не знам на кой е сметката написана в НП). Щом може да се следи дали ти се внасят осигуровките и да се знае какво дължиш за осигуровки значи може да се направи така, че да се знае и какво дължиш за нарушенията си и да ти ги вземат доброзорно ако не си ги платиш след като те поканят официално.Като ми писаха последният акт след като полицаят видя, че всички документи ми са изрядни мълча сигурно една минута в очакване да му кажа "Какво ще правим сега". Накрая не се здържа и попита той, а аз му отговорих "Ще пишем" и писа на студа - първо ми каза да си взем по колите на топло и като напише ще ме викне, но аз реших че на студено ще му е по-добре.Глобиха ме 30лв. и 6 точки за това че съм изпреварил на прав участък около 1км, напълно празен, но с непрекъсната линия, а за това, че съм избегнал и аз не знам как преди 5-6 часа сериозен удар във влекач с полуремарке, който най-нагло тръгна да изпреварва колона от автомобили между два завоя без никаква видимост и в крайна сметка като му изкочи отсреща някой се подхлъзна от спирачките и застана напречно на пътя между мен и колата отсреща как съм спрял не знам, всичко ти минава като на забавен кадър, сякаш времето е спряло.Всичкото това му го разправям на полицая и той си наведе още повече главата над акта, който пишеше и ми каза защо не ни се обади да го глобим - толкова смешно ми стана.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
"Заблудата КАТ"
Collapse
X
-
Ето Ви един случай, в който полицията е помогнала:http://www.2tpower.com/forum/viewtopic.php?t=4153
Коментар
-
Колега The_Wicker_Man, започвам да си мисля че си КАТ-аджия или имаш нещо общо с тях! Кой според теб поставя камерите ако не КАТ? Да не са те а са фирми подизпълнителки, които го правят защото КАТ им го дава като задачка! Как да престанем с агресията като има толко много абсурди в тази държава? Някой наскоро я беше нарекъл Абсурдистан!А по времето на Т. Живков не е имало толко жертви защото:1. Ако има жертва - за пред народа няма жертва (тая дупка не е дупка). С две думи - информационно затъмнение2. Дупки по пътищата - нещо напълно непознато3. Искаш кола - чакаш 10-15 години и взимаш. Баща ми си купи кола в края на 88-а, а си е внесъл заявката (или както се казваше там) 12 години по-рано4. КАТ си вършеха работатаОтделно - покажи ми кой КАТ-аджия взима 300 лв, и ако заплатата не му стига аз ли съм му виновен? Може би да? Може би му е виновна моята агресия?Случка от преди две години - еднопосочен път с лек завой, изпреварвам в лява лента и онзи идиот реши да мине и той в лява без да се огледа .. аз директно излизам с двете гуми в банкета, подавам газ (спирачките директно ще ме пребият - предполагам ви е ясно) и изпреварвам идиота и в този момент - слънчоглед. Слизам и най-кротко ги питам защо спират мен - отговор - заради превишената скорост - в този момент не издържах и започнах яко да ги псувам в очите и им обясних че не ме интересува какво ще пишат - директно ще се видим в съда! Питам ги не виждат ли че съм предотвратил ПТП - отговор - не. Явно чак тогава се усетиха и ми казаха да се успокоя и да си ходя.Е тук колега The_Wicker_Man как трябваше да постъпя - да изчакам смирено да ми пишат акт и да подложа и другата буза както е написано в една известна книга или да постъпя както постъпих?Срещал съм читави КАТ-аджии, но са под 1% и на тях им свалям шапка, но за съжаление мършата е 99%ПСИди на гише информация и попитай да чуеш отговора. Или може би трябва да тръгна от институция на институция от град на град да питам - е няма да стане!А щом КАТ ми е наложил глобата, КАТ трябва да ми каже къде да я платя!Fiat Brava 1,6 16v '96, Fobos
Коментар
-
Аз ще Ви кажа само едно - на всеки 400-500 полицая има само по 1 който не взима подкупи и това е или защото е нов и още го е страх, или защото е прекалено глупав... Те взимат по 300-500 лв заплати - как да не взимат подкупи, сами си правят заплатите на 1000-1500 лв... но ако взима 1000-1500 лв заплата 90% от тях ще спрат да взимат подкупи, защото просто няма да имат нужда ... а друго нещо е, че ако имат и камери в колите може да взимат и процент от нарушиетлите (защото ако нямат камери ще злоупотребяват ...) - според мен 1000 лв + камери и процент ще решат 50+ % от проблемите по пътищата ни ... + това всеки ще иска да е полицай ако има някакви привилегии за тях (не говорим за привилегиите до този момент) - е кажете ми ако взимате 1000 лв чисто + 5 % от глобите които сте наложили и имате на запис нарушението - няма ли да искате да станете катаджия ? тези 5% да кажем че на ден ще правите 50 лв глоби - 20 дни в месеца, това са 1000 лв, 5% от 1000 лв всички знаем, че са 50 лв ... ок, де за 5% няма голям смисъл, но и 50 лв не са малко... + това 50 лв е ЕДНА глоба за средно леко нарушение ... да не говорим ако тряснат 5-6 глоби по 20 лв и 2-3 по 50 лв за един ден - ще печелят повече, от колкото ако взимат подкупи ... те това ни трябва за пътищата ...
Коментар
-
Аз едно нещо не мога да разбера, защо си мислите, че вдигането на заплатите ще промени нещо, в смисъл, защо сте толкова сигурни, че това е причината за сегашното дередже Представете си как един полицай сега взима 500лв. заплата и с почерпки си докарва още 500лв. - общо 1000лв. Айде сега си представете, че вече научен да си докарва допълнителни доходи около 500лв. и със заплата 1500лв., ще си докарва 2000лв. Кой ще откаже допълнителен доход, колкото и висока заплата да има
Коментар
-
Да не говорим, че 500 лв на месец определено не е сумата която си докарват на ден. тази сума е по-близка до дневната надница.А относно процент от глобите да ходи в КАТ - това само ще ги стимулира да пишат повече и по-големи глоби без значение дали си виновен или не.В техническия университет преди 10-на години за явяване на изпит имаше два начина - индивидуален протокол (платен) и общ (безплатен).В залите ни разделяха - от ляво с индивидуален - от дясно - с общ. Процента на взелите изпита от колегите с общ протокол - 10%, а процента на взелите изпита от колегите с индивидуален протокол - 90%. Само да спомена, че процент от цената на протокола беше за преподавателя!Ако това се въведе в КАТ - ха познайте какво ще стане!Там може би в университета виновни са били студентите за показаните резултати? Факт беше, че които имаше пари взимаше платен протокол дори да имаше право на безплатен!Fiat Brava 1,6 16v '96, Fobos
Коментар
-
kkp написа:Колега The_Wicker_Man, започвам да си мисля че си КАТ-аджия или имаш нещо общо с тях! Кой според теб поставя камерите ако не КАТ? Да не са те а са фирми подизпълнителки, които го правят защото КАТ им го дава като задачка! Как да престанем с агресията като има толко много абсурди в тази държава? Някой наскоро я беше нарекъл Абсурдистан!А по времето на Т. Живков не е имало толко жертви защото:1. Ако има жертва - за пред народа няма жертва (тая дупка не е дупка). С две думи - информационно затъмнение2. Дупки по пътищата - нещо напълно непознато3. Искаш кола - чакаш 10-15 години и взимаш. Баща ми си купи кола в края на 88-а, а си е внесъл заявката (или както се казваше там) 12 години по-рано4. КАТ си вършеха работатаОтделно - покажи ми кой КАТ-аджия взима 300 лв, и ако заплатата не му стига аз ли съм му виновен? Може би да? Може би му е виновна моята агресия?Случка от преди две години - еднопосочен път с лек завой, изпреварвам в лява лента и онзи идиот реши да мине и той в лява без да се огледа .. аз директно излизам с двете гуми в банкета, подавам газ (спирачките директно ще ме пребият - предполагам ви е ясно) и изпреварвам идиота и в този момент - слънчоглед. Слизам и най-кротко ги питам защо спират мен - отговор - заради превишената скорост - в този момент не издържах и започнах яко да ги псувам в очите и им обясних че не ме интересува какво ще пишат - директно ще се видим в съда! Питам ги не виждат ли че съм предотвратил ПТП - отговор - не. Явно чак тогава се усетиха и ми казаха да се успокоя и да си ходя.Е тук колега The_Wicker_Man как трябваше да постъпя - да изчакам смирено да ми пишат акт и да подложа и другата буза както е написано в една известна книга или да постъпя както постъпих?Срещал съм читави КАТ-аджии, но са под 1% и на тях им свалям шапка, но за съжаление мършата е 99%ПСИди на гише информация и попитай да чуеш отговора. Или може би трябва да тръгна от институция на институция от град на град да питам - е няма да стане!А щом КАТ ми е наложил глобата, КАТ трябва да ми каже къде да я платя!
Коментар
-
The_Wicker_Man "Виновна е демокрацията. Защото криворазбраната демокрация доведе тази анархия. Защо по времето на Т. Живков нямаше толкоз жерви? Защо нямаше толкоз фиркани водачи." "За мен проблема е един. За да тръгне тази държава нагоре, трябва да се увеличат заплатите. Да се увеличат заплатите на Съдий, Администрация, Полицаи и т.н. Хора от които зависи пряко управлението на държавата.""И КАТ му е виновен на оня колега дето казва че не е длъжен да гледа дупките по пътя. Ами колега, ако е дете ? Легнало да си играе. И него ли не си длъжен да го видиш ? ДЛЪЖЕН СИ. Аз защо не целя дупки. Старая се да ги избягвам. Но то не може да караш с толкова колкото пише на табелата като ограничение, да говориш по телефон, да си говориш с гаджето и да гледаш по пътя дупките. А .. и КАТ ли "постави" дупките ?"................................................ .................................................. .................................................. .................................................. ...........................Много просто - първо нямаше толкова коли. Второ - всичко се покриваше естествено.Това, че по вестниците не се е пишело за това, не значи, че не го е имало.Никакво увеличение на заплатите няма да спре подкупите - я кажи защо човек който има милионипродължава да гледа да изкара още пари ? Тук е същото.Трябва да има орган който да се занимава с тая работа, обаче депутатите предвидливозабраниха със закон да се правят постановки и по този начин да се хващат такива които приемат подкупи.Много ясно, че не съм длъжен бе колега, не ти ли е ясно защо ? Е, ще ти обясня - защото по пътя не трябва да има никакви дупки просто Да, КАТ ще се грижи за това - не да ги пълни, но като ги види, да уведомява съответните институции да взимат навременни мерки по запълването им.Дете да си играе на булевард, в 22 часа !!! Легнало ???Пич, след като има ограничение 60 и карам с 60 съм в правото си. Ако има дупки и карам със 60 и нацеля някоя, в нормална държава ще ги осъдя.Защо ли ? Защото не са запълнени или не са поставили своевременно знак, че има дупки.То е ясно, че тук е България и е пълно с трапове и естествено, че се опитвам да ги избягвамдоколкото мога, ама то да е една.... А очевидно не може да разбереш и за камерите, не знам как трябва да ти се обяснява.Хората ти казват, че ако се промени системата за плащане на глобите така, че да неможеш да не си платиш и се поставят камери, колкото и скъпи да са те,ще се изплатят сигурно за месец.Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
Добре общината ги е платила а пари от ЕС - не е важно, важното е че са сложени за нуждите на КАТ!А за дупките - КАТ има правомощия да глобява фирмите които са отговорни за дупките .. защо ли не го прави??? А за книжката на 21 годишния - един въпрос - КОЙ по дяволите ако не КАТ дава книжките? Сигурно инструкторите са виновни че предлагат пари?А това че не е осъден - липсата на съдебна система в БГ не е тайна за никого. Факт е обаче, че КАТ са прекалено некадърни и всеки акт написан от тях може да се обжалва и отпада в съда - просто катаджиите гледат от много "Високо" и не могат да видят колко ниско са в действителност!Fiat Brava 1,6 16v '96, Fobos
Коментар
-
Пич не си в нещата. Да симпатизирам на полицаите защото имам много познати такива. И са много големи пичове и са много точни. Камерите НЕ са сложени за нуждите на КАТ. Камерите ги има близо от година и 2-3 месеца. Едва преди 1-2 месеца започнаха да използват записите от камерите на видеоконтрола за да санкционират водачи. Видеонаблюдението в СДВР е отделно звено и нямат нищо общо с КАТ. От КАТ се свързват с тях само когато има противоречие за изясняване на ПТП. От 1-2 месеца започнаха да записват нарушителита и да ги изпращат на КАТ за да санкционират. КАТ имат само 1 статична камера която е на КАТ. Тя е на бул Арсеналски срещу хотел Хемус. И тия камери за които говорим изпращат нарушители минаващи на червено. Други нарушения не се записват. Другото. Пич не КАТ дават книжките ами ДАИ. Ти ако си си изкарал изпита както си пише по дебелите книги, трябва да знаеш че на изпитващия не викат КАТ-аджия ами викат ДАИ-аджия. Друго. Ти от къде знаеш че примерно не е подаден сигнал за определена дупка? Защото имам познат от регулировчиците на Народното Събрание. Там имаше една дупка, пред БАН, на завоя точно която със всеки изминал ден ставаше все по голяма и по голяма, тъй като завиващите чоплеха паветата с гумите и тя се разширяваше. Те събираха паветата и ги струпваха на едно място. Сигнали в общината са били подавани няколко пъти. Дори писмено. Но не последва нищо цял месец. Докато един ден благоволиха и я изместиха. Друг пример от там е .. кашпата която е на кръстовището когато идваш от ул Шишман. Там в нея има знак "пропусни движещите се на пътя с предимство". Един специалист на маневрите на заден ход се удари в нея и я измести на 1 метър посока центъра на кръстовището. Обаждаха се в общината. Заради тази кашпа станаха пред мен 2 птп-та. Никой не дойде да я измести. Тя тежи над 200 кг. Накрая излезнаха от кръсовището и търсиха въже, за да я върже за теглича и да я измести със собсвената си кола. Тогава пак имаше недоволни защото не им били регулирали кръсовището в тоя момент.И пак не си в час. В новия закон за мвр има промяна която позволява провокацията на полицейски служител но само от служители на МВР. Аз искам, както им правиха миналата година провокаций на полицаите да се заложат с една камера и да записват колко ще предложат. И тези които предложат да си понесат последствията както и онези които уволниха. И щом си намерил цака да им падат актовете на свтни ни и нас. Може да ни се наложи и ние да обжалваме. Дай да обменим опит.
Коментар
-
Сигурно само от един месец се гледат камерите. Затова от повече от година привикват в КАТ за да показват снимки ...А за книжките - ок не са КАТ а са ДАИ ... А относно отношението към теб - явно ти си от привилегированите - казваш че познаваш еди кой си и после - КАТ са пичовеFiat Brava 1,6 16v '96, Fobos
Коментар
-
Колеги, както във всички други ситуации в живота не всичко е само черно или само бяло! Според мен причините са комплексни. Виновни са и КАТ и Катаджиите и участниците в движението и т.н. и т.н. и т.н. Въпроса е кой фактор преобладава? За мен 70% са виновни полиционерите! Както и съдебната система е горе-долу толкова виновна за чувството за безнаказаност, но там пък е още по-сложно, защотое въпрос и на нарочна такава законодателна политика и не само това... Ако МВР, в частност в този случай КАТ и съдебната система си вършеха работата поне толкова, колкото в една средностатистическа "бяла" държава - повечето граждани нямаше да смеят да шукнат! Това от мен да го знаете! Държавата ли няма лостове да се справи със Сульо и Пульо, ако има воля за това!? Айде да не си говориме глупости ... Когато КОНТРОЛНИТЕ ОРГАНИ в една държава (КАТ, ДАИ, всичките му видове ревизори, контрола по храните, по горивата, граничен контрол, митници, данъчни, пенсионно, Инспекция по труда и т.н. и т.н.) работят добре - тагава и държавата, а съответно и народа е добре. Само, че България не е една от тези страни. А когато тези структори си вършат работата - ЩЕ, НЕ ЩЕ ГРАЖДАНИНА ВЛИЗА В ПРАВИЯ ПЪТ! Веднъж ще си каже "Майната им!" - хоп глоба, втори път ще си го каже - хоп глоба, на третия път ще се замисли!Ама за тази цел не трябва да има избирателност при прилагането на закона!?Колега The_Wicker_Man, гледа ли онзи ден по Новините на БТВ филма "Полицая и Ламборджинито"!?Е кажи ми тогава как да не побеснее човек!? Ама е такива тъпунгели заслужават пребиване от бой на место!VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Съгласен. "Полицаят и Ламборджинито" беше много добре.Да си го кажем колеги - полицайте са най-долу във веригата, ние шофьорите контактуваме преди всичко с тях. Не може полицай да ме глобява и същевременно да ми казва, че някой са "привилигеровани" и не може да ги глоби, че днес аз съм извадил късмет и за това ме глобява, та да отчете дейност, всяка вечер да съобщават ПЪРВО по всички новини колко са убитите по пътя за денонощието, ей така като за информация.Съгласен съм, че има и свестни хора, работещи в МВР, във всяка фирма, организация и т.н. ги има, НО мнозинството са наистина за бой. Да знаете, че не получават никак лоши заплати - това са пълни глупости. Доста хора изкарват по-малко пари с доста повече труд. За това имам наистина достоверна информация.Пак откриваме някаква "топла вода" или по-точно упорито не искаме да я открием, а само отчитаме дейност. Свидетел съм как една наистина голяма фирма (немска) преди 10 години като дойде да произвежда в България предложи наистина много по-добри условия и заплащане на работниците си, НО за тези 10 години ние българите ги научихме на "тънкостите в занаята" и сега е такова текучество, даже бяха ходили няколко пъти да се молят на хората да работят при тях - това в буквалният смисъл.Просто всеки един закон ако няма ефективен контрол дали се спазва е просто хабене на хартия за отпечатването му. После как да ида да си платя глобите като Алекси Стратиев казва в национален ежедневник, че "Закона е врата в полето" - няма да отида да си платя.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
Колега, от както съм щофьор съм спиран само 2 пъти. Нито съм давал пари, нито съм ползвал жокери нито са ми писали акт. Не казвам че са пичове заради това. Хората са много точни. Щом смятата, че полицията е виновна ок. Аз не смятам така. Да във всяко стадо си има мърша, но не на всички места поставяте всички под общ знаменател нали ? Обаче щом се отнася до полицият .. тя е най-черната овца в България. Я погледнете колко теми има в нашия форум. Напишат му на някой акт и вечерта темата е "тъпата кука се заяде за еди кво си". Когато реши да спазва закона мо та мо .. се бил заяждал. Когато не го приложи не си вършел работата. След като фигурира в закона като нарушение на какво основание твърдиш че се е заял. След като нямаш аптечка, той не се заяжда. Ти си в нарушение. Обаче не. Заял се е. Няма кво да коментирам повече. И ламборджинито е най голямото нарушение в София. Не че на 1000 други кръстовища няма пак паркирали така. Обаче репортерчето понеже го е яд че никога няма да има такава кола е зора да наблегне на това как не се санкционират. Да си купи и той такава кола, с такива гуми, че да не може да ги хване паяка, и той ще си спира така и няма да го вдигат Ония в скъпите коли реват че ги спирали за да изкарат някой лев. Тия в евтините коли реват че ги спират тях защото полицаите ги било страх да спират "лъскавите" коли. Няма угодия Но нека КАТ е виновен ...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар