Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"Заблудата КАТ"

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

The_Wicker_Man написа:
    ... И ламборджинито е най голямото нарушение в София. Не че на 1000 други кръстовища няма пак паркирали така. Обаче репортерчето понеже го е яд че никога няма да има такава кола е зора да наблегне на това как не се санкционират. Да си купи и той такава кола, с такива гуми, че да не може да ги хване паяка, и той ще си спира така и няма да го вдигат Ония в скъпите коли реват че ги спирали за да изкарат някой лев. Тия в евтините коли реват че ги спират тях защото полицаите ги било страх да спират "лъскавите" коли. Няма угодия Но нека КАТ е виновен ...
    Еми, какво-дай сега на всяка пешеходна пътека с паркирала кола отгоре и репортаж ли? Наистина понякога новините са с доста тенденциозна насоченост-не го отричам. Работя в конкретната медия и понякога недоумявам, защо някои репортажи се повтарят във всички емисии, а други-като този с идиотката пияна убила три деца с колата си, само се загатват!? Моля те недей да защитаваш полицаите! Виждал съм с очите си, как на Стамболийки малко след Света Неделя мощен, черен джип прави обратен завой (който там е забранен), а полицаите на два метра от него се правят, че не го виждат. Разсвирих се с клаксона от моята кола и започнах да им ръкомахам по посока на джипа, а те първо ме погледнаха, а после се обърнаха с гръб. Не съм сигурен, че като им вдигнат заплатите нещо ще се оправи. Скоро се возих на тролей-макар и с по-висока заплата изродът наречен шофьор караше, като Фитипалди-тръгваше рязко и много рязко спираше. Вдигнали са му заплатата, но манталита си му е останал. Същото важи и за бичещата чалга от кабината. Наистина между полицаите има и пичове-попадал съм на такива, но повечето са марди! И никой не може да ме убеди в обратното. Когато българинът се научи да не им бута пари в ръцете и тръгнат повече скрити камери срещу тях, положението ще се оправи. Знаете ли, как лекарите реагират, като разберат, че човекът с когото говорят е от медия-ставам мого милички и услужливи. Изгърмяха няколко говеда взимащи подкупи и сега им е малко под лъжичката...
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Re: "Заблудата КАТ"

За съжаление писаното си е на 99% вярно.
      Marea Weekend HLX Jtd 110

oO(_)____////____(_)Oo

Коментар

Колега а на теб не ти ли се е случвало да правиш обратен завой на забранено място. Или ти анкцентираш на това че го прави човек с джип. Завистта е голямо нещо. И що си мислиш, че като им свириш трябва да ти скачат у краката и да правят каквото им кажеш. Нищо че работиш в битиви-то. Аз бях на Народното СЪбрание при полицаите когато хванаха фиркания иснтруктор и курсистка. Направиха всичко точно. Актове мактове кръвни проби ала бала. Обаче щом е КАТ не трябва да им се обръща внимание понеже са "мърши". Заключиха ги в 1-во (понеже мисле площада е под район на 1-во) и вечерта в новините "Полицаи от 1-во Рпу заловиха фиркан инструктор и курсистка". И интерю от инструктора. Страшни сте. Свършили са си работата, не им обърнахте внимание и претупахте нещата през пръсти. Обаче когато нещо не се направи се тръби 3 дена всеки ден. Във всички възможни емисий. Ето това ви е лощото на вас. Когато "пребиха" оня фотографа пред съдебната. Аууу олеле .. полицейски произвол .. 3 дена .. искаме да ги осъдят, да бъдат уволнени .. бла бла бла ... когато се доказа че не са го били .. се спотаихте като пръдня в гащи. И не от МВР като се доказа, ами от ваши колеги. Вестник "Монитор". Надълго и нашироко доказа защо не е бил бит. 2 страници. Със снимки, с факти с всичко. Обаче някой да се извини ? Аз не разбрах. А че им е*ахте мамата на психиката на тия момчета не ви интересува. Защото предполагам знаете какво е да ви юркат началници. А техните началници са дупедавци. И за да си усигурят медиен комфорт няма да им мигне окото да ги накажат. А ако ги бяха уволнили? Със семейства, с малки деца ? Заради един подлизурко, който се опита (и успя) да вдигне тиража на вестника с една исценировка. Или те са полицаи. Те са свикнали да се бършат всякакви лайна с тях. Когато 97 година нападна озверялата тълпа парламента. Депутатите се бяха свряли като мишки по дупките и се молеха на полицаите да ги спасят. Понеже имаше сблъсък на интереси (полицаи/тълпа) се стигна и до побоища. После като се качиха на власт кой виновен - пак полицията. А как да обясниш на фиркан друсан или прекалено афектиран тиквеник, че не трябва да хвърля павета по Народното Събрание, че не трябва да чупи стъклата на сградите, че не трябва да се бие с полицията. Как ? С думи ли ? Ще ги послуша ли ? Така е когато живеем в страна на анархия. Страна в която ограничението от 60 км е ограничаване на човешките права. Защото колата му е 300 коня .. пък той трябвал да я кара само с 60 км. .. кво да коментирам повече. Идете да видите тия в какви условия работят. Идете да видите кабинките. На 30 и кусор години. Тая кабинка като я напече слънце става вътре сигурно 2 пъти по висока температура отколкото е навън. И ти очакваш той да ти седи в кабинката на СУ и да ти регилира движението в такива условия на работа... Аз ако съм .. слизам си от кабинката, заставам на сянка на първото дърво и си драпам макарите ...

Коментар

Колега, тук се опитваш малко да промиваш мозъци - непозволени методи! Ти ми направи забележка че не съм в час и бъркам КАТ и ДАЙ, а ти сега започваш да говориш за полицията ... полицая и катаджията са две коренно различни същества!За полицаите съм съгласен - има много такива дето си вършат работата, рискуват си живота, нямат достатъчно права, мачкат ги и т.н и т.н. НО КАТАДЖИЯТА - рискува ли си живота? Рискува дедовия!А защо се обръща внимание само на несвършената работа? Ами елементарно колега - аз си плащам данъците и очаквам полицая, катаджията, лекаря и всеки който е на държавна работа да си върши работата защото му се плаща! И няма да го потупам по рамото затова че е свършил работата. Но виж, когато му плащаме и той не си върши работата - ДА трябва да се тръби! Трябва и санкции да има!А за регулиране на движението - най удачно е като се застане в храстите нали? Просто кабинката се вижда от далече и не е ефективна - няма как да се изкарат пари от нея ХАХАОтносно жегата в кабинките - виждал съм и кабинки с климатик. А защо всички не са такива - не съм виновен аз, че КАТ-аджията да си го изкарва на мен!
          Fiat Brava 1,6 16v '96, Fobos

Коментар

А защо мислиш, че като ти напише акт, или е заради климатика, или жена му не му е пуснала, или е спал на криво ... или не знам си кво. Ти още малко ще изкараш че като му плащаме заплатата не трябва да ни санкционира Стига с тия плащания на заплати. За миналата година, само КАТ имат актове за 36 милиона лева. Това са заплатите на цялата полиция за цяла година. Не говорим за финансирането на горива, техника и т.н. .. ами само за заплати. И това че държавата не може да си събере нещо което и принадлежи, не е виновно мвр. С тия 36 милиона лева може да се увеличат заплати на учители,лекари и всички които дуднат за заплати поне с 10 - 20 %. Затова не сме за ЕС защото полицая бил длъжен. Ами и нарушителя е длъжен да си седи в колата докато му пишат акт ама 90% излизат от колите и почват да "уволняват". В тази държава за сетен път се убеждавам, че гражданите имат права, които трябва да бъдат зачинани, и задължения който трябва да бъдат изпълнявани само ако гражданина прецени че е добре. (Защото той плаща заплатите на всички от Президента до редовия полицай).А и благодаря за забележката. Значи КАТ-аджията не е полицай. Ще знам вече и няма да му давам документите като ме спре за проверка защото не е полицай.

Коментар

Не си мисля че не трябва да ми пише акт защото му плащам заплатата, а малко да седне да помисли (ако има с какво) дали наистина съм за акт или просто той пише за да трупа точки. А за излизане от колата - излизат привилигированите, аз ако тръгна да излизам ще ми лепнат още един ... А за климатика - ти каза че е проблем, на мен никога не ми е пречело че няма климатик в будката на катаджията И още нещо - все повече си мисля, че даже си на управленческа длъчност в МВР иначе надали щеше да знаеш с цифри колко пари са актовете за година.Това говори лошо за теб щом не можеш да направиш разлика между катаждия и полицай ...

Коментар

Нещата позагрубяха в темата. Явно колегата The_Wicker_Man явно има нещо общо с МВР, но не казва.Нещата са прости - след като налагате глоби намерете си начин да си ги събирате за да има наистина причина да работите (да ги пишете) и наистина да има реален ефект от вашата работа.Така наистина ще има достатъчно пари, дано да ги използвате по предназначение наистина.Не мисля, че има от какво да се оплачат т.нар. катаджии - НИКОЙ не ги глобява за нищо, дори и най-зрелищната катастрофа да направят, купихме им чисто нови коли, а ние се чудим как да си купин някоя 10+ годишна таратайка и да си обсъждаме във форума как да я ремонтираме, заплатите никак не съм им малки.Въпреки всичко това обаче те пак не работят - явно не само добрите условия дето ти се предлагат са стимула да работиш, явно трябва и нещо друго, някой ако се сеща да каже какво.За това дали си върши някой работата се гледа по резултатите от нея. На мен шефа вижда какво съм свършил за месеца и казва добре ето ти заплатата или казва това не ми харесва, ето ти част от заплатата.Щом се увеличават пътните инциденти и убитите, вместо да намаляват значи някой не си върши работата в МВР или не иска да си я свърши. В частност това са и КАТ като част от цялата верига.Надявам се правилно да ме разберете.
                Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

Вас ви гони някаква дива параноя. Какво имам общо с МВР? От къде знам цифрите ли? Ами отвори страница за новини. Пусни на търсачката и напиши глоби и КАТ. Ще ти излезнат. В близките седмици всеки ден се пишеше как щяло да се завиши събираемостта и там беше упоменато в цифри. Факт е че ми се наби в главата. Защото е брутална сума. Колеги. Влезте малко в проблема. Полицията и в часност КАТ нямат никакви правомощия да събират глобите. Престанете да говорите глупости. Ако зависеше от тях, процента все си мисля че щеше да е над 50%. Просто с една единствена промяна - да си плащаш акт-а като си получаваш синьото талонче щеше да се завиши събираемостта много.А колкото до оня колега дето казва че полицая нямал мозък да прецени дали е за акт или не.. кво да кажа. Значи след като фигурира в закона като нарушение то Е НАРУШЕНИЕ. И закона предвижда АКТ. Дали ти се иска или не е друг въпрос. За тебе не е нарушение че говориш по телефона. Ама пред офиса на кръстовището през ден стават катастрофи защото някой си говори по телефона и късно натисне спирачката и тресне тоя пред него, рови си по джобовете да си извади телефона и подпре тоя пред него и т.н. Да не може да се стигне до смъртен случай, но когато ме подпрат мене и после 1 седмица колата ми седи при майстор за да ми я боядисва, ми е неприятно. Искате камери. Ми при камерите няма субективен фактор за който ти натякваш. На какво основание ще прецения полицая дали да пише акт на тебе .. понеже ти се е родило дете примерно или някой звъни на познат понеже роднина е в болница. ? На 2-мата ? На нито един ? Не си родил ти нали ? Не ти си в болница. Следователно и на 2-мата. Обаче ти дуднеш .. не можел да прецени дали трябвало да ти пише акт. Минал си на червено защото си видял в огледалото че оня зад тебе се е заблеял и е нямало да спре (според теб) и е щял да те удари. Ами ако не те удари ? Ако тръгне другия на жълто (както не рядко става) а ти се изтеглиш на червено .. кво правиме. Обясни ми го моля те. След като е нарушение, е нарушение. За него се пише акт. Ма някои взимали пари и не им пишели. Еми давай и ти бе. И на тебе няма да ти пишат. Или прави като мене. Карай си като хората и до сега са ме спирали само 2 пъти. Нито имам акт нито съм давал пари. Няма и да дам. Няма да ползвам жокери защото нямам. Ще си понесе последствията (когато съм виновен обаче). Ако не съм. Съда ще прецени кой крив, кой прав. И за пореден път казвам. Нямам нищо общо с МВР. Оле!. Както се пееше в една песничка. Просто ми писна всеки да намира оправдание в някой друг. Като е виновен КАТ. Вечер слушайте за жертвите и белким ви олеква като си кажете .. пак КАТ е виновен. Причината не е във водачите. Причината е в КАТ. Сигурно и КАТ постави мантинелата толкова ниско на магистралата, че бмв-то прелетя през нея с 200 и се заби в автобуса. Както и да е. Спирам да коментирам. Явно КАТ е виновен. Обаче не се знае с какво. Колегата не иска да му се пише акт. После мрънкя че не си вършели работата и затова били жертвите. Така е. КАТ е виновен. Белким се спре с тая тема. То се е видело че не искате да заденете че проблема не е в КАТ ами е в безумниците. Да КАТ е виновен. Но ако разделим вината в % .. 70% тя е за камикадзетата и едва останалите 30 в КАТ. Поне според мен. Защото дори когато ти вземе 10 или 20 лв за да не ти напише акт пак е наказание защото ти бърка в джоба. Едиствената разлика е, че тия 20 лв ще влезнат в неговия джоб а не стоят на лист някъде на някое бюро в очакване някой евентуално да плати (ако плати някога) когато няма никаква превенция.

Коментар

The_Wicker_Man написа:
                    ... И ламборджинито е най голямото нарушение в София. Не че на 1000 други кръстовища няма пак паркирали така. Обаче репортерчето понеже го е яд че никога няма да има такава кола е зора да наблегне на това как не се санкционират. Да си купи и той такава кола, с такива гуми, че да не може да ги хване паяка, и той ще си спира така и няма да го вдигат Ония в скъпите коли реват че ги спирали за да изкарат някой лев. Тия в евтините коли реват че ги спират тях защото полицаите ги било страх да спират "лъскавите" коли. Няма угодия Но нека КАТ е виновен ...
                    Е не - просто нямам думи повече - ти тука си спориш и се пенявиш само заради спорта...
                    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                    Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Колега, като чета това което пишеш го осмислям и преценявам дали съм прав или не (това е смисъла на диалога или форума). По-нагоре даже признах където не съм прав (за ДАЙ). Имам чувството обаче, че ти не осмисяш това което пишем ние. Аз съм за наказанията, но да са еднакви за всички, да са справедливи и реални.А след ПТП ако си мислиш, че КАТ отива и вижда на място какво е станало (или слуша някой очевидец) и пише акт без да мисли - ами не се получава, най-малкото защото не знае дали свидетеля не лъже, или защото той не пропуска нещо при огледа ... все пак не е свидетел. Според теб обаче няма мислене а само прилагане на закона ... ЕВАЛА. Точно против това ревем, и точно това не разбирате!И да КАТ са виновни защото не регулират движението и не си вършат работата, а се изживяват като партизани, но не в полза на общото благо, а в полза на собственния джоб!Това е последния ми пост в тази тема. Явно няма да мога да променя мнението ти, нито да те накарам да се замислиш. Аз се замислям над проблема, но мнението ми не може да се промени (поне докато не се променят нещата).

Коментар

The_Wicker_Man написа:
                        Колега а на теб не ти ли се е случвало да правиш обратен завой на забранено място. Или ти анкцентираш на това че го прави човек с джип. Завистта е голямо нещо. И що си мислиш, че като им свириш трябва да ти скачат у краката и да правят каквото им кажеш. Нищо че работиш в битиви-то. Аз бях на Народното СЪбрание при полицаите когато хванаха фиркания иснтруктор и курсистка. Направиха всичко точно. Актове мактове кръвни проби ала бала. Обаче щом е КАТ не трябва да им се обръща внимание понеже са "мърши". Заключиха ги в 1-во (понеже мисле площада е под район на 1-во) и вечерта в новините "Полицаи от 1-во Рпу заловиха фиркан инструктор и курсистка". И интерю от инструктора. Страшни сте. Свършили са си работата, не им обърнахте внимание и претупахте нещата през пръсти. Обаче когато нещо не се направи се тръби 3 дена всеки ден. Във всички възможни емисий. Ето това ви е лощото на вас. Когато "пребиха" оня фотографа пред съдебната. Аууу олеле .. полицейски произвол .. 3 дена .. искаме да ги осъдят, да бъдат уволнени .. бла бла бла ... когато се доказа че не са го били .. се спотаихте като пръдня в гащи. И не от МВР като се доказа, ами от ваши колеги. Вестник "Монитор". Надълго и нашироко доказа защо не е бил бит. 2 страници. Със снимки, с факти с всичко. Обаче някой да се извини ? Аз не разбрах. А че им е*ахте мамата на психиката на тия момчета не ви интересува. Защото предполагам знаете какво е да ви юркат началници. А техните началници са дупедавци. И за да си усигурят медиен комфорт няма да им мигне окото да ги накажат. А ако ги бяха уволнили? Със семейства, с малки деца ? Заради един подлизурко, който се опита (и успя) да вдигне тиража на вестника с една исценировка. Или те са полицаи. Те са свикнали да се бършат всякакви лайна с тях. Когато 97 година нападна озверялата тълпа парламента. Депутатите се бяха свряли като мишки по дупките и се молеха на полицаите да ги спасят. Понеже имаше сблъсък на интереси (полицаи/тълпа) се стигна и до побоища. После като се качиха на власт кой виновен - пак полицията. А как да обясниш на фиркан друсан или прекалено афектиран тиквеник, че не трябва да хвърля павета по Народното Събрание, че не трябва да чупи стъклата на сградите, че не трябва да се бие с полицията. Как ? С думи ли ? Ще ги послуша ли ? Така е когато живеем в страна на анархия. Страна в която ограничението от 60 км е ограничаване на човешките права. Защото колата му е 300 коня .. пък той трябвал да я кара само с 60 км. .. кво да коментирам повече. Идете да видите тия в какви условия работят. Идете да видите кабинките. На 30 и кусор години. Тая кабинка като я напече слънце става вътре сигурно 2 пъти по висока температура отколкото е навън. И ти очакваш той да ти седи в кабинката на СУ и да ти регилира движението в такива условия на работа... Аз ако съм .. слизам си от кабинката, заставам на сянка на първото дърво и си драпам макарите ...
                        Колега, ти още малко ангелски крилца и ореоли на светци ще им изрисуваш на полиционерите бре... Вече за кой ли път, пореден колега те подозира, че си ченге. И нищо чудно - дето каквото станало с полицай - ти си бил там. Само два пъти го били спирали - ами те ченгетата не се сперат, а спрът ли се по между си почват едни извинения, едни теманета - мани-мани! Докато в системата на МВР се влиза и се почва работа по втория начин - в какви ли не форми - а този втори начин не е нищо друго освен заобикаляне или направо нарушаване на закона - все такива катаджии ще си имаме.Не може да даваш 5 000 - 10 000 лв. за да станеш полицай и после да се очакват чудеса от тебе...И въобще е така на повечето места... Полицаи, прокурори, съдии, следователи дознатели и т.н. взимат заеми от по 5-20 хилки (според зависи) за да влезнат в системата - е нали се сещате, че после требе да се връщат тия заеми... Да не говориме за Нотариусите - там пък какви са сумите... Ама там пък го има и другото плащане - действащите вече Нотариуси в по - малките градове плащат за да не се назначават нови Нотариуси...
                        VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                        VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                        VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                        VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                        Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                          Колега, ти още малко ангелски крилца и ореоли на светци ще им изрисуваш на полиционерите бре... Вече за кой ли път, пореден колега те подозира, че си ченге. И нищо чудно - дето каквото станало с полицай - ти си бил там. Само два пъти го били спирали - ами те ченгетата не се сперат, а спрът ли се по между си почват едни извинения, едни теманета - мани-мани! Докато в системата на МВР се влиза и се почва работа по втория начин - в какви ли не форми - а този втори начин не е нищо друго освен заобикаляне или направо нарушаване на закона - все такива катаджии ще си имаме.Не може да даваш 5 000 - 10 000 лв. за да станеш полицай и после да се очакват чудеса от тебе...
                          Aха дойдохме си на думата!Сега и аз да кажа моето мнение.Колегата @The Wicker Man се пъне да ни върне доверието в полицията, обаче не става така!Това, че има свестни измежду тях го знаем всички, НО!!Докато масата са нещастници и не осъзнават защо са полицаи мнението ще е толкова негативно и даже ще става още по-негативно.Освен това недоволството на хората не е породено от днес за утре, а се е натрупало с времето.Никой не реве за щяло и нещаяло.Просто чашата преля вече.Повечето полицаи се уливат и не си знаят (тоест нямат) мярка.И сега още нещо и приключвам - не ме интересува, че КАТ не събира глобите!Ама въобще.Да ги събира.Нали в Полицията (т’ва не знам що го написах с главни букви) работят и чиновници и счетоводители и началници на отдели...айде действие!Да направят нещо по въпроса.Ама знаете ли какво?Няма да направят, защото така им е по-изгодно да си мързелуват.
                          == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

The_Wicker_Man написа:
                            Колега а на теб не ти ли се е случвало да правиш обратен завой на забранено място. Или ти анкцентираш на това че го прави човек с джип. Завистта е голямо нещо...
                            Не ставай смешен Както и вметна репортерът в репортажа с нагло паркиралото Ламборджини, ако аз бях направил нарушение със сигурност щях да си го отнеса! Правиш ли разлика? И не ме наричай завистник-моля те! Не ме познаваш за да даваш квалификации. Спирам да пиша по темата, нещата са пределно ясни за да си чешем езиците-каквото имах да казвам го казах!
                            Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Аз лично не мога да се оплача от катаджиите - винаги когато са ме спирали съм се държал нормално, гледам някакво лафче да завържем и повечето пъти не са ме глобявали. Естествено, понякога съм им давал пари ама рядко, щото и рядко правя нарушения.Има и 2 изключения - спират ме, почват да пишат акта, аз си стоя кротко и накраяотдолу пиша, че имам възражения. Жената като се разбесня, как ще пишеш ти такива работи, дръпна ми акта и дописа, че съм карал без колан. Е, кажи ми каква е тая овца ?Естествено, веднага отидох в КАТ да обжалвам и ми отмениха акта - така ги бях наклепал.Втори случай - откраднаха ми колата, отивам в КАТ да почват да я търсят, оня ми вика, ааа тя вече е разфасована в някой гараж. Абе да те е.а в г.за бе ка.ут, не ме интересува, тръгвай да търсиш, а оня седи и си пуши цигара.Баси наглия тип. Добре, че и аз имам приятели полицаи та се намери.
                              Ex Fiat 126P
                              Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                              Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                              Alfa Romeo 147 1.6 TS
                              Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Не дразни хората бре приятелю The_Wicker_Man.Миналата година с теб имахме карминьол на тази тема, ти не вдеваш... Щом не си УШАТ, какво нещо все на сечено ли седиш?Не казвам,че ние, средностатистическите водачи сме цвете за мирисане, но така ни възпитаха... е, аз съм от малко по-старите, когато помня доста по-силната ПРЕВЕНЦИЯ! Както всяка административна структура в тази държава е прогнила от корупция, така и КАТ не прави никакво изключение.Аз ти казах миналата година лекарството!!! Здрава ръка, незабавно закриване на прогнилата структура, изкарване на жандармерията, военната полиция, докато се набере нов щат и Крумовски закони за пътищата! Касапницата продължава, ти ни даваш частни случаи.Казано е ..."Със стари курви нов бардак не става"!
                                SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Working...
                                X