Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"Заблудата КАТ"

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

"Заблудата КАТ"

http://www.capital.bg/showblog.php?storyid=354023
    Frontera Sport, X20SE март 1998

До някъде съм съгласен. Обаче 99% от причините за мизерийте по улиците не е КАТ ами сме самите ние. Не КАТ ти натиска педала с 200 по магистралата. Не КАТ минава на червено. Не КАТ ти откопчава колана. Причината сме си самите ние. Тоя дето е писал статияте сигурно е изревал скоро от някой акт. За него предложение но. 1 е КАТ да започне да санкционира камионите дето ръсят кал. Браво бе. Значи тия дето минават на червено са по малки нарушители. Или господин ревльо ще си нацапа колата. Това е по голям проблем. А за паркиране ако се чупеха книжки .. сигурно щеше да има 5 коли в София. На всеки му се случва да спре за бъквално 2-3 мин. Да подаде нещо на някой. Или да изчака някой. КЪДЕ? Да паркирането 2-ри ред пречи много. Но пък чак да се чупят книжки. Брей брей. И пак опираме на дебненето. Аз съм ЗА дебненето. Защото манталитета ни не е още Европейски. Защото нашенеца кара по магистралата, присветкват му 10 поредни коли че приближава КАТ, той се омотава с колани, стрелката цепи средата на 60 и всичко е точно. Подминаваме, газ до ламарината и ние сме пак царе на пътя. И реват. Въпреки че присветкват насрещно идващите коли, пак хващат гламари с превишена скорост. Затова съм ЗА. Винаги ще имаш едно на ум, че могат да те дебнат от някъде и няма да си отпускаш крака на педала. Днес имаше предаване по канал 1 - Частен случай. Гостуваха 3 души. Депутат който е участвал там в танспортната комисия която е изготвила новия закон, Велизар Стоилов (отговаря за трафика в София общо казано) и Алекси Стратиев (Шефа на КАТ за цяла България). Та Велизар Стоилов каза, че в пиков час в София не могат да се изкарат повече от 40 КАТ-аджии, защото просто няма повече. И ще ми обясни ли този чоевк, на коя дупка трябва да застане за да не влезне в нея? На коя от всичките. И в същото време кои паркирали коли да изгони около дупката. Или на кой светофар да гледа за преминаване на червено? Пак докато пази дупката. И в същия момент (докато пази дупката) да санкционира камиони. Какво ти бъркат в гъза камионите. Хора ги карат. И те прехрана трябва да изкарват. Нито си пълни камиона той, нито може да го мете. Българина просто си е темерут. Такава порода. ТЕМЕРУТ. Ревящ темерут. Защото в зоната на камерите по жълтите павета за 10 мин в частен случай, показаха стотици катастрофи. То не бяха лупинги, то не бяха пешеходци, то не бяха мотористи .. то не беше чудо. По покриви се търкаляха, по тротоари се катериха ... ужасТ. И това при положение че камерите "не се крият в храстите" и всички знаят че ги има. И тия олигофрений се правят пред камерите. Трябват повече камери, за да не може "да измислиме нещо". Като искаме контрол, няма да предлагаме да "измисляме нещо". Нека всеки който ще пише по тази тема, с ръка на сърцето да каже предлагал ли е подкуп. Ама не на охранителна полиция, ами на КАТ. Защото всички знаем че охранителната полиция излиза да джаса прегрешили. И те директно си питат "ми ся кво ша праим?". Говорим за КАТ. И кой колко пъти е давал. Не КАТ ние сме си виновни. И Велизар Стоилов си го каза. Защото в чужбина, като видят някой джигит. Обществото го отхвърля. И го притиска. И звънят в полицията и предават в реално време местонахождението му за да могат да вземат мерки. А тука вдигне един от 5000 души телефона и предаде "сигнал" за "някакво черно бмв което фучи по бул България .. ма не му видях номера .. искам да вземете отношение". Как ? Защото аз с очите си съм виждал, как "бакшиши" бяха извадили един който караше пиян. Затиснали го на светофара и го бяха извлекли от колата докато дойде полицията. И не му даваха да си влезне в нея. Колко от нас ще го направят. Тук всеки гледа да спаси собствения си задник. Ние тряба да се променим. Не може на всеки светофар да има полицай.П.С. Извинявам се за грубия език на определени места, ама просто едва си сдържам яда. Всеки си намира оправдание в някой друг. Никога ние не сме виновни. Никога не гледаме в собственото си канче ами надничаме първо в канчето на другия.

Коментар

по пътищата няма контролтова ене може през лятото по пътя София-Бургас да има 3 патрулки на кръст, в които полицаите стоят и отчитат дейностне може по магистралата да има автомобили, движещи се с над 200 км/чне може да има товарни камиони в отсечката Стара Загора - Бургасне може в населените места да има коли, движещи се със 100 км/ч....има още десетки неща
      2015 Renault Megane Expression GT
      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Специално за спирането на 2-ри ред на Ботев, не книжки трябва да чупят, ами и да ги горят.Щото утре някой ще спре на 3-ти ред на Цариградско. (освен това много ме дразнят)А като има само 40 катаджии - тогава да ми обяснят, защо когато бившето ми гадже искашеда става катаджийка и казаха, че нямат места ???!!!! Отделно, че бяхме с яки връзки.Иначе могат да се раздуват щатовете за разни чиновници от най-тъпите и безполезниинституции, ама за нещо наистина важно - не може.Иначе катаджия ми е помагал - през далечната 1992 на Цариградско на жигулата и падна ремъка и понеже тогава бях доста бос по тия въпроси, извиках един катаджия който бешенаблизо. За най-голяма изненада, човека запретна ръкави и го сложи п.с. За "Несъобразена скорост" - това е най-голямата тъпотия.В неделя като се прибирах от Велико Търново, на Ботевградско шосевлязох в една голяма дупка, резултата е на снимката. Имах късмет, че несе разцепи гумата. Е, аз ли съм виновен или някой не си е свършил работата.Защото принципно аз не съм длъжен да гледам постоянно за дупки по пътя.Друг трябва да го прави и да ги запълва по най-бързия начин.Ако беше станало нещо с колата и бях викнал КАТ, е ясно, че щяха да ми лепнат някой акт по споменатите причини.
        Ex Fiat 126P
        Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
        Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
        Alfa Romeo 147 1.6 TS
        Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

болна тема! всеки ден бръмча пеша по графа покрай министерството им.. еми те ушавите карат по-нагло и от така наречените "мутри"! въобще не се съобразяват с пешеходците, мамка им! лошото е че не са те виновни, ние сме с нашето безхаберие!
          "То, правото, е като хубава кобила на пазара. Който има повече пари, той я купува..." Йордан Радичков.

Коментар

sev написа:
            по пътищата няма контролтова ене може през лятото по пътя София-Бургас да има 3 патрулки на кръст, в които полицаите стоят и отчитат дейностне може по магистралата да има автомобили, движещи се с над 200 км/чне може да има товарни камиони в отсечката Стара Загора - Бургасне може в населените места да има коли, движещи се със 100 км/ч....има още десетки неща
            Колега, ти би ли излезнал да спреш със стоп палка автомобил на магистралата движещ се с 200 км ? А би ли излезнал да спреш въобще автомобил движещ се с над 100 км ? Аз например за техните заплати никога няма да си подам ръката дори. Да си рискувам здравето за някакви мижави пари, няма да стане.

Коментар

The_Wicker_Man написа:
              Колега, ти би ли излезнал да спреш със стоп палка автомобил на магистралата движещ се с 200 км ? А би ли излезнал да спреш въобще автомобил движещ се с над 100 км ? Аз например за техните заплати никога няма да си подам ръката дори. Да си рискувам здравето за някакви мижави пари, няма да стане.
              има си камери за тази целпо белите страни е такаи без оправдания, че няма пари - тази техника си избива парите за нула времепосле честитката по пощатаи без да те викат в КАТ и да почват с въпроса "какво правиме"има си банкова сметка и плащашима си механизми за всичко, които обаче не искаме да приложим в БГ

Коментар

Абе човек, защо говориш глупости бре. Кои пари избиват. С 5-те процента събрани глоби по КАТ за миналата година ли ? Или какво, като ти пратят бележка "сниман сте еди къде си да минавате на червен светофар" и отдолу е написана банкова сметка, ще се залетиш да я платиш ли ? Все пак живеем в една и съща страна. Знаеме си манталитета. А пари сигурно няма. Иначе нямаше да има само една отсечка от 1 км в двумилионна София с камери. Всичко реве за увеличаване на заплатите, кое по напред. Да живота е безценен .. ама ...

Коментар

ами за разлика от доста хора си плащам всички данъци и подобнивключително и върху доходите в реален размер !това че доста хора не си плащат глобите не е мой проблемима си начини за всичко както казах, просто ние не искаме да ги приложимзатова сме виновни всички - и ние и управниците

Коментар

Общо взето, каквото си направи сам човек-друг няма, как да му го направи! Малоумността по пътищата е в следствие на заниженият контрол! Защо човекът с много мускули, но малко акъл-лява ръка на петролен бос например да не кара с 200 по стандартен първокласен път? Дори да се намери сила, която да го спре (преди да се размаже някъде-защото за шофирането трябва и акъл) нашият знае, че ще мине с 20-30лв. и продължава нататък. Ако по-често срещаме полицаи по пътищата и то не само събота и неделя, и те самите си вършат работата качествено съм сигурен, че ситуацията леко ще се промени. Разбира се никой не може да спре Гацо, който се нафирква в местната кръчма и се качва на торпедото си-Москвич с, който се старае да не отнесе оградите на съседите.Честно казано не знам в, какво точно се състоеше успеха на акцията с предпазните колани, но уви-наистина бе ефективна. И сега се намират шофьори каращи без колани, но и дума не може да става за сравнение със ситуациата преди кампанията.
                    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

За мен проблема е един. За да тръгне тази държава нагоре, трябва да се увеличат заплатите. Да се увеличат заплатите на Съдий, Администрация, Полицаи и т.н. Хора от които зависи пряко управлението на държавата. Ти ако си на мястото на КАТ-аджията и взимаш 300 - 400 лв заплата, и висиш като сопол цял ден, и имаш възможност да си докараш странични доходи (защото закона им забранява да работят и друга работа дори и в извънработно време) няма ли да си ги докараш ? Защото когато заплатата ти се равнява на това което можеш да получиш от 20-30 човека "за да оправим нещата" не е добре. И не е добра когато един съдия взима 500 лв а за да отлага делото понеже господин Бай Х......й уж имал хемороиди и не можел да седи на подсъдимата скамейка му предлагат хиляди. И не може когато от ЕС идват милиарди евро по разни програми, служител на администрацията който взима 300 лв да не си затвори очите че еди кой си предлага по изгодни условия от еди кой си, който обаче му предлага и % от сделката. Няма как да стане колеги. Защото ако му направят 1000 - 1500 лв заплатата на съдията, ще се замисли дали ще се прави на ударен и да пускат под гаранция за смешни суми разни бандити. И дали ще съдят условно пияници които убиват цели семейства. Защото като направят на служителя в общината заплатата 1000-1500 лв ще се замисли дали ще си върши работата през пръсти като знае, че за неговото място чакат още 5 човека. Защото като те спре КАТ-аджията и ти му предложиш 10 лв, смятам няма да се замисли при положение че взима 1000-1500 лв дали да си сложи главата в торбата.Хората не напразно са измислили поговорката.Он ме лъже, че ми плаща, аз го лъжем, че му бачкам !!!

Коментар

Абе колега WikerMan ...къде живееш? Кой е виновен за ниската събираемост. Преди две седмици отивам в КАТ и питам къде да си платя глобата - казват ми че на НП е написано. Питам къде да проверя колко са ми старите глоби и къде да ги платя - отговор - НЕ ЗНАМ. Аз ли съм виновен за ниската събираемост?В белия свят като ти изпратят бележка ако не платиш има последствия а тук не - може би пак ние сме виновни?А на червен светофар минават само КАТ-аджиите със служебните и личните автомобили.А камери няма защото тези които са отговорни за поставянето ще бъдат глобявани най-много ако има!Я провери в колко от ПТП-тата виновни са пияни КАТ-аджии. Защо? Защото ние сме виновни. ... ама друг път
                        Fiat Brava 1,6 16v '96, Fobos

Коментар

Здравейте на всички,Напълно съм съгласен с всичко написано. Ще Ви разкажа един скорошен разговор с полицай (докато не е на работа). Казах си му го направо в очите, че те са напълно излишни, няма никакъв смисъл от тях. Всяка вечер е пълно с пияни полицай по заведенията в града и после си карат колите, но как да ги спрат колегите им.Най-много ме вбеси в разговора това, че ми каза въпросният пазител на реда и закона, че неможело да глобяват всички, някои били с привилегии и тях нямало как да ги глобят. Това са престъпници в униформи, аз така им викам.Имам два неплатени акта, които няма и да ги платя щом ги мързи да ми поискат парите, а се оказа и че не знаят кой какво дължи - отивам в кат да си взема талона и НП и го питам чичката къде мога да проверя какво дължа и да си го платя, а той ми вика "Ти си знаеш, няма къде". От там отивам в данъчното и там същият въпрос, а те "При нас се водят само глобите до края на 2005".Сега виждам, че и колегата kkp е писал точно за "проблема" как да се събират глобите. Те не знаят кой какво дължи, за това са събрани само 5%. Щом въпросният Алекси Стратиев казва в едно свое интервю "Закона е врата в полето", това за старият ама като прочетох и новият и той е същият.
                          Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                          Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

Е КАТ ли събират глобите бе колега? Ти ако си питал чистачката в КАТ естествено че няма да знае. Има едно гише "Информация" Там ако си питал са щели да ти кажат. И кво. Икамерите ли поставят КАТ? Стига с тая агресия. Не ни е виновен КАТ виновен е манталитета ни. Виновна е демокрацията. Защото криворазбраната демокрация доведе тази анархия. Защо по времето на Т. Живков нямаше толкоз жерви? Защо нямаше толкоз фиркани водачи. Защото депутатите нямат интерес полицията да е силна. И затова всеки си трие ръцете с нея и затова служителите в това ведомство нямат мотивация да работят под пара. Защото като спре някой за еди кво си .. оня вади телефони и почва да върти наляво надясно. Почва да го уволнява. Изнамери някоя връзка .. оня му каже да напишат жалба и вместо да застане след това на страната на полицая той застава на страната на "нашия човек" и "еб*ат полицая. Каква мотивация да има. За 300 лв да си късаш нервите с тъпунгери трябва да си мазохист.

Коментар

За проверките на катаджиите за мен си има едно решение - както е в САЩ, камери в колите и това е!!! Така няма възможност за взимане пари на ръка и всичко се следи. Иначе съм съгласен, че трябва да има повече полиция и катаджии по пътищата, доста повече. Колкото до заплатите, нали знаете, че човек колкото и да изкарва все малко му се струва, така че не е и там решението. А съдиите конкретно взимат далеч повече от 500лв. заплата
                              Tipo 1.4 i.e. 92g. 160A1.046 -ex
                              Chevrolet Tacuma 1.4 - ex
                              Fiat Bravo 1.4 120k.с.

Коментар

Working...
                              X