Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко съм щастлив :)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

газта никога не се засича допълване !!!

Коментар

SIII написа:
      Вие май сте тръгнали на риболов...
      Темата за риболова е моя и е малко по-надолу Ако искате продължете там - така или иначе сме почнали да се надлъгваме...Не се обиждай колега, ама този нисък разход е физически невъзможен, най вероятно имаш разлика в зареждането от високите температури или от газколонките...Е, на, тази сутрин ми свърши газта - 20лвгаз=21,5литра за 195километра от които 130 извънградско по баири а останалото - градско. Доволен съм - все пак смесено - 11/100
      Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Добре, лъжа ви нарочно, щото си нямам друга работа... Квото искате си мислете, който иска да си купи пакет семки и да го водя до София да се убеди сам, че повече от 5,5 няма да излезе. Не се лъжа по лампичките, но както и да е... Пак казвам, колко литра разлика може да се получи от колонка до колонка - 1, 2, 3 ?!?!? ОК, 3 да са, разхода пак е толкова....
        - '06 FIAT Grande Punto 1.9 Multijet 130ps -

Коментар

Разликата не идва от налягането на колонките, а от налягането на газа в бутилката. Като го налееш при 20 градуса той запълва един обем, ама на обед като колата се напече до 50 градуса, тоя същия газ се разширява и запълва повече обем. Покарай малко и долей рано сутринта... ама да не се изненадаш от разход 20 на сто
          Не знам дали знаете, но "не знам" се пише отделно!
          Fiat Punto 1.2 SX 2000 г.

Коментар

BrumBrum написа:
            Добре, лъжа ви нарочно, щото си нямам друга работа... Квото искате си мислете, който иска да си купи пакет семки и да го водя до София да се убеди сам, че повече от 5,5 няма да излезе. Не се лъжа по лампичките, но както и да е... Пак казвам, колко литра разлика може да се получи от колонка до колонка - 1, 2, 3 ?!?!? ОК, 3 да са, разхода пак е толкова....
            Не вярвам да сме седнали тука да се лъжем - както казах по-нагоре и аз съм го гледал тоя филм!Обаче pugsi е МНОГО прав. Разхода на газта се мери само пълна-празна и смяташ колко си минал със зареденото количество. Всичко друго е относително. Когото го смятам по този начин ВИНАГИ докарвам разход между около 7-7.5, което мисля, че е е абсолютно нормално, при положение, че бензин ми е харчело около 6, като говорим за извънградско. Освен това съм поразвъртял тройника за да понавървява доколкото може,а не да е куц кон - за 1 лв. икономия на 100 не си струва да се нервирам. пък и в повечето случаи при засичане пълнене догоре и пак пълнене догоре пак ми е давало разход около 7-7.5.
            VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
            VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
            VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
            VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
            Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

колега не виждам някой да "казва",че лъжешпросто не засичаш правилногазта се засичка пълна>празнаили от празна сипваш 10лв и караш докато я изхарчишпробвал съм стотици пъти с допълване,казваш си 5/100,решаваш да я изхабиш до край и кво става почти х2

Коментар

pugsy написа:
                колега не виждам някой да "казва",че лъжешпросто не засичаш правилногазта се засичка пълна>празнаили от празна сипваш 10лв и караш докато я изхарчишпробвал съм стотици пъти с допълване,казваш си 5/100,решаваш да я изхабиш до край и кво става почти х2
                Абе газаджиите са ми казвали,да не я засичам до свършване,щото никога немога да я изхабя докрай,винаги оставало малко
                ex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT

Коментар

pakumba написа:
                  има и други варианти- зависи кога ти е затворил поплавъка, дали работи точно/което за поплавък е невъзможно/, а това по лампичките дето засичаш не го брой. газта се засича прано празно, не като бензина
                  Абсолютно ВЯРНО. Аз вчера се върнах от Пловдив, и имах подобен проблем на отиване.Тъй като вечерта преди да тръгна, бях сипал 10 лева на празна бутилка (още не знаех с коя кола ще пътувам), тръгнах директно и в Нова Загора (на около 60 км) спирам на ОМV да пълня догоре. Пълни човека, пълни, и изключи на 15 лева. Вика - "напълни се". Бе как ще се напълни бе, бутилката ми е 50 литрова, сбира 40 литра (80%). Отварям му капака, показвам му стрелката на нивомера - по-малко от половината бутилка е пълна, Пробва пича пак, не ще повече да влезе. Определено клапаните за зареждане понякога правят такива номерца.Всъщност подобно нещо и друг път ми се е случвало и то точно като при колегата - от пълна бутилка, карам , и пак догоре. Излиза ми разход 6-7 литра, при нормален за колата и десния ми крак 12/100. Както казва и pakumba, газ се мери от празно до празно. Със сигурност НЯМА такъв разход 4/1000 газ, ако щеш да те вържат за някой камион и да бръмчиш само заради хидравликата...

Коментар

В 13:30 заредих в Пловдив, в 17:30 - в София. Колата е еднакво напечена мисля и в двата случая. Проблеми с пълненето НЯМАМ, за разлика от други коли, на които им забива газовата и не ще да сипе дори до средата! Знам, че не е 4/100 и предполагам, че заради разликата в налягането е сипал 1,2 или 3 литра по-малко. Въпреки всичко разхода е под 6 (5,5-5,7...) при всички случаи. И пак е супер малко, знам си колата баси, просто никога не съм я карал толкова бавно! Пробвайте и вие с 95 на магистралата и с инерция на всички възможни места да видим къв ще е резултата.

Коментар

Grisha написа:
                      pugsy написа:
                      Абе газаджиите са ми казвали,да не я засичам до свършване,щото никога немога да я изхабя докрай,винаги оставало малко
                      ако сондата не е до долу много ясно,че неможе да изхабиш цялатасмени си газаджията

Коментар

pugsy написа:
                        Grisha написа:
                        pugsy написа:
                        ако сондата не е до долу много ясно,че неможе да изхабиш цялатасмени си газаджията
                        Дори и в този случай неточното отчитане ще бъде САМО при първото зареждане на бутилката!
                        VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                        VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                        VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                        VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                        Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                          pugsy написа:
                          Grisha написа:
                          pugsy написа:
                          Дори и в този случай неточното отчитане ще бъде САМО при първото зареждане на бутилката!
                          мързеше ме да го пишасега се загледах в подписа на колегата и витяг,че колата е типо 1.6на моито извънградско рекорда ми е 7/100 на бензин,софия-пловдив с не повече от 110км/ч (това ми беше най дългото пътуване до пловдив )на газ никога не можах извънградско да падна под 8 като имаше некви системи за изключване на газта (като си на скорост и пуснеш педала на газта)

Коментар

Колега, аз напълно ти вярвам на този разход. На мен никой не ми вярва, че с мойта Брава 1.4 извън града при 3000 -3500 оборота (това прави около 100км/ч на пета) ми харчи 5,3-5,5 литра 95.Имам един приятел с Брава, само че 1.6 и той ми вика това не е кола, харчи много (на него му харчела 15 в града), купи си Фиат да те е яд и други такива) ама той по-добре направо да си върже за пода педала на газта, да не се мъчи да го натиска.С брат му често пътуваме, особено преди 2 години като бяхме студенти. Той има Мерцедес 190 на газ. Когато кара той с 30лв газ минаваме 220 км, а когато карам аз същото разстояние го минаваме с 21лв. И той така седеше пред колонката и се чудеше ли чудеше.Отдавна си ремонтирам като хоби коли - ще ви издам една малка тайна (знам, че ще ме почнете след това): ако седнете сами да си смените нещо по окачването и най-вече проумеете, кое за какво е и защо точно така е сложено след това няма да карате по магистралата с повече от 120 и то това за коли над 1 тон с по-здраво и твърдо окачване.Колелата ни се държат точно на НИЩО (не в буквалният смисъл де). Такива скорости 160, 180 дето карате по магистралата, колата ви се "подлепя" от пътя, като имаш хидравлика няма как да го усетиш, защото волана винаги ти е лек в ръцете (най-големият недостатък на хидравликата за мен).Та за това и това лято в България по стар обичай ще преизпълним плана, но за съжаление плана за убитите на пътя.
                            Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                            Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

Esper написа:
                              Са остава някой да се обади че вместо разход, има приход и ще заебавам наФтата
                              Когато един приятел кара винаги след като спре някъде стрелката за бензина показва повече, от колкото като тръгвахме, поне 1/2 - 1 чертичка повече :D

Коментар

За тези, които мислят, че е аномалия:Току-що баща ми (неговата кола се развали и ся кара чат-пат мойта) е заредил на Екото на асеновградско шосе догоре газ - 11,5л е побрала и е спрял връщача вътре на бутилката (или както там се нарича). Колата е изминала от София до момента точно (385 - 180 = 205км), което прави 5,6л. при положение, че сутринта я запалих на газ и карах 50км в града! БЕЗ КОМЕНТАР!

Коментар

Working...
                                X