газта никога не се засича допълване !!!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко съм щастлив :)
Collapse
X
-
SIII написа:Вие май сте тръгнали на риболов...Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Добре, лъжа ви нарочно, щото си нямам друга работа... Квото искате си мислете, който иска да си купи пакет семки и да го водя до София да се убеди сам, че повече от 5,5 няма да излезе. Не се лъжа по лампичките, но както и да е... Пак казвам, колко литра разлика може да се получи от колонка до колонка - 1, 2, 3 ?!?!? ОК, 3 да са, разхода пак е толкова....- '06 FIAT Grande Punto 1.9 Multijet 130ps -
Коментар
-
Разликата не идва от налягането на колонките, а от налягането на газа в бутилката. Като го налееш при 20 градуса той запълва един обем, ама на обед като колата се напече до 50 градуса, тоя същия газ се разширява и запълва повече обем. Покарай малко и долей рано сутринта... ама да не се изненадаш от разход 20 на стоНе знам дали знаете, но "не знам" се пише отделно!
Fiat Punto 1.2 SX 2000 г.
Коментар
-
BrumBrum написа:Добре, лъжа ви нарочно, щото си нямам друга работа... Квото искате си мислете, който иска да си купи пакет семки и да го водя до София да се убеди сам, че повече от 5,5 няма да излезе. Не се лъжа по лампичките, но както и да е... Пак казвам, колко литра разлика може да се получи от колонка до колонка - 1, 2, 3 ?!?!? ОК, 3 да са, разхода пак е толкова....VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
pugsy написа:колега не виждам някой да "казва",че лъжешпросто не засичаш правилногазта се засичка пълна>празнаили от празна сипваш 10лв и караш докато я изхарчишпробвал съм стотици пъти с допълване,казваш си 5/100,решаваш да я изхабиш до край и кво става почти х2ex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT
Коментар
-
pakumba написа:има и други варианти- зависи кога ти е затворил поплавъка, дали работи точно/което за поплавък е невъзможно/, а това по лампичките дето засичаш не го брой. газта се засича прано празно, не като бензина
Коментар
-
В 13:30 заредих в Пловдив, в 17:30 - в София. Колата е еднакво напечена мисля и в двата случая. Проблеми с пълненето НЯМАМ, за разлика от други коли, на които им забива газовата и не ще да сипе дори до средата! Знам, че не е 4/100 и предполагам, че заради разликата в налягането е сипал 1,2 или 3 литра по-малко. Въпреки всичко разхода е под 6 (5,5-5,7...) при всички случаи. И пак е супер малко, знам си колата баси, просто никога не съм я карал толкова бавно! Пробвайте и вие с 95 на магистралата и с инерция на всички възможни места да видим къв ще е резултата.- '06 FIAT Grande Punto 1.9 Multijet 130ps -
Коментар
-
Grisha написа:pugsy написа:колега не виждам някой да "казва",че лъжешпросто не засичаш правилногазта се засичка пълна>празнаили от празна сипваш 10лв и караш докато я изхарчишпробвал съм стотици пъти с допълване,казваш си 5/100,решаваш да я изхабиш до край и кво става почти х2
Коментар
-
pugsy написа:Grisha написа:pugsy написа:колега не виждам някой да "казва",че лъжешпросто не засичаш правилногазта се засичка пълна>празнаили от празна сипваш 10лв и караш докато я изхарчишпробвал съм стотици пъти с допълване,казваш си 5/100,решаваш да я изхабиш до край и кво става почти х2VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:pugsy написа:Grisha написа:pugsy написа:колега не виждам някой да "казва",че лъжешпросто не засичаш правилногазта се засичка пълна>празнаили от празна сипваш 10лв и караш докато я изхарчишпробвал съм стотици пъти с допълване,казваш си 5/100,решаваш да я изхабиш до край и кво става почти х2
Коментар
-
Колега, аз напълно ти вярвам на този разход. На мен никой не ми вярва, че с мойта Брава 1.4 извън града при 3000 -3500 оборота (това прави около 100км/ч на пета) ми харчи 5,3-5,5 литра 95.Имам един приятел с Брава, само че 1.6 и той ми вика това не е кола, харчи много (на него му харчела 15 в града), купи си Фиат да те е яд и други такива) ама той по-добре направо да си върже за пода педала на газта, да не се мъчи да го натиска.С брат му често пътуваме, особено преди 2 години като бяхме студенти. Той има Мерцедес 190 на газ. Когато кара той с 30лв газ минаваме 220 км, а когато карам аз същото разстояние го минаваме с 21лв. И той така седеше пред колонката и се чудеше ли чудеше.Отдавна си ремонтирам като хоби коли - ще ви издам една малка тайна (знам, че ще ме почнете след това): ако седнете сами да си смените нещо по окачването и най-вече проумеете, кое за какво е и защо точно така е сложено след това няма да карате по магистралата с повече от 120 и то това за коли над 1 тон с по-здраво и твърдо окачване.Колелата ни се държат точно на НИЩО (не в буквалният смисъл де). Такива скорости 160, 180 дето карате по магистралата, колата ви се "подлепя" от пътя, като имаш хидравлика няма как да го усетиш, защото волана винаги ти е лек в ръцете (най-големият недостатък на хидравликата за мен).Та за това и това лято в България по стар обичай ще преизпълним плана, но за съжаление плана за убитите на пътя.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
За тези, които мислят, че е аномалия:Току-що баща ми (неговата кола се развали и ся кара чат-пат мойта) е заредил на Екото на асеновградско шосе догоре газ - 11,5л е побрала и е спрял връщача вътре на бутилката (или както там се нарича). Колата е изминала от София до момента точно (385 - 180 = 205км), което прави 5,6л. при положение, че сутринта я запалих на газ и карах 50км в града! БЕЗ КОМЕНТАР!- '06 FIAT Grande Punto 1.9 Multijet 130ps -
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар