Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко съм щастлив :)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колко съм щастлив :)

Колеги, не мога да ви опиша щастието си в момента. Днес ходих до София и карах доста бавничко - 95-100км/ч. В София врътнах 30км градско и излезнах пак на цариградско. Точно на 150км след като заредих в Пловдив (на Екото до КАТ) спирам за второ зареждане до горе. Момчето пусна да се пълни и на 5лв тва спря. Той ми вика:"Напълни се!" Как, като не е възможно бе, човек, викам му аз, я го напъни малко. По 2ст. стигнахме до 6лв - 6,25литра. Той вика не може повече. Елементарна равносметка показва, че ми е изгорила 4,2/100км ГАЗ!!! Знам, че е невъзможно, и предполагам, че в Пловдив са ми сипали 2-3 литра повече в бутилката, но 100% разликата не е по-голяма, тъй като и в Пловдив, и след като заредих там, ми светеха и четирите лампички на газта, т.е. напълнена е! Не знам как да го опиша Невероятно задоволство, да видиш, че колата ти харчи 5 газ с малко градско в София. Та така, около 5/100 разход на газ, как да не се радва човек. Досега с тази кола съм ходил 15на пъти до София, но по принцип или не съм я засичал, или като съм карал с около 130-140км/ч, а на места по 150км/ч замалко след това ми излизаше 7,8-8,1л разход. Имах нужда да го споделя с някой, освен с момчето, дето беше с мене в колата Изумен съм направо, с 12лв. отидох до София, свърших си работа, и се прибрах в нас.
    - '06 FIAT Grande Punto 1.9 Multijet 130ps -

Бря, как го направи това бе човек? Аз под 7 извънградско не мога да падна, ти с градско 5. Можеш само да се радваш.
    Типо 1.4i.e. ex again Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
    Fiat Punto MK2- 1,9 JTD - the city car. ex
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex
    Lancia Musa 1.4 16V Aut ex; JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex;
    BMW X3 3.0D Aut

Коментар

Re: Колко съм щастлив

BrumBrum написа:
      Досега с тази кола съм ходил 15на пъти до София, но по принцип или не съм я засичал, или като съм карал с около 130-140км/ч, а на места по 150км/ч замалко след това ми излизаше 7,8-8,1л разход.
      Звучи ми невероятно , ама като знам какви са ни бензиностанцийте не се учудвам. Засечия пак, и пиши
      In Tipo Veritas

Фиат Типо 1.6 DOHC
      Фиат Стило 1.6

Коментар

Тва, което си цитирал точно, съм 100% сигурен, защото три седмици подред ходих по едно и също време, минавах един и същи маршрут, и зареждах на едни и същи места и карах с една и съща скорост (баси еднаквите три седмици :D )

Коментар

Гледам и не вярвам на ушите си Е такъв разход не би бил възможен яко не си карал плътно зад някой ТИР. При зареждането с газ не навсякъде колонките подават еднакво налягане, и е възможно да се получат различни резултати в заредените литри, без да е достигнало пълно състояние. Иначе всичко противоречи на физиката - 1,6 литров двигател при 3000 оборота всяка една от горивните камери се пълни точно поределен брой цикли. Според стехиометричното съотношение за работоспособна горивна смес винаги може да се изчисли необходимото гориво. За да се падне под него (заводски зададените параметри) е необходимо да се промени само челното съпротивление на автомобила или да се кара в леко разредена среда, каквато е зад голяма кола или рейс пред тебе...Я замери повторно резултата със зареждане от една и съща бензиностанция. Това не е пост за да ти охладя ентусиазма - искренно се радвам че са ти останали парички за други по-съществени разходи като разхладителни напитки в тези жеги както се вика: Дай боже всеки му по един такъв икономичен FIAT!!!

Коментар

Ми аз го виждам, 3 чертички газ имам, 100% няма да е повече от 10л. (да не кажа от 8 ), просто за 13000 км си научих г/д разпределението на газта В най-лошия случай е 5,5л газ на 100км! Карал съм доста по интерция, особено на връщане ДОБАВКА::Когато си го взех ми изгаряше 14/100 газ градско. Тва, което ми се е отпечатало в съзнанието е 14,2л, като зареждах на едно и също място и на една и съща колконка. Точно на 100ния км на следващия ден я пълних и тва число ми се е запечатало в съзнанието. Тогава газта беше 1,09лв, ся е 0,93лв. След тва ходих да я прегледат дали и няма нещо. В крайна сметка всичко е от теглото на десния крак явно С нормално каране, според ограниченията, малко инерция и малко каране зад автобус и камион - 5-5,5л/100км газ. И аз не го вярвам... даже още не мога да го повярвам, ама ето на...

Коментар

И аз съм го гледал тоя филм няколко пъти, но последния път направо беше втрещяващо. Тръгваме за някъде и се пълни догоре - на следващата бензиностанция - също. Като кара мацката разхода е около 6.00 на 100. Кача ли се аз - 7-7.5! ОБАЧЕ! Тръгваме сега до морето, зареждаме на Лукойла в Кюстендил. Кара мацката...Маршрута е през Боровец и Костенец - и в Пловдив пак спираме пак на Лукойл, пълни се догоре - 9 литра Шок и Ужас - разхода дойде накъде 4.6! Смятам и не вярвам на ушите си! Сядам аз - при следващото зареждане - смятам общите километри за целия маршрут бата-мата - общ разход 7.4. Е как става тая работа - не знам.....На връщане от засичане до засичане ми даде и разход почти 9, ама с около 200км плътно 120 че и отгоре по магистралата. Тая тема всъщност за тука ли е!?
              VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
              VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
              VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
              VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
              Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Не знам, защо се очудвате толкова - на мен Пунтото ми харчеШЕ 4л./100км. извънградско със средна скорост 82км/ч. Данни според компютъра

Коментар

Говорим за 5/100 ГАЗ и то в случай, че заради разликата в налягането на колонките са ми сипали около 2л по-малко. А ако е абослютно еднакво е 4/100км газ, което и според мен е невъзможно, за тва повече вярвам на първата версия

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                    ...Тая тема всъщност за тука ли е!?
                    Доста разсъждавах за кой раздел е тази тема.вероятно е за "Хайде да си премерим конете" или "Истории". Ама такава "радост" за там ли е? Та това е рекорд по нисък разход - ако не български, то поне Балкански. Малко дойде офтопик, но дилемата е ясна - да се мести или не? И ако да - къде?

Коментар

Според мен е станало объркване това е НЕВЪЗМОЖНО
                      ex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT

Коментар

Според мен всичко се обяснява с температурните разлики, които тези дни между сутрин и обед бяха 30-40 градуса (включвайки нагряването на ламарините на слънце). Аз вчера отчетох същата аномалия... градско, газ, 178 км с 10 литра. Айде смятайте
                        Не знам дали знаете, но "не знам" се пише отделно!
                        Fiat Punto 1.2 SX 2000 г.

Коментар

Sko написа:
                          Според мен всичко се обяснява с температурните разлики, които тези дни между сутрин и обед бяха 30-40 градуса (включвайки нагряването на ламарините на слънце). Аз вчера отчетох същата аномалия... градско, газ, 178 км с 10 литра. Айде смятайте
                          Умно и единствено разумно обяснение... Така е то, винаги съм казвал че газта приляга на хора, които обичат изненадите и тръпките.Са остава някой да се обади че вместо разход, има приход и ще заебавам наФтата
                          I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

има и други варианти- зависи кога ти е затворил поплавъка, дали работи точно/което за поплавък е невъзможно/, а това по лампичките дето засичаш не го брой. газта се засича прано празно, не като бензина
                            Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                            Fiat Bravo'97 1,6 16v
                            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Вие май сте тръгнали на риболов...
                              Punto HGT - total
                              Punto 1.2 16v Sporting - total
                              Punto 1.2 - alive
                              Toyota celica t23

Коментар

Working...
                              X