Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Климатик ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

pakumba написа:
    абе ако не беше СУПЕР печаливш нямаше като напишеш климатични инсталации в нета да излязат хиляди фирми. както и да е, надявам се скоро да пусна едно показно със снимки как се монтира и всеки ще може да си прецени колко е сложно и каква техника за 7000 лв се ползва
    Ми като е толкова лесно и печелившо почвайте! Аз повече няма да пиша, защото се ядосвам! !!!
    Fiat Bravo 1.9 JTD / Fiat Bravo II 2.0 Multijet
    www.fiat-bg.org/forum

Коментар

Blue написа:
      pakumba написа:
      абе ако не беше СУПЕР печаливш нямаше като напишеш климатични инсталации в нета да излязат хиляди фирми. както и да е, надявам се скоро да пусна едно показно със снимки как се монтира и всеки ще може да си прецени колко е сложно и каква техника за 7000 лв се ползва
      Ми като е толкова лесно и печелившо почвайте! Аз повече няма да пиша, защото се ядосвам! !!!
      Ако си мислиш, че от този бизнес няма печалба, жестоко се бъркаш...градски да няма да "климатизираш" темпрата?
      N.Y. State of Mind

Коментар

Така оспамихте темата, че няма чистене!
        VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
        VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
        VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
        VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
        Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

sev написа:
          само кажи защо си го харесал?заради дизайна ли?или заради рекламите?като човек, занимаващ се с топло/студено ти препоръчвам Panasonic
          Да причината е дизайна. Нищо друго. Щом разбираш, кажи кой модел на Panasonic да си взема, защото в крайна сметка дизайна няма да ме топли през зимата.
          Fiat Bravo SX 1.6 16V

Коментар

и на темпрата ше слагам, ама прозоречен отзад
            Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
            Fiat Bravo'97 1,6 16v
            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Мускул, нещото което е МНОГО ВАЖНО и на което трябва да обърнеш специално внимание е ПОДДРЪЖКАТА на климатика, след покупката Представи си, че си купиш що-годе евтин инверторен климатик (~1000лв.), НО после на всяка профилактика се налага да плащаш по 30-60-80лв. за обслужване и това е, примерно, два пъти годишно - къде отиваме?! Вместо да икономисваш, ти си вътре Климатика в нас си го почиствам сам, защото модела е такъв, че позволява, което 101% в някой от големите "....маркет" или "....полис" ще ти кажат, че трябва да го прави техник, т.е. да плащаш

Коментар

Kuku написа:
                Мускул, нещото което е МНОГО ВАЖНО и на което трябва да обърнеш специално внимание е ПОДДРЪЖКАТА на климатика, след покупката Представи си, че си купиш що-годе евтин инверторен климатик (~1000лв.), НО после на всяка профилактика се налага да плащаш по 30-60-80лв. за обслужване и това е, примерно, два пъти годишно - къде отиваме?! Вместо да икономисваш, ти си вътре Климатика в нас си го почиствам сам, защото модела е такъв, че позволява, което 101% в някой от големите "....маркет" или "....полис" ще ти кажат, че трябва да го прави техник, т.е. да плащаш
                KuKu я кажи ти с какъв климатик си и за какви профилактики става въптос. Тези Artcool не се ли почистват сами, защото гледах, че Panasonic са самопочистващи се. Оф направо не знам какво да правя, то остава да дам 1200лв и после да ми искат още пари.
                Fiat Bravo SX 1.6 16V

Коментар

Blue написа:
                  Виждал съм, как се монтира климатик и не виждам нищо особено в монтажа!!! Има няколко закона, които трябва да се спазват-тръбата за конденза да е винаги с наклон, добре да се направят връзките на меките тръби и това е! Останалото-който не може да пробие няколко дупки в бетона, и да свърже няколко жички нека да мисли, че 150-220лв. са нормална цена за монтаж. Ядосвам се, защото това е поредната форма на изнудване! Е, има особености, не е, като да монтираш бойлер, но пък и ако човек е кадърен и се поинтересува може и сам да се справи, но уви-гаранцията му няма да важи! Аман! Да не сме в Америка, че упътването да започва с "включете уреда в контакта". Дразня се, също, че има големи магазини, които продават плеъри, които ако не са монтирани в техните сервизи гаранцията не важи! Пак казвам-не пренебрегвам труда на хората! Но не смятам, че монтирането на климатик е, като основен ремонт на двигател да речем.
                  Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Моят климатик го има на първа страница, но ще ти го покажа пак "Fujitsu ASY 9 L"Профилактиката се изразява в това, да отворя предната част на климатика, която се състои от две крила, да извадя филтрите, да ги измия с вода, да изсъхнат и да ги поставя обратно, но някои модели може да не са толкова елементарно устроени и да се налага да идва техник до вас Другия проблем пък е, че може климатика, да е лесен за почистване, но понеже не го е почиствал техник, да се заяждат за гаранцията Аз съм изключително доволен от моя климатик, вече три години го ползвам и не съм имал абсолютно никакъв проблем (да чукна на дърво)

Коментар

Абе какви са тези профилактики два пъти годишно?! Почистването на филтрите всеки сам може да си го прави и даже като ми монтираха климатиците, ми казаха по-често да си ги почиствам, че да не се задръстват филтрите, а профилактиката е веднъж годишно и струва 30 лева.
                      Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Ми да де, въпроса е да не му кажат "3 пъти годишно задължителна профилактика" и да му вземат пари за нищо

Коментар

Ето един сайт с доста обяснения: http://www.nebelservice.hit.bg/climas/index.htmАз лично в Уики нищо не намерих!
                          Space Star 1.9 DID

Коментар

megamuscle написа:
                            Да причината е дизайна. Нищо друго. Щом разбираш, кажи кой модел на Panasonic да си взема, защото в крайна сметка дизайна няма да ме топли през зимата.
                            щом ще се топлиш и зимата - задължително инверторя кажи какво е помещението - обем, дограма, стени (външни вътрешни), изложение
                            2015 Renault Megane Expression GT
                            2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                            Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Да кажа малко по въпроса че това работя за инвестицията в инструментите не е малка само единия перфортаор е 1400лв бурги за него по 260 и годишно се чупят поне 3 бр не е само той трябват инструменти наистина са скъпи незанм колко съм дал но са поне 3000лв. А за монтаж от 150лв за три метра тръбен път матерялите по цени на магазина излизат 70лв говотя за изолация стоики тръби бандаж всико е остават 80лв но тази работа е сезонна и през другите месеци нама доходи. Така че ако се разхвърят доходите в годината не са повече отколкото на работа с съгурна заплата.Някой сигурно ще каже ми що я работиш е това мога и нямам шеф което е най готиното.А относно профилактиката не е само почистването на филтри профилактиката е почистване на турбината и там е доста сложно а и зареждане с фреон защото производителя дава че се губи 6-8% от фреона които освен че охлажда в стята а и компресора.
                              Обичам си работата.

Коментар

ми не знам с какъв перфоратор си, но аз съм бачкал външни топлоизолации и ме съмнява да дупчиш повече от мен- 5 дупки на половин квадрат, 10 на 1 м2 и то минимум, понеже не винаги нацелваш и т.н. перфоратора струваше 100 лв и е средна работа. аз на седмица чупех 3 бургии/уж немски бош, вече дали са истински не знам и ми е все тая/п.с. не съм имал проблем с перфа вече 2 години-взех го 2 ръка и на 5-6 год. син бош/нов не знам колко е мисля към 400/
                                Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                                Fiat Bravo'97 1,6 16v
                                Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Working...
                                X