pakumba написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Климатик ?
Collapse
X
-
Blue написа:pakumba написа:абе ако не беше СУПЕР печаливш нямаше като напишеш климатични инсталации в нета да излязат хиляди фирми. както и да е, надявам се скоро да пусна едно показно със снимки как се монтира и всеки ще може да си прецени колко е сложно и каква техника за 7000 лв се ползваN.Y. State of Mind
Коментар
-
sev написа:само кажи защо си го харесал?заради дизайна ли?или заради рекламите?като човек, занимаващ се с топло/студено ти препоръчвам PanasonicFiat Bravo SX 1.6 16V
Коментар
-
Мускул, нещото което е МНОГО ВАЖНО и на което трябва да обърнеш специално внимание е ПОДДРЪЖКАТА на климатика, след покупката Представи си, че си купиш що-годе евтин инверторен климатик (~1000лв.), НО после на всяка профилактика се налага да плащаш по 30-60-80лв. за обслужване и това е, примерно, два пъти годишно - къде отиваме?! Вместо да икономисваш, ти си вътре Климатика в нас си го почиствам сам, защото модела е такъв, че позволява, което 101% в някой от големите "....маркет" или "....полис" ще ти кажат, че трябва да го прави техник, т.е. да плащаш
Коментар
-
Kuku написа:Мускул, нещото което е МНОГО ВАЖНО и на което трябва да обърнеш специално внимание е ПОДДРЪЖКАТА на климатика, след покупката Представи си, че си купиш що-годе евтин инверторен климатик (~1000лв.), НО после на всяка профилактика се налага да плащаш по 30-60-80лв. за обслужване и това е, примерно, два пъти годишно - къде отиваме?! Вместо да икономисваш, ти си вътре Климатика в нас си го почиствам сам, защото модела е такъв, че позволява, което 101% в някой от големите "....маркет" или "....полис" ще ти кажат, че трябва да го прави техник, т.е. да плащашFiat Bravo SX 1.6 16V
Коментар
-
Blue написа:Ми като е толкова лесно и печелившо почвайте! Аз повече няма да пиша, защото се ядосвам! !!!Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Моят климатик го има на първа страница, но ще ти го покажа пак "Fujitsu ASY 9 L"Профилактиката се изразява в това, да отворя предната част на климатика, която се състои от две крила, да извадя филтрите, да ги измия с вода, да изсъхнат и да ги поставя обратно, но някои модели може да не са толкова елементарно устроени и да се налага да идва техник до вас Другия проблем пък е, че може климатика, да е лесен за почистване, но понеже не го е почиствал техник, да се заяждат за гаранцията Аз съм изключително доволен от моя климатик, вече три години го ползвам и не съм имал абсолютно никакъв проблем (да чукна на дърво)
Коментар
-
Абе какви са тези профилактики два пъти годишно?! Почистването на филтрите всеки сам може да си го прави и даже като ми монтираха климатиците, ми казаха по-често да си ги почиствам, че да не се задръстват филтрите, а профилактиката е веднъж годишно и струва 30 лева.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
Ето един сайт с доста обяснения: http://www.nebelservice.hit.bg/climas/index.htmАз лично в Уики нищо не намерих!Space Star 1.9 DID
Коментар
-
megamuscle написа:Да причината е дизайна. Нищо друго. Щом разбираш, кажи кой модел на Panasonic да си взема, защото в крайна сметка дизайна няма да ме топли през зимата.
Коментар
-
Да кажа малко по въпроса че това работя за инвестицията в инструментите не е малка само единия перфортаор е 1400лв бурги за него по 260 и годишно се чупят поне 3 бр не е само той трябват инструменти наистина са скъпи незанм колко съм дал но са поне 3000лв. А за монтаж от 150лв за три метра тръбен път матерялите по цени на магазина излизат 70лв говотя за изолация стоики тръби бандаж всико е остават 80лв но тази работа е сезонна и през другите месеци нама доходи. Така че ако се разхвърят доходите в годината не са повече отколкото на работа с съгурна заплата.Някой сигурно ще каже ми що я работиш е това мога и нямам шеф което е най готиното.А относно профилактиката не е само почистването на филтри профилактиката е почистване на турбината и там е доста сложно а и зареждане с фреон защото производителя дава че се губи 6-8% от фреона които освен че охлажда в стята а и компресора.Обичам си работата.
Коментар
-
ми не знам с какъв перфоратор си, но аз съм бачкал външни топлоизолации и ме съмнява да дупчиш повече от мен- 5 дупки на половин квадрат, 10 на 1 м2 и то минимум, понеже не винаги нацелваш и т.н. перфоратора струваше 100 лв и е средна работа. аз на седмица чупех 3 бургии/уж немски бош, вече дали са истински не знам и ми е все тая/п.с. не съм имал проблем с перфа вече 2 години-взех го 2 ръка и на 5-6 год. син бош/нов не знам колко е мисля към 400/Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар