Blue написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Климатик ?
Collapse
X
-
sev написа:Blue написа:Само консумативите към един климатик (медна тръба, изолация, стойка за външното тяло, пяна, кабел, кабелен канал, скрепители) са 49 лв! Монтажа на един климатик е средно 2-3 часа, като са необходими минимум 2-ма души. А сега тези 2-ма души да работят 3 часа за оставащите 50 лв. Смешно е! Не е толкова лесно и просто, както си го представяте, а ако не дай си боже има някакъв проблем с климатика...
Коментар
-
200лв за монтаж ми се струват множко. По принцип мислех, че цената на климатика включва монтажа. KuKu от тези 4 модела, които си изброил само последния ли е инверторен, защото ако е така, то ще ми излезе е**ти цифрата. Мисля че видях в техномаркет преди месец LG Artcool на промоция и беше 1100лв, но не си спомням какъв модел беше, защото не се загледах. До към 1000-1100лв съм съгласен да дам, ама 1700лв нещо множко ми се виждат.Fiat Bravo SX 1.6 16V
Коментар
-
sev написа:е да, но не са 50 лева а 150 :D може би ти е обидно че "монтажниците" печелят повече от теб (висше образование може би)ако всичките пари са за тях, но те не са разбира се :D аз на това му казвам изнудванеFrontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Vladim написа:И аз си му казвам чисто изнудване! Ако взимат 150лв. за три часа, това означава, че за консумативи дават 50лв. и за монтажниците остават по 50, като са двама. Да монтират два климатика за един ден... това си си сто лева на ден на човек! Баси... ще взема да си сменя професията и да си метна дипломата в кошчето! Не искам да смятам по колко си прибират в джоба тези, които взимат по 220лв. за монтаж! :D
Коментар
-
Kuku написа:Не се смята така, Vladim Мускул, за 1100лв. (крайна цена с монтаж) е изключено да намериш "АртКуул", особено през лятотоFiat Bravo SX 1.6 16V
Коментар
-
Blue написа:Тези момчета се скъсват от работа, и когато на вас ви е толкова горещо, че само и да седите се потите, те бият дупки и висят по прозорците, за да ви направят хладно, и чисто средногодишно на месец взимат по 6-700 лв маскимум. Ако мислиш, че за този труд това е много... Освен това не може някой без никакъв опит и обучение да тръгне да монтира климатици.
Коментар
-
megamuscle написа:Най-после го намерих! Това ще е май климатика. Сега остава само да приготвя парите.
Коментар
-
абе ако не беше СУПЕР печаливш нямаше като напишеш климатични инсталации в нета да излязат хиляди фирми. както и да е, надявам се скоро да пусна едно показно със снимки как се монтира и всеки ще може да си прецени колко е сложно и каква техника за 7000 лв се ползваLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар