Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Климатик ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Blue написа:
    Само консумативите към един климатик (медна тръба, изолация, стойка за външното тяло, пяна, кабел, кабелен канал, скрепители) са 49 лв! Монтажа на един климатик е средно 2-3 часа, като са необходими минимум 2-ма души. А сега тези 2-ма души да работят 3 часа за оставащите 50 лв. Смешно е! Не е толкова лесно и просто, както си го представяте, а ако не дай си боже има някакъв проблем с климатика...
    е да, но не са 50 лева а 150 :D може би ти е обидно че "монтажниците" печелят повече от теб (висше образование може би)ако всичките пари са за тях, но те не са разбира се :D аз на това му казвам изнудване
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

sev написа:
      Blue написа:
      Само консумативите към един климатик (медна тръба, изолация, стойка за външното тяло, пяна, кабел, кабелен канал, скрепители) са 49 лв! Монтажа на един климатик е средно 2-3 часа, като са необходими минимум 2-ма души. А сега тези 2-ма души да работят 3 часа за оставащите 50 лв. Смешно е! Не е толкова лесно и просто, както си го представяте, а ако не дай си боже има някакъв проблем с климатика...
      е да, но не са 50 лева а 150 :D може би ти е обидно че "монтажниците" печелят повече от теб (висше образование може би)ако всичките пари са за тях, но те не са разбира се :D аз на това му казвам изнудване
      На мен не ми е обидно, аз ги защитавам, защото работим заедно и знам за какво става въпрос в общия случай. Мисля, че 150 лв са разумна цена за климатик, а тези, дето искат по 220 се насират с извинение! :D
      Fiat Bravo 1.9 JTD / Fiat Bravo II 2.0 Multijet
      www.fiat-bg.org/forum

Коментар

за 150 съм по-склоненмакар че може да си спорим до утре сутринта :D

Коментар

200лв за монтаж ми се струват множко. По принцип мислех, че цената на климатика включва монтажа. KuKu от тези 4 модела, които си изброил само последния ли е инверторен, защото ако е така, то ще ми излезе е**ти цифрата. Мисля че видях в техномаркет преди месец LG Artcool на промоция и беше 1100лв, но не си спомням какъв модел беше, защото не се загледах. До към 1000-1100лв съм съгласен да дам, ама 1700лв нещо множко ми се виждат.
          Fiat Bravo SX 1.6 16V

Коментар

ART Cool е по-скъп заради дизайнаако искаш инвертор виж Panasonic, в момента на промо в Техномаркет9 - 879 лв12 - 1059 лв

Коментар

sev написа:
              И аз си му казвам чисто изнудване! Ако взимат 150лв. за три часа, това означава, че за консумативи дават 50лв. и за монтажниците остават по 50, като са двама. Да монтират два климатика за един ден... това си си сто лева на ден на човек! Баси... ще взема да си сменя професията и да си метна дипломата в кошчето! Не искам да смятам по колко си прибират в джоба тези, които взимат по 220лв. за монтаж! :DА относно висенето при монтирането на външното тяло-"нема такъв филм"! Шините за монтаж се захващат само в горната част! После тялото се спуска върху тях и с един дълаг ключ тип "направи си сам" се захваща за шините. Виждал съм го с очите си, как става.
              Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

ами понякога е така - дипломата в коша :D

Коментар

Не се смята така, Vladim Мускул, за 1100лв. (крайна цена с монтаж) е изключено да намериш "АртКуул", особено през лятото

Коментар

Vladim написа:
                    И аз си му казвам чисто изнудване! Ако взимат 150лв. за три часа, това означава, че за консумативи дават 50лв. и за монтажниците остават по 50, като са двама. Да монтират два климатика за един ден... това си си сто лева на ден на човек! Баси... ще взема да си сменя професията и да си метна дипломата в кошчето! Не искам да смятам по колко си прибират в джоба тези, които взимат по 220лв. за монтаж! :D
                    Хвърли си дипломата в кошчето, купи си инструменти за 6-7000 лева, кола (пикап или бус), с която да работиш, плащай си горивото, осигуровките, надниците, телефоните, ходи на повреди и оплаквания за без пари, защото си поел с монтажа и гаранция и т.н. и ми кажи после като го направиш какво си сметнал и колко печелиш! Всяко нещо има 2 страни на медала! А, освен това си сметни живота през зимата, защото тогава групите почти нямат работа... Тези момчета се скъсват от работа, и когато на вас ви е толкова горещо, че само и да седите се потите, те бият дупки и висят по прозорците, за да ви направят хладно, и чисто средногодишно на месец взимат по 6-700 лв маскимум. Ако мислиш, че за този труд това е много... Освен това не може някой без никакъв опит и обучение да тръгне да монтира климатици.
                    Fiat Bravo 1.9 JTD / Fiat Bravo II 2.0 Multijet
                    www.fiat-bg.org/forum

Коментар

Kuku написа:
                      Не се смята така, Vladim Мускул, за 1100лв. (крайна цена с монтаж) е изключено да намериш "АртКуул", особено през лятото
                      Ами може и така да е. Сега гледам в техномаркет, че 12-ка Artcool обикновения модел е 1159лв., което явно е без монтаж, което ме успокоява, че 9-ка(ако има въобше 9-ка) ще е към 1000лв + монтаж да кажем да е 1200. Ще видим дали ще ми се откъснат от сърцето.
                      Fiat Bravo SX 1.6 16V

Коментар

Blue написа:
                        Тези момчета се скъсват от работа, и когато на вас ви е толкова горещо, че само и да седите се потите, те бият дупки и висят по прозорците, за да ви направят хладно, и чисто средногодишно на месец взимат по 6-700 лв маскимум. Ако мислиш, че за този труд това е много... Освен това не може някой без никакъв опит и обучение да тръгне да монтира климатици.
                        ами дакакто казах парите не са директно за тяха за собственицитесега само не ми казвай че бизнеса не е печеливш, защото съм частично в него

Коментар

Хмм, на мене в един супер зле изглеждащ сервиз ми казаха "400лв. монтаж", климатика отделно...човек не знае да се смее ли, ко да прай...
                          N.Y. State of Mind

Коментар

Най-после го намерих! Това ще е май климатика. Сега остава само да приготвя парите.
                            Fiat Bravo SX 1.6 16V

Коментар

megamuscle написа:
                              Най-после го намерих! Това ще е май климатика. Сега остава само да приготвя парите.
                              само кажи защо си го харесал?заради дизайна ли?или заради рекламите?като човек, занимаващ се с топло/студено ти препоръчвам Panasonic

Коментар

абе ако не беше СУПЕР печаливш нямаше като напишеш климатични инсталации в нета да излязат хиляди фирми. както и да е, надявам се скоро да пусна едно показно със снимки как се монтира и всеки ще може да си прецени колко е сложно и каква техника за 7000 лв се ползва
                                Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                                Fiat Bravo'97 1,6 16v
                                Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Working...
                                X