Immortal благодаря ти за отговора. Аз със сигурност ще взема инверторен, само искам да те питам, защото явно разбираш от климатици, струва ли си парите LG Artcool в смисъл по-добър ли е от другите, които се предлагат, или просто разликата е в дизайна и нищо повече. Благодаря ти предварително! :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Климатик ?
Collapse
X
-
Получих задоволителен отговор за "LG ART COOL" Добър е като машина, струва си парите и до сега във фирмата с която имам отношения, не са имали оплакване от такъв климатик, НО при положение, че е корейско производство Цените които имаха бяха от Май месец и може да не са съвсем актуални, но със сигурност разликата не е голяма:9-ка - 1199лв.12-ка - 1299лв.9-ка Mirror - 1275лв.12-ка Mirror Inverter - 1399лв.Обаче нямам никаква престава, каква е разликата между тия четири модела, освен мощността Цените са с ДДС, НО без монтаж А монтажа се изразява в това, да се монтира външното тяло на желано от клиента място (обикновено по фасадата на сградата), да се монтира вътрешното тяло в помещението, пак на желано от клиента място (масово се монтират коло прозорците), да се свържат двете тела помежду си и към електричеството, за да могат да заработят, все пак Цената на монтажа е 200лв. П.П.Според шефа на фирмата, за същите пари е по-добре да се купи "Фуджитсу"
Коментар
-
[quote="Kuku"А монтажа се изразява в това, да се монтира външното тяло на желано от клиента място (обикновено по фасадата на сградата), да се монтира вътрешното тяло в помещението, пак на желано от клиента място (масово се монтират коло прозорците), да се свържат двете тела помежду си и към електричеството, за да могат да заработят, все пак 200 леа за това има ли нужда от специални инструменти за някакви накрайници на тъбичките и има ли място, където да ги продават говови на метър или попоръчка? щото да им дам 200 лв за да включат кабела в контакта при положение, че имам перфоратор и не ми е проблем да сложа 4 дюбела на стената за шинатаLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
pakumba написа:има ли нужда от специални инструменти за някакви накрайници на тъбичките и има ли място, където да ги продават говови на метър или попоръчка? щото да им дам 200 лв за да включат кабела в контакта при положение, че имам перфоратор и не ми е проблем да сложа 4 дюбела на стената за шината
Коментар
-
Според мен трябват инструменти за монтаж на "лещи" на края на тръбичките. Освен това е добре да се знае технологията-кога да се отвъртят кранчетата на климатика и др. подобни. Климатиците са пълни с фреон, не се налага допълнително пълнене, стига разбира се, ако не стане гаф и изтече! 200лв. за мен е страшно много, като цена.. като ги знам какви са "майстори" и че ще трябва след тях да дооправям... никога не бих дал 200лв. отгоре. Според мен 100лв. е адекватна цена, като в нея трябва да влизат и консумативите-тръби, кабели, крепежни елементи...Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Vladim написа:... никога не бих дал 200лв. отгоре. Според мен 100лв. е адекватна цена, като в нея трябва да влизат и консумативите-тръби, кабели, крепежни елементи...
Коментар
-
По принцип в тези 200лв. (с ДДС) са включени доставката, монтирането на външно и вътрешно тяло, пробиване на дупка за маркучите, материалите за монтаж (едни метални маркучи, като за газова уредба накрайници за включване на маркучите в климатика, за някои модели и поставка/шина за монтаж на външното тяло на фасадата), свързване с ел.инсталацията, гаранция естествено А я си представете, че климатика се монтира на 6-тия етаж - кой от вас ще излезе сам да си монтира външното тяло на фасадата на блока и да разпробива дупки за дюбели на поставката
Коментар
-
току що познат ми поразясни- ако е до 5 метра между телата не се налага допълване с фреон, а цената е около 220 без ддс- качесвен монтаж) предполагам накрайниците се слагат със специални клещи, нещо като при газовата, лесно ще си купя. 4 шини всеки може да закачи, не е голяма философия. кабела да го праснеш на стената също не ми се струва сложно стига да имаш клещите и да си пуснеш тръбите. кранчета мранчета вече не са ми ясни, някой да има четиво или в упътването си го пишеLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Vladim написа:200лв. за мен е страшно много, като цена.. като ги знам какви са "майстори" и че ще трябва след тях да дооправям... никога не бих дал 200лв. отгоре. Според мен 100лв. е адекватна цена, като в нея трябва да влизат и консумативите-тръби, кабели, крепежни елементи...
Коментар
-
блу, а как ти се струва- искам да си купя моно сплит, гледам в техномаркет са по 340-350 лв с 3 години гаранция, което значи, че малко след това ще се счупи, но мен ме урежда. та избирам си този климатик, да кажем удовлетворятва нуждите ми, но монтаца му е 2/3 от цената на самия климатик. не мисля, че е реално. просто се спекулира с това, както и с много други работи/много примери за колата мога да ти дам, понеже там съм значително по-веш отколкото при климите/Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар