Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Климатик ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Immortal благодаря ти за отговора. Аз със сигурност ще взема инверторен, само искам да те питам, защото явно разбираш от климатици, струва ли си парите LG Artcool в смисъл по-добър ли е от другите, които се предлагат, или просто разликата е в дизайна и нищо повече. Благодаря ти предварително! :D
    Fiat Bravo SX 1.6 16V

Коментар

Точно вчера разглеждах един АртКуул в магазина на мой клиент - утре ще звънна, ако не забравя и ще го разпитам за модела, като цяло Мога да се опитам и цена да ти издействам, ако решиш да купиш

Коментар

Аз съм с Art Cool Какво да ти кажа, добра машина струва си парите, щях да вземам Panasonic но нямаше модела който исках.А колеги никой не каза за сглобките нищо! Китайски, Мало Айзииски и Японски, мисля че бяха. Art Cool-a моя е Мало Айзииски

Коментар

Само, като купувате климатик преди това разучете, кога ще има свободна дата за монтаж! При тази жега може да се окаже, че ще ву монтират климатика след месец!
          Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

а в какво се състой монтажа- климата предполагам е празна и след монтажа се пълни с фреон или...?
            Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
            Fiat Bravo'97 1,6 16v
            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Получих задоволителен отговор за "LG ART COOL" Добър е като машина, струва си парите и до сега във фирмата с която имам отношения, не са имали оплакване от такъв климатик, НО при положение, че е корейско производство Цените които имаха бяха от Май месец и може да не са съвсем актуални, но със сигурност разликата не е голяма:9-ка - 1199лв.12-ка - 1299лв.9-ка Mirror - 1275лв.12-ка Mirror Inverter - 1399лв.Обаче нямам никаква престава, каква е разликата между тия четири модела, освен мощността Цените са с ДДС, НО без монтаж А монтажа се изразява в това, да се монтира външното тяло на желано от клиента място (обикновено по фасадата на сградата), да се монтира вътрешното тяло в помещението, пак на желано от клиента място (масово се монтират коло прозорците), да се свържат двете тела помежду си и към електричеството, за да могат да заработят, все пак Цената на монтажа е 200лв. П.П.Според шефа на фирмата, за същите пари е по-добре да се купи "Фуджитсу"

Коментар

[quote="Kuku"А монтажа се изразява в това, да се монтира външното тяло на желано от клиента място (обикновено по фасадата на сградата), да се монтира вътрешното тяло в помещението, пак на желано от клиента място (масово се монтират коло прозорците), да се свържат двете тела помежду си и към електричеството, за да могат да заработят, все пак 200 леа за това има ли нужда от специални инструменти за някакви накрайници на тъбичките и има ли място, където да ги продават говови на метър или попоръчка? щото да им дам 200 лв за да включат кабела в контакта при положение, че имам перфоратор и не ми е проблем да сложа 4 дюбела на стената за шината
                Fiat Bravo'97 1,6 16v
                Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
                  има ли нужда от специални инструменти за някакви накрайници на тъбичките и има ли място, където да ги продават говови на метър или попоръчка? щото да им дам 200 лв за да включат кабела в контакта при положение, че имам перфоратор и не ми е проблем да сложа 4 дюбела на стената за шината
                  не е толкова просто :D но най-тъпото е , че не признават гаранцията ако не го е монтирал "оторизиран" екип
                  2015 Renault Megane Expression GT
                  2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                  Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Според мен трябват инструменти за монтаж на "лещи" на края на тръбичките. Освен това е добре да се знае технологията-кога да се отвъртят кранчетата на климатика и др. подобни. Климатиците са пълни с фреон, не се налага допълнително пълнене, стига разбира се, ако не стане гаф и изтече! 200лв. за мен е страшно много, като цена.. като ги знам какви са "майстори" и че ще трябва след тях да дооправям... никога не бих дал 200лв. отгоре. Според мен 100лв. е адекватна цена, като в нея трябва да влизат и консумативите-тръби, кабели, крепежни елементи...
                    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
                      ... никога не бих дал 200лв. отгоре. Според мен 100лв. е адекватна цена, като в нея трябва да влизат и консумативите-тръби, кабели, крепежни елементи...
                      и 100 лева са многовсе пак стандарта ни е доста нисъкно както обикновено за хамалска работа се печели в пъти повече от мисловната :D

Коментар

По принцип в тези 200лв. (с ДДС) са включени доставката, монтирането на външно и вътрешно тяло, пробиване на дупка за маркучите, материалите за монтаж (едни метални маркучи, като за газова уредба накрайници за включване на маркучите в климатика, за някои модели и поставка/шина за монтаж на външното тяло на фасадата), свързване с ел.инсталацията, гаранция естествено А я си представете, че климатика се монтира на 6-тия етаж - кой от вас ще излезе сам да си монтира външното тяло на фасадата на блока и да разпробива дупки за дюбели на поставката

Коментар

току що познат ми поразясни- ако е до 5 метра между телата не се налага допълване с фреон, а цената е около 220 без ддс- качесвен монтаж) предполагам накрайниците се слагат със специални клещи, нещо като при газовата, лесно ще си купя. 4 шини всеки може да закачи, не е голяма философия. кабела да го праснеш на стената също не ми се струва сложно стига да имаш клещите и да си пуснеш тръбите. кранчета мранчета вече не са ми ясни, някой да има четиво или в упътването си го пише
                          Fiat Bravo'97 1,6 16v
                          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

и това е вярноно поне цената да е според сложността

Коментар

Vladim написа:
                              200лв. за мен е страшно много, като цена.. като ги знам какви са "майстори" и че ще трябва след тях да дооправям... никога не бих дал 200лв. отгоре. Според мен 100лв. е адекватна цена, като в нея трябва да влизат и консумативите-тръби, кабели, крепежни елементи...
                              Само консумативите към един климатик (медна тръба, изолация, стойка за външното тяло, пяна, кабел, кабелен канал, скрепители) са 49 лв! Монтажа на един климатик е средно 2-3 часа, като са необходими минимум 2-ма души. А сега тези 2-ма души да работят 3 часа за оставащите 50 лв. Смешно е! Не е толкова лесно и просто, както си го представяте, а ако не дай си боже има някакъв проблем с климатика...
                              Fiat Bravo 1.9 JTD / Fiat Bravo II 2.0 Multijet
                              www.fiat-bg.org/forum

Коментар

блу, а как ти се струва- искам да си купя моно сплит, гледам в техномаркет са по 340-350 лв с 3 години гаранция, което значи, че малко след това ще се счупи, но мен ме урежда. та избирам си този климатик, да кажем удовлетворятва нуждите ми, но монтаца му е 2/3 от цената на самия климатик. не мисля, че е реално. просто се спекулира с това, както и с много други работи/много примери за колата мога да ти дам, понеже там съм значително по-веш отколкото при климите/
                                Fiat Bravo'97 1,6 16v
                                Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Working...
                                X