Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Климатик ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Нямам цел да правя реклама, ама аз имам такава цена на тоя климатик. Само давам обща информация, а за 5.5 - моя грешка. Не ме кефят заяжданията на дребно... Климатика разботи на максимална мощност по-малко време, отколкото работи на минимална, при която достига тези коефициенти. Я сметни на една Мидеа или на Даикин реалния коеф. при максимална мощност. Просто Тошиба в момента са най-добрите машини на пазара в БГ.
    Fiat Bravo 1.9 JTD / Fiat Bravo II 2.0 Multijet
    www.fiat-bg.org/forum

Коментар

За последното съм напълно съгласен

Коментар

Най-добри, в какво отношение?!Не мисля, че 2000лв за 12-ка е най-доброто, като се има предвид, че за тези пари могат да се купят две 9-ки на Хюндай, примерно, които ще вършат много повече работа, най-малкото, защото ще охладжат две помещения

Коментар

и все пак да не забравяме , че тези коефициенти са при определени температурикоито доста се различават от изчислителните :D за лятото по груби сметки 2,5-3 коефициент на трансформация е нормаленаз да ви посъветвам още нещоза лятото каквото и да купите, ако не сте много претенциозни към дизайн и шум няма да сгрешитев зимен режим нещата стоят по друг начин
          2015 Renault Megane Expression GT
          2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
          Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Аз мога да кажа, че в моя дом не се изключват климатиците нито зима, нито лято, а сметката за тока е с 20-30 лв. по-висока от тази без климатик През зимата се отоплявам само с климатика! Но това става въпрос за съвременно и добре изолирано жилище, при което топлинните загубите са минимални!
            BMW E90 320D
            ех. FIAT COUPE 2.0 16V
            ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
            ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

dan4o написа:
              здрасти,аз се топля и охлаждам с климатици,това за сега е най ефтиния начин който познавам.имама три климатика,два обикновенни и един инверторен,1.не бих си купил вече инверторен ,хубав е само на хартия, а за реални 4-6 лв икономия струва 3 пъти повече.2.обикновен мидея за около 500 лв върши добра работа,12-ска3.сметките ми за ток с три климатика зимата не са повече от 120лв цялата сметка.слагай смело,дано съм помогнал
              Абсолютно съм съглесен!Абсолюнто верни са и сметките на колегата Immortal!
              Peugeot 301
              Punto 1.9 JTD - на жената

Коментар

venco67 написа:
                Абсолюнто верни са и сметките на колегата Immortal!
                e как няма да се верни, като по образование е топлотехник :D
                2015 Renault Megane Expression GT
                2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Валентин ли се казва

Коментар

ц не съм Валентин P.S. За Вальо Топлото ли иде реч??? Аз чак сега зацепих...Глей ся, разликата между Вальо и Дидо е, че Вальо го хванаха

Коментар

Пфууу, жалко - можехме да изкараме някой лев от "климатици"

Коментар

клима

като гледам и аз ще си взема скоро климатик така и така махахме/топлото /дори и водата изолирахме апартамента отвсякаде
                        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Колеги и аз мисля да си вземам клмиатик. Какво ще кажете за тези LG Artcool. Заслужават ли си парите. Стаята, за която ми трябва, еоколо 20кв. Може ли да мине с 9-ка, или да взма 12-ка.
                          Fiat Bravo SX 1.6 16V

Коментар

И пак да повторим, изчислява се кубатурата, не лицето! a.b.c - едната по другата страна, по височината

Коментар

Добре де, каква е разликата между инверторния и обикновения климатик?!?И защо колегата dan4o не би си купил инверторен?
                              Space Star 1.9 DID

Коментар

Мощността на един климатик на теория изобщо не зависи от площшта или обема на помещението, а от топлинните му печалби (или загуби - за зимата). На практика обаче, търговците се мислят за много разбиращи и ви питат единствено каква е кубатурата... На две помещения с еднаква кубатура може да са им нужни климатици с мощности, различаващи се в пъти!!!!На въпроса на megamuscle - за 20 кв., в зависимост от помещението ще ти свърши работа или 7-ца, или 9-ка. Разликата е малка, така че по-добре по-големия. 12-ка ще му е много.А относно разликата между инверторните и обикновените климатици - единствено видът на двигателя, въртящ вала на компресора. Единият двигател работи само с едни и същи обороти - т.е. или работи или не работи. Инверторният работи постоянно, като оборотите, респективно мощността на климатика зависят от това каква е температурата в помещението и на колко сте го настроили. Въпреки че твърдят, че инверторните са по-икономични, както писа и по-горе някой, икономията на месец е около 5-6 лева, а разликата в цената -малко по-малко от 2 пъти. Предимството на инверторните климатици е през зимата - работят до по-ниски външни температури без проблем.Не ми се обяснява надълго и нашироко. Вижте в уикипедията

Коментар

Working...
                                X