Нямам цел да правя реклама, ама аз имам такава цена на тоя климатик. Само давам обща информация, а за 5.5 - моя грешка. Не ме кефят заяжданията на дребно... Климатика разботи на максимална мощност по-малко време, отколкото работи на минимална, при която достига тези коефициенти. Я сметни на една Мидеа или на Даикин реалния коеф. при максимална мощност. Просто Тошиба в момента са най-добрите машини на пазара в БГ.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Климатик ?
Collapse
X
-
и все пак да не забравяме , че тези коефициенти са при определени температурикоито доста се различават от изчислителните :D за лятото по груби сметки 2,5-3 коефициент на трансформация е нормаленаз да ви посъветвам още нещоза лятото каквото и да купите, ако не сте много претенциозни към дизайн и шум няма да сгрешитев зимен режим нещата стоят по друг начин
Коментар
-
Аз мога да кажа, че в моя дом не се изключват климатиците нито зима, нито лято, а сметката за тока е с 20-30 лв. по-висока от тази без климатик През зимата се отоплявам само с климатика! Но това става въпрос за съвременно и добре изолирано жилище, при което топлинните загубите са минимални!BMW E90 320D
ех. FIAT COUPE 2.0 16V
ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine
Коментар
-
dan4o написа:здрасти,аз се топля и охлаждам с климатици,това за сега е най ефтиния начин който познавам.имама три климатика,два обикновенни и един инверторен,1.не бих си купил вече инверторен ,хубав е само на хартия, а за реални 4-6 лв икономия струва 3 пъти повече.2.обикновен мидея за около 500 лв върши добра работа,12-ска3.сметките ми за ток с три климатика зимата не са повече от 120лв цялата сметка.слагай смело,дано съм помогналPeugeot 301
Punto 1.9 JTD - на жената
Коментар
-
Мощността на един климатик на теория изобщо не зависи от площшта или обема на помещението, а от топлинните му печалби (или загуби - за зимата). На практика обаче, търговците се мислят за много разбиращи и ви питат единствено каква е кубатурата... На две помещения с еднаква кубатура може да са им нужни климатици с мощности, различаващи се в пъти!!!!На въпроса на megamuscle - за 20 кв., в зависимост от помещението ще ти свърши работа или 7-ца, или 9-ка. Разликата е малка, така че по-добре по-големия. 12-ка ще му е много.А относно разликата между инверторните и обикновените климатици - единствено видът на двигателя, въртящ вала на компресора. Единият двигател работи само с едни и същи обороти - т.е. или работи или не работи. Инверторният работи постоянно, като оборотите, респективно мощността на климатика зависят от това каква е температурата в помещението и на колко сте го настроили. Въпреки че твърдят, че инверторните са по-икономични, както писа и по-горе някой, икономията на месец е около 5-6 лева, а разликата в цената -малко по-малко от 2 пъти. Предимството на инверторните климатици е през зимата - работят до по-ниски външни температури без проблем.Не ми се обяснява надълго и нашироко. Вижте в уикипедията
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар