Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

PC в кола?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

......винаги съм си "мечтал" за принтер в колата, понякога, когато съм в командировка, толкова много имам нужда да принтирам нещо от лап-топа, че определено ако има някаква възможност, бих се възползвал...

Коментар

Megadeth написа:
      предимството да работиш в IT фирма е, че намразваш компютрите искрено и лично. Поне с мен е така
      Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Megadeth написа:
        предимството да работиш в IT фирма е, че намразваш компютрите искрено и лично. Поне с мен е така
        Добре казано Другото е че като се занимаваш професионално с пс-та ти е пределно ясно това чудо колко време ще изкара в работещо състояние и колко по-лесно е да си купиш PDA, и да не се занимаваш с глупости. Като е толкова за ентусиазма да си вгради пс тип направи-си-сам във врата на тоалетната и да се занимава докато е там. xaxa
        Lancia Y, 1.2, 60

Коментар

3p написа:
          Megadeth написа:
          Добре казано Другото е че като се занимаваш професионално с пс-та ти е пределно ясно това чудо колко време ще изкара в работещо състояние и колко по-лесно е да си купиш PDA, и да не се занимаваш с глупости. Като е толкова за ентусиазма да си вгради пс тип направи-си-сам във врата на тоалетната и да се занимава докато е там. xaxa
          Абе не ми се ще да разбивам плочките! Ама в колата ще си работи кво му пречи ? Като се елиминира твърдия диск и още един проблем по-малко! Както казах вече идеята е в креативността, проектирането и изготвянето. А и аз специално винаги съм искал нещо по-различно! Даже в момента ползвам cd-rom с play бутон за плейър в колата!
          ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
          // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

И как е без shock-memory ми е интересно? При положение, че автомобилните cd плеъри прескачат тук там не мога да си представя какво прави обикновено cd в автомобил по нашите пътища.
            Lancia Y, 1.2, 60

Коментар

3p написа:
              И как е без shock-memory ми е интересно? При положение, че автомобилните cd плеъри прескачат тук там не мога да си представя какво прави обикновено cd в автомобил по нашите пътища.
              Едно време и аз си играех с подобни изпълнения и бях сложил един CD rom в колата... Има два варианта, единият е да се монтира върху дебел и мек дунапрен, другият да се окачи на пружини, или ластици. Изслушах няколко парчета така и се убедих, че това изпълнение е малоумно!

Коментар

Ако си спомняте имаше един колега с Типо, със добро компютърче в колата...17-ка ТФТ и всичко. Знаете ли какво каза? Не си заслужава.Най-добре е един инвертор и един хубав лаптоп в колата.С повече мерак даже може да се вгради, и то ще стане 300 пъти по-добре от всичко настолно, по параметри, няма да грее и тн.А този с колата е направил една генрална грешка. Харда се слага настрани, защото при едно хубаво друсване, в такова положение ще задере. Настрани, просто ще се ресетнат главите, най-много да се загуби инфо. Най-добре е от флаш.
                Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Vladim написа:
                  3p написа:
                  Едно време и аз си играех с подобни изпълнения и бях сложил един CD rom в колата... Има два варианта, единият е да се монтира върху дебел и мек дунапрен, другият да се окачи на пружини, или ластици. Изслушах няколко парчета така и се убедих, че това изпълнение е малоумно!
                  Именно.
                  Lancia Y, 1.2, 60

Коментар

@ 3p ти отварял ли си cd-rom та да видиш какви са магнити вътре и как е подсигурена лещата. На Типото окачването е доста твърдо и прескача само при голямо друсане, едър паваж или линия. Даже и дунапрен не съм ползвал и всичко е на централния панел закрапено с едни шинички за плексигласова планка! Малоумно или не, на мен ми върши перфектна работа! Ако вие бяхте сътворили нещо по вървеше да критикувате. @ GTipo - Със сигурност с лаптоп е по-добре, обаче е и по скъпо! За хард диска си абсолютно прав! Аз лично ще използвам CF-IDE адаптер с 1gb compact flash карта на която ще е операционна-та система, най вероятно някой linux като за начало! И лаптопски dvd-rom за оптика. И ще видим какво ще стане!
                    // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

Не приемай коментара ми като критика, просто знам за какво става въпрос и не мисля да откривам топлата вода с подобни самоделки, то ако беше така всеки да си вземе по едно cd за 10лв. и един евтин усилвател и ето то система. А и да не забравяме, че в София почти 100% се налага да пресичаш релси или павета или участъци с много дупки, поне при е така.
                      Lancia Y, 1.2, 60

Коментар

Executor написа:
                        ...Ако вие бяхте сътворили нещо по вървеше да критикувате. ...
                        Ако не забеляза се самокритикувах по-горе! Окачването на лещата не може да бъде направено перфектно така, че като се монтира в кола да не прескача. Не случайно всички съвременни плеъри имат буфер, който се пълни с 20-40сек. напред от парчето! Отдавна съм се отказал да правя самоделни работи при положение, че на пазара се предлагат готови решения. Но след, като на теб ти върши добра работа-супер! А относно конкретното предложение за компютър-наистина е супер грозно направено. И в крайна сметка, каква е идеята...

Коментар

Да и аз съм съгласен, че горното изпълнение не е много естетично. Аз не правя компромис в това онтошение!Иначе сд-то ми излезна 10 лв + усилвател 35 + необходимите компоненти 1-2 лева и то излиза почти 50 лева. Можех да си купя и направо едно сд втора ръка, обаче мен ме кефи че съм си направил нещо сам и самото му правене ми е хоби. На някоя среща ще го покажа! И аз си мислих, че ще прескача доста повече, но се оказа доста стабилно.

Коментар

Добре, бе хора, човека е решил, имал е ентусиазъм и го е направил, защо трябва да го плюете ? Защото кара опел ли ? Според мен примерно не изглежда толкова лошо, даже въобще ... Добре го е направил като за PC в кола ... даже много добре - като можете направете го по-добре... който го направи по-добре ще го поздравя и ще се извиня, ама така да плюете човека, дето толкова се е занимавал - е това е безобразие ...

Коментар

kiler_4o написа:
                              Добре, бе хора, човека е решил, имал е ентусиазъм и го е направил, защо трябва да го плюете ? Защото кара опел ли ? Според мен примерно не изглежда толкова лошо, даже въобще ... Добре го е направил като за PC в кола ... даже много добре - като можете направете го по-добре... който го направи по-добре ще го поздравя и ще се извиня, ама така да плюете човека, дето толкова се е занимавал - е това е безобразие ...
                              Ще ме извиняваш, но чак пък безобразие!? Живеем в демократична държава и всеки свободно може да изказва мнение. С електроника се занимавам от дете, хоби ми е. Изказвам лично мнение, че това нещо първо е направено нескопосано-харда ще изгърми, второ е грозно и трето-не мисля, че ще върши някаква практическа работа, просто начесване на крастата и гъзареене пред приятели. Колегите по-горе казаха, че един лаптоп, или PDA би свършил по-добра работа. Аз млъквам

Коментар

Working...
                              X